Διαθέσιμη στην Ελλάδα η BMW X2 Plug-in Hybrid

Η BMW εμπλουτίζει συνεχώς την γκάμα των ηλεκτρικών-υβριδικών της μοντέλων και λανσάρει στη χώρα μας την Plug-in Hybrid έκδοση της X2 που ακούει στο όνομα xDrive25e.

Η νέα BMW X2 xDrive25e είναι το πρώτο Sports Activity Coupe (SAC) που υπόσχεται υψηλή απόδοση και μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη σε μία plug-in υβριδική φιλοσοφία κίνησης. Το υβριδικό σύστημα, γνωστό από την X1 xDrive25e, συνδυάζει τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα των 1,5lt με έναν ηλεκτροκινητήρα για να παρέχει συνδυαστική ισχύ 220Ps με 39,2kgm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία λιθίου προέρχονται από την τέταρτη και πιο σύγχρονη γενιά του τεχνολογικού οπλοστασίου της BMW και αποδίδει 70kW (95Ps) και 16,8kgm ροπής, μεταφέροντας την ισχύ στους πίσω τροχούς. Ο τρικύλινδρος B38 κινητήρας αποδίδει 125Ps με 22,4kgm ροπής τα οποία μεταδίδονται στους μπροστά τροχούς, καθιστώντας την X2 xDrive25e τετρακίνητη.

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η BMW X2 Plug-in Hybrid 

Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου  10 kWh (ωφέλιμα τα 8,8 kWh), παρέχοντας ηλεκτρική αυτονομία έως 53km στον κύκλο WLTP εντός πόλεως και έως 58km στον μεικτό κύκλο κατά NEDC. Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 6,8sec και η τελική ταχύτητα αγγίχει τα 195km/h ενώ με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση περιορίζεται στα 135km/h (MAX eDrive mode).

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η BMW X2 Plug-in Hybrid 

Η πλήρης φόρτιση χρησιμοποιώντας οικιακή ηλεκτρική πρίζα (2,3kW) διαρκεί 5 ώρες, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να επιτυγχάνεται μέσα σε 3,8 ώρες. Χρησιμοποιώντας τον επιτοίχιο φορτιστή BMW i Wallbox, η πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 3,2 ώρες, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να ανακτάται μετά από 2,4 ώρες. Η εγγύηση των μπαταριών ανέρχεται σε έξι χρόνια ή 100.000km και εξαιτίας της ύπαρξης τους, η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου έχει μειωθεί στα 36lt. Ταυτόχρονα η συστοιχία μπαταριών έχει μειώσει τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στα 410lt, από τα 470lt της συμβατικής Χ2.

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η BMW X2 Plug-in Hybrid 

Η BMW X2 xDrive25e ξεκινάει από τα €46.150, με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης και διαθέτει πολύ πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό. Ωστόσο, υπάρχει και το πακέτο εξοπλισμού Βusiness Advanced, με την τιμή του μοντέλου να ανακοινώνεται στα €52.552. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο και μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος “Electrified All Inclusive” της BMW Financial Services, με ονομαστικό επιτόκιο 5,9% και μια σειρά από υπηρεσίες (ασφάλεια, επέκταση εγγύησης κ.λπ.). Επίσης, για όλους τους πελάτες Plug-in υβριδικών μοντέλων παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας φόρτισης στο Δίκτυο «Φορτίζω» για 24 μήνες.

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η BMW X2 Plug-in Hybrid