Επίσημο: Dacia Jogger, το φτηνότερο επταθέσιο

Επίσημο: Dacia Jogger, το φτηνότερο επταθέσιο

Η Dacia παρουσίασε σήμερα το νέο της καμάρι, το επταθέσιο Jogger, ένα C-SUV με άκρως ανταγωνιστική τιμή, πλούσιο πακέτο εξοπλισμού και κάτι παραπάνω από μεγάλους χώρους. Το Jogger χρησιμοποιεί την modular πλατφόρμα CMF-B του ομίλου, με τους σχεδιαστές και μηχανικούς να μεγαλώνουν το μήκος της, φτάνοντας το χορταστικό μεταξόνιο των 2.897mm, το συνολικό μήκος να φτάνει τα 4.547mm, το πλάτος τα 1.784mm και το ύψος τα 1.674mm, με την ελάχιστη απόσταση από το έδαφος να είναι στα 200mm. Οι τροχοί βρίσκονται ακροβολισμένοι στις άκρες του αμαξώματος, συντελώντας με αυτό τον τρόπο στο να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό, που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση μέχρι και επτά ενήλικους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών ξεκινάει από τα 160lt για το επταθέσιο, ο οποίος όμως αν διπλωθεί η τρίτη σειρά αυξάνεται στα 565lt και αν αφαιρεθεί στα 696lt, ενώ αν διπλωθεί και η δεύτερη σειρά φτάνει τα 1.807lt, ενώ στο πενταθέσιο ο χώρος ξεκινάει από τα 708lt και φτάνει τα 1.819lt με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα. Παράλληλα, οι αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό του Jogger, φτάνουν στα 23lt.

Επίσημο: Dacia Jogger, το φτηνότερο επταθέσιο

Το Dacia Jogger συνδυάζει το μήκος ενός station wagon, την πρακτικότητα ενός MPV και την εμφάνιση ενός SUV, με το design του να ακολουθεί την σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα κάθετα τοποθετημένα στις άκρες, LED φώτα, που οριοθετούν την πέμπτη θύρα για τον χώρο αποσκευών, ο οποίος διαθέτει χαμηλό κατώφλι, βοηθώντας την εύκολη πρόσβαση σε αυτόν. Στο μπροστά τμήμα ξεχωρίζει η χαρακτηριστική φαρδιά μάσκα με τα οριζόντια τοποθετημένα με σχήμα διπλού Υ, LED φώτα και τα φώτα ομίχλης στο κάτω μέρος. Η σιλουέτα του από το πλάι έχει δυναμισμό, με τονισμένα φτερά, πλαστικά προστατευτικά τμήματα στο κάτω μέρος, αλλά και ένα μικρό σκαλοπάτι των 4cm μεταξύ των μπροστά και των πίσω θυρών, χάρη στο οποίο εξοικονομείται επιπλέον χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Επίσημο: Dacia Jogger, το φτηνότερο επταθέσιο

Το Jogger διατίθεται είτε σε πενταθέσια είτε σε επταθέσια έκδοση, με δύο κινητήρια σύνολα. Το ένα είναι ο γνωστός bi-Fuel κινητήρας των 999cc που αποδίδει 100Ps και χρησιμοποιεί ως καύσιμο βενζίνη και LPG, και το δεύτερο ο ανανεωμένος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0TCE που πλέον αποδίδει 110Ps και 20,4kgm ροπής. Αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστά τροχούς. Μέσα στο 2023 αναμένεται επίσης και μια υβριδική έκδοση.

Εκτός από ευρύχωρο το εσωτερικό του, είναι και αρκετά πρακτικό, με διάφορες θήκες σε αρκετά σημεία του, που φτάνουν τα 23lt, ενώ οι διακόπτες και τα χειριστήρια βρίσκονται σε εργονομικές θέσεις για άμεση πρόσβαση από τον οδηγό. Στο κέντρο του ταμπλό, ανάλογα με την έκδοση θα συναντήσουμε είτε μια θήκη προσαρμογής smartphone, το οποίο με το κατάλληλο application συνδέεται με το Media Control του αυτοκινήτου είτε μια οθόνη αφής των 8in, επιπλέον ο οδηγός έχει στην διάθεσή του ένα αρκετά πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας.

Το Dacia Jogger είναι ίσως το πλέον οικονομικότερο C-SUV που μπορεί να αποκτήσει κανείς, αφού η τιμή του ξεκινάει για το πενταθέσιο από τα €18.880 και αφορά την έκδοση Essential με τον κινητήρα βενζίνης/LPG και η ακριβότερη που μπορεί να ζητήσει κανείς αφορά το επταθέσιο με το πακέτο εξοπλισμού Extreme, με τον κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 110Ps και φτάνει τα €24.780.

Επίσημο: Dacia Jogger, το φτηνότερο επταθέσιο