Επίσημο: Νέο Subaru BRZ

Η Subaru παρουσίασε σήμερα τη δεύτερη γενιά του σπορ coupe της, το οποίο χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του υπάρχοντος αμαξώματος, το οποίο έχει ενισχυθεί στα σημεία και πλέον έχει κατά 50% καλύτερη ακαμψία. Το βάρος του έχει κρατηθεί στα 1.315kg, έχοντας αλουμινένια οροφή, μπροστινά φτερά και καπό. Η Subaru μάλιστα ισχυρίζεται πως είναι το ελαφρύτερο 2+2 θέσεων αυτοκίνητο που θα πωλείται στην αμερικάνικη ήπειρο.

Επίσημο: Νέο Subaru BRZ

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο BRZ θα είναι 30mm μεγαλύτερο σε μήκος, θα διατηρεί το ίδιο πλάτος, αλλά θα είναι κατά 10mm πιο χαμηλό. Επίσης, το μεταξόνιο θα είναι στα 2.575mm, μεγαλύτερο δηλαδή κατά 5mm.

Επίσημο: Νέο Subaru BRZ

Ο κινητήρας του είναι ο FA24 των 2.4lt που θα αποδίδει 230Ps και 25,4kgm ροπής, με τον κόφτη στροφών να βρίσκεται στις 7.000rpm. Η κίνηση θα μεταδίδεται φυσικά στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου των έξι σχέσεων, το οποίο θα έχει και short-shift, είτε μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, επίσης των έξι σχέσεων.

Επίσημο: Νέο Subaru BRZ

Το εσωτερικό του φιλοξενεί μια οδηγοκεντρική θέση οδήγησης, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός και να χρησιμοποιεί μια οθόνη των 7in με τις ενδείξεις στροφών κινητήρα και ταχύτητας να βρίσκονται στο κέντρο της, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να διαλέξει μεταξύ διαφόρων ενδείξεων στο πλάι, την προβολή είτε των Volt του ηλεκτροκινητήρα, είτε την θερμοκρασία νερού, είτε ακόμα και τα g της επιτάχυνσης. Όταν μάλιστα είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Track Mode, οι ενδείξεις αποκτούν διαφορετικό χρώμα.

Επίσημο: Νέο Subaru BRZ

Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη αφής των 8in, με το Subaru Starlink infotainment, το οποίο φυσικά είναι συμβατό με Android και IOS, αλλά και με το Sirius MX, θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεματικής, ενώ τα BRZ με το αυτόματο κιβώτιο θα μπορούν να χρησιμοποιούν το EyeSight Driver Assist.

Επίσημο: Νέο Subaru BRZ

Η παραγωγή του BRZ θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Subaru που βρίσκεται στην Gunma της Ιαπωνίας, ενώ η διάθεσή του στην Αμερική θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021.