Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από την Mercedes-AMG ONE

Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από την Mercedes-AMG ONE

Η Mercedes όπως όλοι περιμέναμε έβαλε την AMG ONE στο χορό των ρεκόρ του Nurburgring-Nordschleife. Εκεί το hypercar της με οδηγό τον Maro Engel, «έγραψε» ένα νέο ρεκόρ γύρου για οχήματα παραγωγής παρά τις δύσκολες συνθήκες. Ο γνωστός από το DTM οδηγός έκανε χρόνο γύρου 6:35.183 στην διαδρομή των 20.832 χλμ, εκμεταλλευόμενος του τεχνολογικού και υβριδικού συστήματος κίνησης της AMG ONE που προέρχεται από την F1 που αποδίδει 1.063 ίππους.

Ο χρόνος της Mercedes-AMG ONE είναι 8,43 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τη Mercedes-AMG GT Black Series και 3,65 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τη Porsche 911 GT2 RS της Manthey-Racing (με ειδικό αγωνιστικό kit), η οποία είχε το προηγούμενο ρεκόρ για αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο.

Η Mercedes είπε ότι ενώ ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, η πίστα είχε κομμάτια με υγρασία και ήταν βρώμικη σε ορισμένες περιοχές (πεσμένα φύλλα και ξερά χόρτα), κάνοντας τη ζωή πιο δύσκολη για τον έμπειρο οδηγό αγώνων Maro Engel. Υπήρχε επίσης πρόβλημα χρόνου, με λιγότερο από μία ώρα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια για ρεκόρ, γι 'αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία έφερε δύο αυτοκίνητα στο Ring. Τελικά, το ρεκόρ σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου στις 17:14 ακριβώς, δηλαδή ένα λεπτό πριν κλείσει το Nurburgring-Nordschleife.

Ο οδηγός του DTM και πρεσβευτής της Mercedes-AMG Maro Engel είπε: «Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε τέτοιο χρόνο με αυτές τις συνθήκες πίστας. Σε ορισμένα κρίσιμα σημεία, το οδόστρωμα δεν είχε στεγνώσει ακόμη εντελώς και επομένως ήταν δύσκολο. Αυτή ήταν μια πρόκληση». Ο Engel σχολίασε επίσης ότι το AMG ONE: «λειτουργεί καλύτερα σε μια πίστα Grand Prix παρά στο Nordschleife», εξηγώντας πως λόγω του μήκους της πίστας, έπρεπε να κάνει έξυπνα χρήση της λειτουργίας DRS και να μεγιστοποιήσει την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Ο οδηγός επέλεξε το πρόγραμμα οδήγησης «Race Plus», το οποίο χρησιμοποιεί τη μέγιστη ισχύ των 1.063 ίππων από τον turbo V6 κινητήρα 1,6 λίτρων και τους τετραπλούς ηλεκτροκινητήρες, χαμηλώνει ακόμη περισσότερο την ρυθμιζόμενη ανάρτηση και προσαρμόζει την ενεργή αεροδυναμική αναλόγως. Κατά τη διάρκεια του γύρου, ο οδηγός κατάφερε να πετύχει 338 χλμ/ώρα στην ευθεία Dottinger Hohe, που είναι κοντά στη τελική ταχύτητα του hypercar των 350 χλμ/ώρα.

Μένει να δούμε αν το εντυπωσιακό ρεκόρ της Mercedes-AMG ONE θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, καθώς υπάρχουν μερικοί αρκετά ικανοί διεκδικητές εκεί έξω που μπορεί να προσπαθήσουν να το σπάσουν. Μιλάμε για την Aston Martin Valkyrie που θεωρείται άμεσος αντίπαλος του πυραύλου F1 της AMG.