Θρίαμβος για τη Hyundai στο Ράλι Βελγίου

Θρίαμβος για τη Hyundai στο Ράλι Βελγίου

Η Hyundai Motorsport σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) 2022 της FIA, κατακτώντας την πρώτη θέση στο βάθρο του Ypres Rally Βελγίου, τον ένατο γύρο της σεζόν, χάρη σε έναν εντυπωσιακό αγώνα των Ott Tänak και Martin Järveoja.

Οι Oliver Solberg και Elliott Edmondson εξασφάλισαν το καλύτερο αποτέλεσμά τους έως σήμερα στο WRC κατακτώντας την τέταρτη θέση με το Hyundai i20 N Rally1. 

Οι Neuville και Wydaeghe, παράλληλα, κατέκτησαν τρεις βαθμούς για την ομάδα από την Kemmelberg Power Stage έχοντας εντυπωσιακό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο. Το βελγικό πλήρωμα συγκέντρωσε οκτώ νίκες στις ειδικές του Ypres, καθώς και τον ταχύτερο χρόνο στην SS10 το Σάββατο, υπογραμμίζοντας τις επιδόσεις τους στον αγώνα της χώρας τους. 

Το Hyundai i20 N Rally1 έχει πλέον κατακτήσει τρεις νίκες το 2022, στα χωμάτινα ράλι της Σαρδηνίας και της Φινλανδίας και τώρα στην άσφαλτο του Βελγίου.

Ο Tänak δήλωσε : «Η νίκη στο Ypres είναι μια μεγάλη έκπληξη για εμάς αμέσως μετά τη Φινλανδία. Δεν περιμέναμε να έρθουμε εδώ και να πάρουμε τη νίκη, αλλά είναι υπέροχο να βλέπουμε να έρχονται τόσο δυνατά αποτελέσματα. Μπορέσαμε να συνδυάσουμε τα πράγματα κατά τη διάρκεια του ράλι, ακόμα κι αν δεν ένιωθα άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να είμαστε πιο δυνατοί, επομένως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Η ταχύτητα ήταν αρκετή για να παραμείνουμε στη θέση μας σήμερα και να διατηρήσουμε έναν καλό ρυθμό μέχρι το τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος με την επιτυχία μας».

Ο Solberg δήλωσε : «Είναι φανταστικό να πετύχουμε ένα τόσο σπουδαίο αποτέλεσμα. Είναι ωραίο που όλη η ομάδα συνεργάζεται τόσο δυνατά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, ένα πολύ ανταγωνιστικό ράλι σε δύσκολους δρόμους. Δεν είχα καλή επίδοση στην άσφαλτο την τελευταία φορά στην

Κροατία και μετά από μια απογοητευτική εμφάνιση στη Φινλανδία, πέρασα σίγουρα μερικές δύσκολες εβδομάδες. Η ομάδα ήταν απίστευτα υποστηρικτική, είχαμε μια εξαιρετική ομαδική δουλειά για να φτάσουμε εδώ. Είναι υπέροχο που κατέκτησα αυτό το αποτέλεσμα.»