Το μέλλον της Honda

Το μέλλον της Honda

Η Honda είναι μία εταιρεία κινητικότητας με ευρεία γκάμα προϊόντων, τα οποία συνολικά την αναδεικνύουν στον παγκοσμίως μεγαλύτερο κατασκευαστή μονάδων ισχύος. Από τότε που ιδρύθηκε και μέσω της ευρείας ποικιλίας μονάδων ισχύος, η Honda ανέκαθεν  συνέβαλε στην πρόοδο της κινητικότητας και της καθημερινότητας των ανθρώπων, παρέχοντάς την απαραίτητη “δύναμη” για δράση.

Με το να γινόμαστε η κινητήρια “δύναμη” για όσους επιδιώκουν να πετυχαίνουν πράγματα μέσα από δικές τους πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων και όσων επιχειρούν να επιφέρουν αλλαγές στην κοινωνία μας και άλλων που αγωνίζονται να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητας, βοηθάμε τους ανθρώπους να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους.                                 

Η Honda θα εργαστεί διεξοδικά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε θέματα περιβάλλοντος και ασφάλειας. Συγχρόνως, για το μέλλον, η Honda θα αγωνιστεί να οδηγήσει τις εξελίξεις που θα συντελεστούν στους τομείς της κινητικότητας, των μονάδων ισχύος, της ενέργειας και της ρομποτικής.

 Επιπλέον, προκειμένου να έχουμε μία σταθερή βάση κατά την επιδίωξη των στόχων μας για το περιβάλλον και την ασφάλεια, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο της “σταθεροποίησης των υφιστάμενων δραστηριοτήτων μας”.

Η Honda θα επιδιώξει την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται μέχρι το 2050. Στοχεύοντας στις “μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις” όχι μόνο για τα προϊόντα αυτά καθαυτά αλλά και για ολόκληρο τον προϊοντικό κύκλο ζωής, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών δραστηριοτήτων, η Honda θα επικεντρωθεί στους παρακάτω τομείς ως τους “τρεις πυλώνες” των πρωτοβουλιών μας, την ανθρακική ουδετερότητα, την καθαρή ενέργεια και την ανακύκλωση πόρων

Πέραν του εξηλεκτρισμού των μοτοσυκλετών και των αυτοκινήτων μας, θα επεκτείνουμε τη γκάμα εξηλεκτρισμένων προϊόντων με την ανταλλάξιμη μπαταρία Honda Mobile Power Pack και θα διευρύνουμε την χρήση ανανεώσιμης ενέργειας ενεργοποιώντας έξυπνες λειτουργίες ισχύος συνδεδεμένες με τις υποδομές.

 Για την περαιτέρω επέκταση της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας, θα προωθήσουμε ενεργά την αξιοποίηση του υδρογόνου. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την «πολλαπλή διαδρομή ενέργειας», μία φιλοσοφία χρήσης πολλαπλών πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων ουδέτερων ως προς τον άνθρακα, που θα είναι αποδοτικά σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου ο εξηλεκτρισμός παρουσιάζει δυσκολίες όπως ο τομέας αεροσκαφών.

 Επιστρατεύοντας πιο αποδοτικούς τρόπους για την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των μπαταριών, η Honda πραγματοποιεί έρευνα για την ανακύκλωση των υλικών και θα επιχειρήσει να κατασκευάσει προϊόντα από 100% βιώσιμα υλικά.

 Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη φιλοσοφία Honda eMaaS μέσω της οποίας η Honda θα συμβάλλει στην “ελευθερία της κινητικότητας” και στην “εκτεταμένη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας” συνδέοντας τα εξηλεκτρισμένα οχήματα και τις καθημερινές ζωές των πελατών μέσω υπηρεσιών κινητικότητας και ενέργειας. Παράλληλα με την εφαρμογή του Honda eMaaS θα επικεντρωθούμε στις εξής βασικούς τομείς, την επέκταση της χρήσης των Mobile Power Packs, την χρήση μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας σε ηλεκτροκίνητα οχήματα και την εφαρμογή και υλοποίηση συστημάτων κυψελών καυσίμου.

Για να πετύχει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα σε βάση “tank-to-wheel”, που αποτελεί το όνειρο κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων, η Honda θα προσπαθήσει να αυξήσει την αναλογία πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) και ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCVs) στις συνολικές πωλήσεις της σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνησης στο 40% μέχρι το 2030, στο 80% μέχρι το 2035, και στο 100% σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040. Αυτοί είναι δύσκολοι στόχοι και για να τους πετύχουμε, πρέπει να συνταχθούμε σε μία συλλογική προσπάθεια σε ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα μας. Ωστόσο, αποφασίσαμε να θέσουμε υψηλούς στόχους, ώστε όλοι μας να μοιραστούμε το όραμα που προσπαθούμε να πετύχουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις για την εκπλήρωσή τους.

Εκείνο που εύχομαι είναι να ακούω τους ανθρώπους να λένε: «Είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει η Honda» ή «Η Honda σίγουρα θα το καταφέρει.» Η Honda θέλει να συνεχίσει να είναι μία εταιρεία που οι άνθρωποι επιθυμούν να υπάρχει.  Αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε.

Για το σκοπό αυτό, θα ιδρύσουμε μία δομή ανθεκτική στις αλλαγές του επιχειρηματικού μας περιβάλλοντος που θα υποστηρίζει άμεσα σχέδια δράσης μεγάλης κλίμακας. Θα εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε δυναμικά, ενώ πάντα θα θέτουμε στον εαυτό μας την ερώτηση, τι σημαίνει να διατηρούμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά Honda, δηλαδή να επιδιώκουμε την ουσία και την αυθεντικότητα.