20 εκατομμύρια τετρακίνητα οχήματα από την Subaru

20 εκατομμύρια τετρακίνητα οχήματα από την Subaru

Το ορόσημο επιτεύχθηκε το 49ο έτος από τότε που η εταιρεία παρουσίασε το Subaru Leone 4WD Estate Van, το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο AWD μαζικής παραγωγής της Ιαπωνίας, τον Σεπτέμβριο του 1972. Το πιο διακριτικό χαρακτηριστικό του Symmetrical AWD της Subaru είναι ένα συμμετρικά διαμορφωμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης σε συνδυασμό με έναν διαμήκη τοποθετημένο κινητήρα Boxer.

Ο συνδυασμός του χαμηλού κέντρου βάρους που παρέχεται από τον κινητήρα Boxer και της ανώτερης ισορροπίας βάρους του συμμετρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης μεγιστοποιεί τη σταθερότητα και την πρόσφυση, προσφέροντας εξαιρετική οδηγική απόδοση σε μια ποικιλία καιρικών και οδικών συνθηκών. Εκτός από αυτά τα μηχανολογικά πλεονεκτήματα, η Subaru βελτιώνει συνεχώς το AWD σύμφωνα με την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της κατασκευής αυτοκινήτων, για να προσφέρει αυξημένη «απόλαυση και ξεγνοιασιά» στον οδηγό και τους επιβάτες.

Το AWD, μία από τις βασικές τεχνολογίες που υποστηρίζουν τη δέσμευση της Subaru στην ασφάλεια και την οδηγική απόλαυση, εξελίσσεται εδώ και σχεδόν μισό αιώνα και τώρα συνεχίζει και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Στα μοντέλα e-BOXER που πωλούνται στην Ιαπωνία και σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο, ένας κινητήρας υψηλής απόκρισης επιτρέπει τον ακριβέστερο έλεγχο του AWD, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας σε μια ολισθηρή επιφάνεια του δρόμου, όπως στο χιόνι ή στον πάγο, καθώς και βελτιωμένη ικανότητα οδήγησης σε δύσκολους δρόμους.

Για τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το ηλεκτρικό SUVSolterra που θα κυκλοφορήσει το 2022 αλλά και νέα ισχυρά υβριδικά οχήματα που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στα μέσα της δεκαετίας του 2020, η ικανότητα AWD της Subaru θα ενισχυθεί περαιτέρω με την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

Αν υπάρχει μία εταιρεία που έχει συνδεθεί με την τετρακίνηση και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, αυτή είναι η Subaru με τα μοντέλα της. Symmetrical All-Wheel-Drive, Boxer (και eBoxer πλέον) κινητήρες και φυσικά ο συνδυασμός με την νέα παγκόσμια πλατφόρμα Subaru είναι ο δρόμος της εταιρείας προς το όραμά της που είναι ένας κόσμος χωρίς ατυχήματα.