50 εκατομμύρια επιβατικά Mercedes-Benz!

50 εκατομμύρια επιβατικά Mercedes-Benz!

Μία επέτειος που σηματοδοτεί και μία πρεμιέρα στη Mercedes-Benz: η πρώτη νέα Mercedes Maybach S-Class που κατασκευάστηκε στο Factory 56 είναι το 50-εκατομμυριοστό επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του δικτύου εργοστασίων της παγκοσμίως.

“Το όνομα Η Mercedes-Benz ήταν πάντα συνώνυμο της πολυτέλειας, γι’ αυτό είμαι πολύ υπερήφανος για αυτήν την ξεχωριστή επέτειο που αφορά στην παραγωγή: πενήντα εκατομμύρια οχήματα κατασκευασμένα στα εργοστάσιά μας σε όλον τον κόσμο! Αυτό αποτελεί ένα πραγματικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας και ένα εξαιρετικό επίτευγμα της ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στα εργοστάσιά μας παγκοσμίως για την εξαιρετική δουλειά και την αφοσίωσή τους στη μάρκα. Με την τεχνογνωσία και το πάθος τους στην παραγωγή των «αστεριών», κάνουν τις επιθυμίες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο να γίνονται πραγματικότητα καθημερινά"  δήλωσε ο Jörg Burzer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, Υπεύθυνος για την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.  

Συνολικά 50 εκατομμύρια οχήματα της Mercedes-Benz και της smart έχουν παραχθεί τα τελευταία 75 χρόνια  με την υψηλότερη ακρίβεια και τη γνωστή σε όλους κορυφαία ποιότητα. Αυτό οφείλεται στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας που αποτελείται από εργοστάσια αυτοκινήτων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και το καθιστούν ευέλικτο, ψηφιακό, αποδοτικό και βιώσιμο.

Το 50-εκατομμυριοστό όχημα είναι το πρώτο νέο Mercedes Maybach S-Class που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Sindelfingen της Γερμανίας. Τόσο αυτή η πολυτελής λιμουζίνα, όσο και η S-Class Sedan (μαζί με την έκδοση Long), όπως και η EQS, η παραγωγή της οποίας θα αρχίσει σύντομα, παράγονται στο Factory 56. Αυτό το εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020 στις εγκαταστάσεις του Sindelfingen και αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Mercedes-Benz.