Aνανέωση για το Ford Kuga

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Ford
Μοντέλο Kuga
Segment D-SUV
Αντιπρόσωπος Ford Motor Ελλάς / 210 4805 620 / www.ford.gr
Aνανέωση για το Ford Kuga

Η Ford αποκάλυψε σήμερα το ανανεωμένο Kuga, ένα SUV που είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τις καθημερινές δραστηριότητες των πελατών με τολμηρή σχεδίαση, έξυπνες τεχνολογίες και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για όλες τις ανάγκες. Το ανανεωμένο Kuga θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας και θα πωλείται από τον Ιανουάριο του 2024 και στη χώρα μας σε τιμές που ξεκινούν από τα 33.799 ευρώ.   

Αισθητικά, το ανανεωμένο Kuga είναι περισσότερο δυναμικό και πιο επιβλητικό με τις αλλαγές να φρεσκάρουν σημαντικά την εικόνα του. Το Kuga ξεχωρίζει για τη νέα εμπρός όψη του, με την τολμηρή σχεδίαση της μάσκας να πλαισιώνεται από μια μπάρα φώτων LED, η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος και καταλήγει απρόσκοπτα στους νέους full LED προβολείς του.

ST-Line

Το μπλε οβάλ σήμα της Ford δεσπόζει τώρα σε περίοπτη θέση στο κέντρο της μάσκας, ενώ χαρακτηριστικό είναι επίσης το φουσκωμένο καπό και οι έντονες ακμές του, που τονίζουν τη δύναμη του Kuga. Η νέα σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων που θυμίζει ανεστραμμένο μπαστούνι του χόκεϊ συμπληρώνει τη συνολική αισθητική των προβολέων, ενώ η χαρακτηριστική πινελιά στο πίσω μέρος του ανανεωμένου Kuga είναι ένα προστατευτικό στοιχείο χαμηλά στον προφυλακτήρα στο χρώμα του πάγου. Ο ανασχεδιασμένος διαχύτης αέρα και η απουσία λαβής για την πίσω πόρτα, ολοκληρώνουν την εκλεπτυσμένη αισθητική του πίσω μέρους.

Η ανανεωμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων συμπληρώνει τις αλλαγές σε αισθητικό επίπεδο, περιλαμβάνοντας το νέο ζωηρό Desert Island Blue και το πολυτελές Bursting Green, μαζί με τα Agate Black, Solar Silver, Frozen White και Lucid Red, ενώ πέντε νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου αναδεικνύουν το φρέσκο στυλ του ανανεωμένου Kuga.

Και σε έκδοση Active

Το ανανεωμένο Ford Kuga προσφέρει τώρα μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ των παραλλαγών του, με αποτέλεσμα οι πελάτες να απολαμβάνουν μεγαλύτερη ευελιξία στο να επιλέγουν την έκδοση που ταιριάζει τόσο στις απαιτήσεις όσο και στις ανάγκες τους. Έτσι, στις ήδη υπάρχουσες και γνωστές εκδόσεις Titanium που διακρίνονται για την κομψή και διακριτική τους υπόσταση, αλλά και τις σπορ αισθητικά εκδόσεις ST-Line και ST-Line X, έρχονται να προστεθούν οι πιο «περιπετειώδεις» εκδόσεις Active.

Αυτές ενισχύουν την οπτική ταυτότητα του ανανεωμένου Kuga, χάρη στα μοναδικά εξωτερικά και εσωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία τους, σε συνδυασμό με συγκεκριμένες βελτιώσεις για αυξημένες ικανότητες σε δύσκολες συνθήκες. Οι εκδόσεις Active ξεχωρίζουν από την πιο έντονη μάσκα που διαθέτουν, την ανασχεδιασμένη γρίλια και ποδιά του προφυλακτήρα, την επιλογή μαύρου  φινιρίσματος για τα καλύμματα των καθρεπτών και την οροφή, αλλά και τις ιδιαίτερης σχεδίασης ζάντες αλουμινίου  των 18 και 19 ιντσών. Οι εκδόσεις Active X προσθέτουν την επιλογή μαύρου φινιρίσματος, καθώς και μοναδικές διακοσμήσεις στα μαρσπιέ.

Παράλληλα οι νέες εκδόσεις Kuga Active Hybrid και EcoBoost έχουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10mm εμπρός και 5mm πίσω, για κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ το πρόσθετο drive mode με την ονομασία Trail μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το αυτοκίνητο σε μαλακές επιφάνειες όπως η άμμος ή η λάσπη.

Αναβαθμισμένο εσωτερικό

Aνανέωση για το Ford Kuga

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο Ford Kuga συνεχίζει να προσφέρει κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας και άνεσης, στα οποία τώρα προστίθεται ένα πιο απέριττο και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Το λιτό εσωτερικό με τους λιγότερους φυσικούς διακόπτες μειώνει την διάσπαση της προσοχής του οδηγού. Ταυτόχρονα, τα βασικά χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα, ενώ όλες οι πληροφορίες παρέχονται με ευδιάκριτο τρόπο. Τόσο ο πίνακας οργάνων όσο και οι επενδύσεις των θυρών κοσμούνται πλέον με ένα μεγαλύτερο διακοσμητικό στοιχείο με μοναδικό φινίρισμα για κάθε έκδοση, ενώ αναλόγως αυτής, διαφοροποιούνται οι επενδύσεις των καθισμάτων και οι ραφές.

Οι τεχνολογίες άνεσης τελευταίας γενιάς και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού απογειώνουν την εμπειρία οδήγησης και ιδιοκτησίας του νέου Kuga. Το κορυφαίο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford χρησιμοποιεί διπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σχέση με το σύστημα SYNC 3 του απερχόμενου Kuga και διαθέτει έναν εξελιγμένο αλγόριθμο μηχανικής μάθησης για να μαθαίνει από τις ενέργειες του οδηγού και να παρέχει πιο ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης με την πάροδο του χρόνου.

Aνανέωση για το Ford Kuga

Ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται το SYNC 4 μέσω μιας οθόνης αφής 13,2 ιντσών. Αυτή διαθέτει μια διαισθητική διεπαφή για γρήγορες και εύκολες επιλογές και ενέργειες μέσω της οθόνης, καθώς και μέσω του συνδεδεμένου φωνητικού ελέγχου. Βασικά χειριστήρια ελέγχου λειτουργιών όπως η θέρμανση και ο εξαερισμός, εμφανίζονται πάντοτε στο κάτω τμήμα της οθόνης, για ευκολότερη πρόσβαση ανά πάσα στιγμή και για μία πιο απέριττη εμφάνιση της κεντρικής κονσόλας.

Η κεντρική οθόνη με οριζόντια διάταξη υποστηρίζεται από έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 12,3 ιντσών, ο οποίος είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις νέου Kuga. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται ώστε να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του οδηγού. Παρέχει μοναδικές θεματικές ενδείξεις. ανάλογα με το επιλεγμένο drive mode, ενώ σημαντικές πληροφορίες, όπως οι τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού, προβάλλονται πιο έντονα όταν ενεργοποιούνται.

Όλες οι εκδόσεις του Kuga διαθέτουν επιπλέον ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto και δυνατότητα σύνδεσης δύο smartphone, με μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα και απρόσκοπτο streaming.

Το ανανεωμένο Kuga διαθέτει επίσης ενσωματωμένη ψηφιακή βοηθό Alexa καθώς και εξελιγμένη αναγνώριση ομιλίας που επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν φυσική ομιλία σε 15 ευρωπαϊκές γλώσσες, λέγοντας απλά την φράση «O.K. SYNC» ή «Hey Ford» για να θέσουν σε λειτουργία το σύστημα.

Βεβαίως το Kuga συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευση της Ford να παρέχει στους πελάτες τα πιο πρόσφατα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τα οποία ενισχύουν το αίσθημα εμπιστοσύνης και καθιστούν κάθε ταξίδι λιγότερο απαιτητικό.

Το διαθέσιμο Drivers Assistance Pack συνδυάζει τις βασικές τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, που απλουστεύουν το ταξίδι και διευκολύνουν την πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες.

Aνανέωση για το Ford Kuga

Τέλος, η εξαιρετική πρακτικότητα παραμένει βασικό χαρακτηριστικό και του ανανεωμένου Kuga. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται σε μια διαδρομή 140 mm και να προσφέρουν πάνω από 1 μέτρο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών ή έως και 553 λίτρα στο χώρο αποσκευών, ώστε να υποστηρίζουν όλους τους συνδυασμούς επιβατών και αποσκευών.

Με επίκεντρο τις υβριδικές –αναβαθμισμένες- εκδόσεις

Το Kuga Plug-In Hybrid είναι το PHEV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη,  και τα αναβαθμισμένα ηλεκτροκίνητα συστήματα μετάδοσης του νέου μοντέλου προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις και δυνατότητες, εξασφαλίζοντας ότι υπάρχει μια επιλογή που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των πελατών και υποστηρίζει τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Τόσο το Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD (FHEV) επωφελούνται τώρα από έναν μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο, προσφέροντας σημαντικά οφέλη όσον αφορά τις επιδόσεις και την ικανότητα ρυμούλκησης για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Aνανέωση για το Ford Kuga

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Kuga Plug-In Hybrid έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα - σχεδόν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερα από πριν - ενώ τόσο το Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD προσφέρουν την καλύτερη στην κατηγορία τους ικανότητα ρυμούλκησης που είναι αυξημένη πάνω από 30%, φτάνοντας τα 2.100 kg 3.

Το Kuga Plug-In Hybrid συνδυάζει την αποδοτικότητα και την εκλεπτυσμένη λειτουργία ενός ηλεκτροκίνητου συστήματος κίνησης με την αυτονομία και την ελευθερία που προσφέρει ένας εξελιγμένος κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων της Ford, ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, ο ηλεκτροκινητήρας, η γεννήτρια και η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 14,4 kWh αποδίδουν 243 ίππους.  Οι πιστοποιημένες εκπομπές CO2 είναι 20-28 g/km WLTP και η κατανάλωση καυσίμου 0,9-1,2 lt/100 km, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται σε 60-69 km.

Aνανέωση για το Ford Kuga

Το ανανεωμένο Kuga Hybrid διαθέτει ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης FHEV με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive. Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου εξασφαλίζοντας πιστοποιημένες τιμές εκπομπών CO2121-146 g/km (WLTP) και κατανάλωση καυσίμου 5,3-6,4 lt/100 km. Η αυτονομία του Kuga Hybrid φτάνει έως και τα 900 km με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου. Το προηγμένο υβριδικό σύστημα του μοντέλου είναι σε θέση να εξασφαλίσει έως 64% αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη.

Αυτές οι υβριδικές εκδόσεις έρχονται να προστεθούν στις βασικές βενζινοκίνητες εκδόσεις του Kuga, οι οποίες εφοδιάζονται με τον 1.5L EcoBoost κινητήρα της Ford, με απόδοση 150 PS, κατανάλωση 6,3-7,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 144-163 g/km (WLTP).

Αναλυτικά οι τιμές του ανανεωμένου Ford Kuga έχουν ως εξής:

1.5L EcoBoost 150 PS FWD Titanium: 33.799 ευρώ

2.5L Duratec HEV 180 PS FWD Titanium: 37.837 ευρώ

2.5L Duratec HEV 180PS FWD Active: 39.870 ευρώ

2.5L Duratec HEV 180PS FWD ST-Line X - 44.941 ευρώ

2.5L Duratec HEV 183PS AWD ST-Line X - 47.608 ευρώ

2.5L Duratec HEV 183PS AWD Active X: 47.608 ευρώ

2.5L Duratec PHEV 243PS FWD ST-Line X: - 51.442 ευρώ

2.5L Duratec PHEV 243PS FWD Active X: 51.442 ευρώ