Ανανεώσεις και βελτιώσεις για το Audi Q4 E-Tron

Ανανεώσεις και βελτιώσεις για το Audi Q4 E-Tron

Η Audi ανακοίνωσε μια σειρά από αναβαθμίσεις στους κινητήρες, τη ρύθμιση των αναρτήσεων και τον εξοπλισμό για την οικογένεια ηλεκτρικών SUV Q4 e-tron για το μοντέλο του 2024. Τα κυριότερα σημεία των αλλαγών περιλαμβάνουν: Αυξημένη απόδοση και αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση, νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, νέα ηχητική υπογραφή και μεγαλύτερο φάσμα λειτουργιών για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Ξεκινώντας με την μπαταρία, η οποία συνεχίζει να προσφέρει 77 kW καθαρής ενέργειας (82 kWh μικτή), τώρα διαθέτει διαφορετική διάταξη και σύνθεση κυψελών που βελτιώνει την ισχύ φόρτισης DC, από 10-80%  σε 28 λεπτά. Παράλληλα υπάρχει λειτουργία προστασίας της μπαταρίας που περιορίζει αυτόματα το επίπεδο φόρτισης στο 80% για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο σύστημα θερμικής διαχείρισης του αυτοκινήτου, το οποίο ψύχει την μπαταρία εάν υπερβεί ένα όριο θερμοκρασίας μετά την οδήγηση ή τη φόρτιση.

Το Audi Q4 45 e-tron  και το Audi Q4 Sportback 45 e-tron με κίνηση στους πίσω τροχούς αποδίδουν 210 kW (286 PS) και επιταχύνουν από το 0-100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Το Audi Q4 45 e-tron Quattro και το Audi Q4 Sportback 45 e-tron quattro με 210 kW (286 PS) χρειάζονται 6,6 δευτερόλεπτα. Τα κορυφαία μοντέλα Audi Q4 55 e-tron Quattro και Audi Q4 Sportback 55 e-tron Quattro μοντέλα με 250 kW (340 PS) επιταχύνουν από στάση στα 100km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα για όλα τα μοντέλα είναι περιορισμένη στα 180 km/h.

Εξοπλισμένο με τον νέο κινητήρα, το Audi Q4 Sportback 45 e-tron λέγεται ότι προσφέρει αυτονομία έως και 562 km στον κύκλο WLTP, από 534km που ήταν προηγουμένως. Η αυξημένη αυτονομία οφείλεται στη νέα θερμική διαχείριση του νέου ηλεκτροκινητήρα, η οποία ενισχύει την απόδοση. Εκτός από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, η Audi έχει εφαρμόσει νέα ρύθμιση για την ανάρτηση που λέγεται ότι έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ισορροπημένη αίσθηση, φέρνοντας μεγαλύτερη άνεση, οδηγική απόλαυση και σταθερότητα, καθώς και βελτιωμένη απόκριση του τιμονιού.

Από τις αναβαθμίσεις δεν λείπουν αυτές για τον εξοπλισμό, οι οποίες περιλαμβάνουν αλλαγές στο Audi MMI navigation plus, το Audi connect Navigation & Infotainment και τον πίνακα οργάνων ελέγχου των 10,25 ιντσών. Τα νέα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επίσης την ηλεκτροκίνητη πόρτα του χώρου αποσκευών και τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα. Όσον αφορά τον προαιρετικό εξοπλισμό, η Audi επεκτείνει την προσφορά της με μια νέα σειρά Edition S που συνδυάζει ειδικά χρώματα αμαξώματος – Pebble Grey, Glacier White Metallic ή Mythos Black Metallic –ζάντες 21ιντσών σε μπρούτζινο ματ σχέδιο αστέρι 5 ακτίνων, προβολείς Matrix LED, σκουρόχρωμα πίσω φώτα LED και δαχτυλίδια Audi σε μπρονζέ φινίρισμα.

Επίσης προαιρετικός είναι ένας νέος «ήχος» που θα διακρίνει το Q4 e-tron από άλλα Audi και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Διαθέσιμο από το εργοστάσιο ως ειδικό χαρακτηριστικό, το ηχητικό μοτίβο ποικίλλει ανάλογα με το φορτίο και την ταχύτητα μέχρι την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου. Το υποχρεωτικό σύστημα ακουστικής ειδοποίησης οχημάτων που λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 25km είναι και αυτός μέρος των «χαρακτηριστικών ήχων».

Η ανανεωμένη οικογένεια Audi Q4 e-tron 2024 θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη από τις 26 Σεπτεμβρίου, με τιμές που ξεκινούν από 52.950 ευρώ στη Γερμανία.