Caterham Super Seven 600 και 2000

Caterham Super Seven 600 και 2000

Τα Caterham Super Seven 600 και Super Seven 2000 μόλις κυκλοφόρησαν στην ευρωπαϊκή αγορά. Και τα δύο μοντέλα κάνουν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο τους στο Retromobile Show στο Παρίσι της Γαλλίας.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται το Super Seven 600. Τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Suzuki 660 cc που αποδίδει 84Ps. Αυτή η παραλλαγή σχετίζεται με το Seven 170 και μοιράζεται την ίδια σχεδίαση πλαισίου. Η Caterham περιγράφει το Super Seven 600 ως «ένα αυτοκίνητο για όσους θέλουν να απολαύσουν μια χαλαρή κυριακάτικη οδήγηση με τον αέρα στα μαλλιά τους, αλλά είναι λιγότερο επικεντρωμένοι στην ιπποδύναμη και στις απόλυτες επιδόσεις».

Συγκριτικά, το Super Seven 2000 κινείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα των 2.0lt Duratec με 170 ίππους. Η βάση αυτού του μοντέλου είναι το ίδιο πλαίσιο de-Dion με τα περισσότερα άλλα μοντέλα της Caterham. Το Super Seven 2000 μπορεί να εξοπλιστεί με ένα πακέτο σπορ ανάρτησης που περιλαμβάνει πίσω αντιστρεπτική μπάρα και μπροστινούς αεριζόμενους δίσκους φρένων με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων. Τόσο το 600 όσο και το 2000 μπορούν να επιλεγούν με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Τα δύο μοντέλα μοιάζουν πολύ εξωτερικά και περιλαμβάνουν χρωμιωμένο καπάκι πλήρωσης, μαύρο δερμάτινο τιμόνι Moto-Lita, πίσω πάνελ με μοκέτα, γυαλισμένη εξάτμιση και πίσω φώτα LED. Το δίδυμο διαθέτει επίσης τροχούς 14 ιντσών, αν και τα σχέδια αυτών των τροχών διαφέρουν.

Διατίθενται γνωστά χρώματα της Caterham, όπως το Gravity Black, το Exocet Red, το Vintage Green και το Firecracker Yellow, καθώς και τέσσερα νέα χρώματα που ονομάζονται Bourbon, Ashdown Green, Windsor Blue και Fawn.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν το εσωτερικό του Caterham Super Seven και να επιλέξουν χρώματα για το χαλί, το ταμπλό, τα δερμάτινα καθίσματα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τo χειρόφρενο. Μεταξύ των διαθέσιμων χρωμάτων είναι το Deep Red, το Cream, το Birch White, το Burgundy, το Ginger, το Admirability Blue και το Biscuit Beige.

Το Super Seven 600 διατίθεται μόνο σε τυπικό πλαίσιο, ενώ το Super Seven 2000 προσφέρεται σε τυπικά και μεγάλα μεγέθη πλαισίου. Η ευρωπαϊκή τιμή για το Super Seven 600 ξεκινά από €36.895 ενώ το Super Seven 2000 είναι διαθέσιμο από €51.195.