DS 7 E-Tense 4x4 300Ps vs Mazda CX-60 E-SkyActive PHEV 327Ps

DS 7 E-Tense 4x4 300Ps vs Mazda CX-60 E-SkyActive PHEV 327Ps

Cultural differences

Αυτά τα δύο μοντέλα είναι τόσο φαινομενικά ίδια στα χαρτιά και τόσο διαφορετικά στην πραγματικότητα, που αποτελούν τον λόγο που εμπνευστήκαμε αυτό το παράξενο συγκριτικό test. Πόσο δύο πανομοιότυπα σε προδιαγραφές, τιμή, ομορφιά και ποιότητα αυτοκίνητα μπορούν να είναι τόσο διαφορετικά στην οδήγηση. Προερχόμενα από δύο εντελώς διαφορετικές «σχολές», το ένα είναι γνήσιος Γάλλος και το άλλο γνήσιος Ιάπωνας και δεν το κρύβουν. Τιμούν τις παραδόσεις της χώρας καταγωγής τους στους τομείς που έχουν κάνει την κάθε μια από τις δύο «σχολές» να ξεχωρίζει. Ο Γάλλος είναι πιο άνετος και φινετσάτος, ενώ ο Ιάπωνας πιο αυστηρός και εστιασμένος στον στόχο. Ποιος είναι όμως αυτός ο στόχος; Είναι η εναλλακτική πρόταση για μεγάλα πολυτελή SUV. Μια κατηγορία που δυναστεύεται από εταιρείες με «βαρύτερο» σήμα, όπως η γερμανική τριπλέτα Mercedes-BMW-Audi, η Σουηδική Volvo, καθώς και το premium παρακλάδι της Toyota, η Lexus.

Το DS 7 και το Mazda CX-60 είναι και αυτά πολυτελή, αλλά το κάθε ένα με τον δικό του διαφορετικό τρόπο. Το γαλλικό μοντέλο στο εσωτερικό του μοιάζει σαν ένα ακριβό σαλόνι, με το δέρμα Nappa στο ταμπλό και στις πόρτες με τις καρό ραφές, το όμορφο αναδιπλούμενο αναλογικό ρολόι της BRM Chronographs στο κέντρο του ταμπλό και τον γενικότερο διάκοσμο να παραπέμπει σε πολύ ακριβότερες κατασκευές, ενώ το Mazda είναι ακριβά «λιτό», με πιο minimal σχεδιασμό, αλλά και πιο μοντέρνο, που όμως δεν αφήνει αμφιβολία για την ποιότητα των υλικών τα οποία είναι η σύγχρονη εκδοχή του «καλού αλλά και οικολογικού», με βιώσιμα υλικά και επενδύσεις από ξύλο σφενδάμου.

DS 7 E-Tense 4x4 300Ps vs Mazda CX-60 E-SkyActive PHEV 327Ps

Από άποψη τεχνολογίας και εξοπλισμού τα δύο μοντέλα είναι υπερπλήρη, με το DS 7 να διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3in, ενώ στο κέντρο του ταμπλό συναντάμε μία οθόνη αφής 12in με ευανάγνωστες και όμορφες ενδείξεις στο σύστημα πολυμέσων DS Iris System με τα πολύ βολικά widgets, καθώς και ασύρματο mirroring κινητού σε Apple CarPlay και Android Auto. Το Mazda είναι και εδώ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, με την οθόνη των 12,3in του infotainment να μην είναι αφής και ο χειρισμός της να γίνεται από το περιστροφικό χειριστήριο της κονσόλας, κάτι που προσωπικά προτιμώ, αφού κατά την οδήγηση δεν έχω καταφέρει να χρησιμοποιήσω οθόνη αφής σωστά ποτέ (τουλάχιστον χωρίς να αποσπάται το βλέμμα μου από τον δρόμο). H Mazda, βλέπετε, δεν ακολουθεί τυφλά τα trends και τις νόρμες... αν κάτι δεν είναι σωστό, δεν το κάνει και οι οθόνες που πρέπει να διαβάζεις ολόκληρες προτάσεις και να προσπαθείς να πετύχεις τις επιλογές με το δάχτυλο ενώ οδηγείς είναι λάθος.

DS 7 E-Tense 4x4 300Ps vs Mazda CX-60 E-SkyActive PHEV 327Ps

Μια πολύ ενδιαφέρουσα όμως και πρακτική επιλογή είναι η αναγνώριση του προσώπου που κάθεται στην θέση του οδηγού και η αυτόματη ρύθμιση των επιλογών του, τόσο σε θέση καθίσματος, καθρεπτών και τιμονιού όσο και σε επιλογές κλιματισμού και ηχοσυστήματος. Ευτυχώς πάντως και το DS 7 τις βασικές λειτουργίες, όπως ο κλιματισμός, το ηχοσύστημα και το σύστημα πλοήγησης, τις έχει με μια σειρά φυσικών διακοπτών που παρέχουν γρήγορη πρόσβαση περιορίζοντας την απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Οι χώροι είναι πολύ καλοί και στα δύο μοντέλα (αλίμονο... είναι σχεδόν 5 μέτρα αυτοκίνητα), με το DS 7 να διαθέτει 555lt χώρο αποσκευών και το CX-60 570lt.

DS 7 E-Tense 4x4 300Ps vs Mazda CX-60 E-SkyActive PHEV 327Ps

300+ υβριδικοί ίπποι!

Και τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ δυνατά, με προηγμένα υβριδικά σύνολα, αλλά εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Το DS διαθέτει τρεις συνολικά κινητήρες συνδυαστικής ισχύος 300Ps, με την ροπή να αγγίζει τα 53kgm. Ο θερμικός υπερτροφοδοτούμενος 1.6PureTech αποδίδει 200Ps με 30,6kgm ροπής στο φάσμα 2.200-4.800rpm, ο πρώτος ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο e-EAT8 και αποδίδει 110Ps με τον δεύτερο ηλεκτροκινητήρα των 113Ps να μεταδίδει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 14,2kWh, εξασφαλίζοντας αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 68km με ταχύτητα έως 135km/h. Η Mazda διαφέρει και εδώ, δηλώνοντας αρνητής υπερτροφοδότησης και χρησιμοποιεί τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα Skyactiv-G των 2,5lt με τους 192Ps, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα 175Ps. Συνολικά αποδίδει 327Ps και 51kgm ροπής, που σημαίνει πως είναι και το πιο δυνατό Mazda παραγωγής έως σήμερα. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος κατά τον διαμήκη -τον σωστό δηλαδή- άξονα, αφού το CX-60 βασίζεται στην πλατφόρμα SkyActiv Multi-Solution Scalable Architecture και η δύναμη καταλήγει σε όλους τους τροχούς μέσω ενός οχτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου με πολύδισκο συμπλέκτη. Αυτό είναι ένα κανονικό αυτόματο κιβώτιο και όχι μηχανικό με την χρήση διπλού συμπλέκτη, απλώς αντί για torque converter χρησιμοποιεί πολύδισκο συμπλέκτη για περιορισμό των απωλειών σε ενέργεια και πιο γρήγορες αλλαγές. Άρα το CX-60 είναι κανονικά τετρακίνητο με μόνιμη εμπλοκή και των 4 τροχών και με «πισωκίνητη» κατανομή, που στέλνει το 90% της ροπής στον πίσω άξονα και όταν η πρόσφυση το απαιτήσει μπορεί μέσω πολύδισκου συμπλέκτη να στείλει μέχρι και το 50% εμπρός, ενώ στο DS 7 η κίνηση των πίσω τροχών είναι αποκλειστικά ευθύνη του ενός ηλεκτροκινητήρα των 113Ps.

DS 7 E-Tense 4x4 300Ps vs Mazda CX-60 E-SkyActive PHEV 327Ps

EV Mode

Και τα δύο μοντέλα είναι plug-in hybrids με την μπαταρία του Mazda να έχει χωρητικότητα 17,8kWh, η οποία πλήρως φορτισμένη, αμιγώς ηλεκτρικά σε αστικές συνθήκες έκανε 58km, με κατανάλωση μόλις 3,7lt βενζίνης, κάτι που μόλις βγεις στον αυτοκινητόδρομο φυσικά θα αλλάξει προς το χειρότερο για την ηλεκτρική αυτονομία. Εντός πόλης όμως και στην καθημερινή μετακίνηση, αν το φορτίζεις κάθε βράδυ, θα ξεχάσεις πότε έβαλες τελευταία φορά βενζίνη. Αν την φόρτιση της μπαταρίας όμως την αφήσεις στον κινητήρα, τότε πας στα 8,5lt/100km, τα οποία είναι μια εξίσου αξιόλογη τιμή για τόσο μεγάλο αυτοκίνητο. Για τη φόρτιση από εξωτερική πηγή με τον οnboard φορτιστή των 7,4kW θα χρειαστούν δύο ώρες και 20 λεπτά ή περίπου οκτώ ώρες σε απλή οικιακή πρίζα. Το DS 7 στο ίδιο Wallbox των 7,4kW απαιτεί 2 ώρες. Εδώ η εκκίνηση γίνεται πάντα ηλεκτρικά και όσο η μπαταρία χωρητικότητας 14,2kWh έχει ακόμα ενέργεια, η προεπιλεγμένη λειτουργία του DS 7 είναι η αμιγώς ηλεκτρική, με πραγματική αυτονομία γύρω στα 45km. Στο πρόγραμμα Sport λειτουργούν και τα τρία μοτέρ του υβριδικού συνόλου, εξασφαλίζοντας την μέγιστη ισχύ, ενώ στο 4WD η κίνηση παρέχεται μόνο από τους δύο ηλεκτροκινητήρες με σκοπό την μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες κίνησης και τον θερμικό κινητήρα να ενεργοποιείται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Σε κανονικές συνθήκες εντός πόλεως και με γεμάτη μπαταρία η κατανάλωση μπορεί να κυμανθεί γύρω στα 3,5lt/100km. Στην υβριδική λειτουργία το σύστημα σταθεροποιεί την κατανάλωση στα 7,6lt/100km. Αν τελειώσει όμως η μπαταρία, τότε η κατανάλωση θα ανέβει στα 8,5-9lt/100km.

DS 7 E-Tense 4x4 300Ps vs Mazda CX-60 E-SkyActive PHEV 327Ps

Hot SUVs

Αν και τόσο μεγάλα και βαριά αυτοκίνητα, (1.911kg το DS 7 και 1.920kg το CX-60) και τα δύο τους είναι «δαιμονικά» γρήγορα, με το DS 7 να κερδίζει με μικρή διαφορά την μάχη του 0-100kmh, με 5,72sec έναντι των 5,99 του Mazda, ενώ στην «κόντρα» των 400m από στάση θα περάσει πάλι πρώτο το DS 7 σε 13,9sec με 162,20km/h και 11,25m πίσω του, σε 14,15sec, με την ίδια ταχύτητα 162,25km/h θα ακολουθήσει το CX-60. Με λίγα λόγια... αν δεν έχεις κάτι πραγματικά πολύ γρήγορο και τα δεις να φεύγουν δίπλα-δίπλα από το φανάρι, κάνε πως σου έπεσε κάτι στο χαλάκι και το ψάχνεις.

Οδηγώντας και τα δύο, εναλλάξ, δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις την πολύ μεγάλη διαφορά που έχουν σε άνεση, μιας και το γαλλικό μοντέλο είναι ένα μαγικό χαλί, με την σοφιστικέ ανάρτηση DS Active Scan Suspension να το καθιστά όχι απλά καλύτερο από το Mazda, αλλά από σχεδόν όλα τα μοντέλα της κατηγορίας. Το CX-60 από την άλλη έχει να επιδείξει πιο ζωντανή οδική συμπεριφορά, καλύτερο τιμόνι, αλλά σε άνεση πάσχει. Δεν το έχουν με το μεγάλο βάρος οι Ιάπωνες, δεν το έχουν συνηθίσει και δεν το διαχειρίζονται σωστά. Ενώ στα «χαρτιά» οι προδιαγραφές του CX-60 είναι ανώτερες από το DS 7, με τα διπλά ψαλίδια εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους στον πίσω άξονα, η τελική ρύθμιση για να μην γέρνει υπερβολικά στις στροφές είναι σφιχτή και αρκετές φορές αντιδράει άτσαλα σε περιπτώσεις που ο δρόμος δεν είναι ομαλός. Στο ταξίδι δεν θα φανεί ιδιαίτερα, αλλά εντός πόλης είναι κάτω από τον μέσο όρο της premium SUV κατηγορίας και σαν φυσικό επακόλουθο έχει και τριγμούς. Κρίμα, γιατί το Mazda 3, για παράδειγμα, βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του σε αυτόν τον τομέα και είναι άνετο χωρίς να είναι μαλακό, αλλά... τα υπερβολικά κιλά και το ύψος είναι ένα γήπεδο το οποίο δεν γνωρίζει τόσο καλά η Mazda όσο οι Ευρωπαίοι. Το γεγονός πως οδηγικά είναι πιο ενδιαφέρον ισχύει, αλλά δεν αντισταθμίζει την εξαιρετική άνεση του DS 7, το οποίο οδηγικά δεν είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα, είναι και αυτό αρκετά συμμετοχικό, με πιο νωχελικές μεν αντιδράσεις, αλλά στο κάτω-κάτω είναι SUV 2 τόνων, δεν είναι GTi για να τα κρίνουμε από το πώς στρίβουν με τα λάστιχα να στριγκλίζουν. Στο οδηγικό κομμάτι, λοιπόν, νικητής βγαίνει το DS 7.   

DS 7 E-Tense 4x4 300Ps vs Mazda CX-60 E-SkyActive PHEV 327Ps

Επιλογές...

Συμπερασματικά θα μπορούσα να πω πως η επιλογή μου θα εξαρτώταν από έναν παράγοντα που συνήθως δεν λαμβάνουμε υπόψη όταν δοκιμάζουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο και αυτός δεν είναι άλλος από τον χρόνο. Όλα τα μοντέλα τα αξιολογούμε καινούργια, το πολύ με 10-15.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, γιατί τόσο μένουν διαθέσιμα ως δημοσιογραφικά. Είμαστε κι εμείς όμως κάτοχοι και χρήστες παλιότερων μοντέλων, όπως όλοι, και έχουμε μια εμπειρία για την πορεία και την αντοχή τους στον χρόνο. Αν λοιπόν ήταν να κρατήσω κάποιο από τα δύο αυτοκίνητα, για 3 μέχρι 5 χρόνια, τότε σίγουρα η επιλογή μου θα ήταν το DS 7, γιατί τα καταφέρνει καλύτερα σε περισσότερους τομείς από το Mazda. Επειδή όμως ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο, αν δεν είναι εταιρικό, leasing κτλ και το έχεις πληρώσει από την τσέπη σου για να κάνει απόσβεση θα πρέπει να το κρατήσεις το λιγότερο 8-10 χρόνια, τότε από την μέχρι σήμερα εμπειρία μας, ξέρουμε πως το Mazda θα είναι αυτό που είναι σήμερα και τότε. Είναι ατμοσφαιρικό, που σημαίνει λιγότερη φθορά σε κινητήρα, σύστημα μετάδοσης, συστήματα ελέγχου καυσαερίων κλπ, είναι κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, είναι Mazda και όσο άνετο είναι σήμερα, θα είναι και τότε. Το DS 7 είναι πολύ πιο άνετο σήμερα από το CX-60, αλλά μετά από 8 χρόνια χρήσης στους ελληνικούς δρόμους θα είναι; Αν αλλάζεις επιμελώς αμορτισέρ, top mounts, silent blocks και λοιπά εξαρτήματα που φροντίζουν γι' αυτό, θα είναι σαν καινούργιο, αλλά ποιος τα κάνει αυτά; Δεν το αναφέρω τυχαία αυτό, έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με αντίστοιχα καλές αναρτήσεις με 35.000km και ήταν πολύ ταλαιπωρημένο, χωρίς να φταίει φυσικά το αυτοκίνητο, γιατί δεν ήξεραν οι Γάλλοι πως στην Αθήνα έχουμε χωματόδρομους παραλυμένους με πίσσα. Το Mazda μπορεί να χτυπάει από την αρχή, αλλά το ίδιο θα χτυπάει και μετά, δεν έχω δει made in japan αυτοκίνητο να θέλει ανάρτηση και silent blocks στα 35.000km ποτέ.

Όπως και να έχει, είναι και τα δύο εξαιρετικά μοντέλα και όποιο κι αν επιλέξει κανείς, θα έχει ένα πολύ όμορφο, ευρύχωρο, καλοφτιαγμένο και γρήγορο SUV, που με το υβριδικό του σύστημα δεν θα του κοστίσει άλλα τόσα σε καύσιμα και με την τετρακίνηση θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο σε όλες τις καιρικές συνθήκες και οδοστρώματα. Είναι και τα δύο πολύ καλά, ακριβά και ολοκληρωμένα αυτοκίνητα. Ποιο θα αγόραζα; Με την λογική, το DS 7. Είναι φθηνότερο (ξεκινάει από τα €57.000), καλύτερο σε πολλά σημεία και αν τα κάνεις και τα δύο μια βόλτα, δεν θα σου μείνει αμφιβολία. Με το συναίσθημα, θα αγόραζα το CX-60. Είναι ελάχιστα ακριβότερο (από €58.087), πιο ξεχωριστό και πιο αντισυμβατικό σε όλα. Μπορεί το σύνολο οδηγικά να μην τους «βγήκε» τόσο πετυχημένο όσο θα ήθελαν, αλλά δεν παύει να είναι ένα Mazda που τα κάνει όλα «αλλιώς» και πιθανότατα έχει δίκιο ακόμα κι όταν δεν φαίνεται με την «πρώτη ματιά».

Τιμή βασικής έκδοσης DS 7 1.5 BlueHDi 130Ps Bastille: 45.500

Τιμή έκδοσης δοκιμής DS 7 E-Tense 4X4 300Ps Bastille La Premiere: €57.000

Τιμή βασικής Mazda CX-60 3.3 e-SKYACTIV D 8AT Prime Line 200Ps: €51.885

Τιμή έκδοσης δοκιμής CX-60 2.5L e-Skyactiv PHEV 8AT AWD 327Ps Takumi: €69.719

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
DS7 E-Tense 4x4x 300Ps
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
ΤύποςΤετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας σε σειρά με μπλοκ και κυλινδροκεφαλή από αλουμίνιο, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο
Κυβισμός1.598cc
Διάμετρος x Διαδρομή77mm x 85,8mm
Σχέση Συμπίεσης10,5
ΤροφοδοσίαΆμεσος ψεκασμός καυσίμου, υπερτροφοδότης καυσαερίων
ΜΠΑΤΑΡΙΑ
ΤύποςΣυστοιχία ιόντων λιθίου
Χωρητικότητα14,2kWH
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΚίνησηΣε όλους τους τροχούς (Λειτουργία 4WD)
ΚιβώτιοΑυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, με μετατροπέα ροπής e-EAT8
ΑΜΑΞΩΜΑ
Μήκος (mm)4.593
Ύψος (mm)1.637
Πλάτος (mm)1.891
Μεταξόνιο (mm)2.738
Βάρος (kg)1.911
Χώρος αποσκευών (lt)555 / 1.752
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΕμπρόςΓόνατα McPherson με ψαλίδια βάσης, ελικοειδή ελατήρια, αντιστρεπτική δοκός
ΠίσωΠολλαπλών συνδέσμων, ελικοειδή ελατήρια, αντιστρεπτική δοκός
ΦΡΕΝΑ
ΕμπρόςΑεριζόμενοι δίσκοι με μονοπίστονες δαγκάνες
ΠίσωΣυμπαγείς δίσκοι με μονοπίστονες δαγκάνες
ΤΡΟΧΟΙ
Ζάντες7.5J x 19in
Ελαστικά235/50
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ
Ονομαστική ισχύς θερμικού κινητήρα (Ps/rpm)200/5.500
Ονομαστική ροπή θερμικού κινητήρα (kgm/rpm)30,6/2.200-4.800rpm
Ονομαστική ισχύς ηλεκτρικών κινητήρων (Ps)100 + 113
Ονομαστική ροπή ηλεκτρικού κινητήρα (kgm/rpm)32,6 + 16,9
Ονομαστική συνδυαστική ισχύς μαζί με ηλεκτροκινητήρες (Ps)300
Ονομαστική συνδυαστική ροπή μαζί με ηλεκτροκινητήρες (kgm)53
0-100km/h (sec)5,9
Τελική ταχύτητα (km/h)235
ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ
C02 κατά WLTP (gr/km)27
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Ονομαστική (lt/100km)1,3
Δοκιμής (lt/100km)3,6 με γεμάτη μπαταρία / 7,6 μεικτή
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ
ΚΜ/ΗSEC
0-602,90
0-804,17
0-1005,72
0-1207,53
0-1409,81
0-16013,37
0-18018,23
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ
ΜSECΚΜ/Η
182,4651,69
604,6186,01
1006,12104,65
2009,11134,45
40013,90162,20
Mazda CX-60 E-Skyactive Phev 327Ps
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
ΤύποςΤετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας με μπλοκ και κυλινδροκεφαλή από αλουμίνιο, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο
Κυβισμός2.488cc
Διάμετρος x Διαδρομή89mm x 100mm
Σχέση Συμπίεσης13
ΤροφοδοσίαΆμεσος ψεκασμός καυσίμου
ΜΠΑΤΑΡΙΑ
ΤύποςΣυστοιχία ιόντων λιθίου
Χωρητικότητα17,8kWH
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΚίνησηΣε όλους τους τροχούς (Λειτουργία 4WD)
ΚιβώτιοΑυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων
ΑΜΑΞΩΜΑ
Μήκος (mm)4.740
Ύψος (mm)1.686
Πλάτος (mm)1.890
Μεταξόνιο (mm)2.870
Βάρος (kg)1.920
Χώρος αποσκευών (lt)570 / 1.726
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΕμπρόςΓόνατα McPherson με ψαλίδια βάσης, ελικοειδή ελατήρια, αντιστρεπτική δοκός
ΠίσωΠολλαπλών συνδέσμων, ελικοειδή ελατήρια, αντιστρεπτική δοκός
ΦΡΕΝΑ
ΕμπρόςΑεριζόμενοι δίσκοι 347mm με μονοπίστονες δαγκάνες
ΠίσωΑεριζόμενοι δίσκοι 328mm με μονοπίστονες δαγκάνες
ΤΡΟΧΟΙ
Ζάντες7,5J x 20in
Ελαστικά235/50
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ
Ονομαστική ισχύς θερμικού κινητήρα (Ps/rpm)192/6.000
Ονομαστική ροπή θερμικού κινητήρα (kgm/rpm)26,6
Ονομαστική ισχύς ηλεκτρικών κινητήρων (Ps)175
Ονομαστική ροπή ηλεκτρικού κινητήρα (kgm/rpm)27,5
Ονομαστική συνδυαστική ισχύς μαζί με ηλεκτροκινητήρες (Ps)327
Ονομαστική συνδυαστική ροπή μαζί με ηλεκτροκινητήρες (kgm)51
0-100km/h (sec)5,8
Τελική ταχύτητα (km/h)200
ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ
C02 κατά WLTP (gr/km)33
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Ονομαστική (lt/100km)1,5
Δοκιμής (lt/100km)3,7 με γεμάτη μπαταρία / 8,5 μεικτή
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ
ΚΜ/ΗSEC
0-603,01
0-804,33
0-1005,99
0-1208,08
0-14010,53
0-16013,76
0-18017,42
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ
ΜSECΚΜ/Η
182,3950,93
604,6283,98
1006,16102,08
2009,25129,93
40014,15162,25