Ένας θρύλος λιγότερος…

Ένας θρύλος λιγότερος…

Ο Φινλανδός οδηγός γεννήθηκε στην πόλη Joensuu στις 24 Μαΐου του 1942 και έτρεξε τον πρώτο του αγώνα το 1963, όταν ήταν 21 ετών, οδηγώντας ένα Volvo 444. Στη συνέχεια έγινε επίσημος οδηγός της Volvo για την Φινλανδία και το 1966 πέτυχε την πρώτη του νίκη, οδηγώντας ένα Volvo 122. Δύο χρόνια αργότερα πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Ράλι των 1.000 Λιμνών, έχοντας στην καριέρα του συνολικά επτά νίκες στο ράλι αυτό. Την ίδια χρονιά, το 1968 δηλαδή, κατέκτησε και το πρωτάθλημα Φινλανδίας, ενώ τότε ήταν και η πρώτη του συμμετοχή στον εθνικό μας αγώνα, το Ράλι Ακρόπολις, στο οποίο συμμετείχε με ένα Datsun 2000, εγκαταλείποντας όμως με πρόβλημα στα φρένα.

Το 1981 βρέθηκε στην Audi και ήταν ο βασικός εξελιγκτής του Audi Quattro. Το 1983 συμμετέχοντας με Audi Quattro A1, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο WRC, όντας ο πρώτος οδηγός που το κατάφερε αυτό, οδηγώντας τετρακίνητο αυτοκίνητο. Τις δύο προηγούμενες χρονιές, είχε κατακτήσει την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο Hannu Mikkola συμμετείχε στους αγώνες μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90, με τελευταία του ομάδα να είναι αυτή της Mazda με το 323.

Ένας θρύλος λιγότερος…