Επίσημη παρουσίαση Audi Q8 E-Tron και E-Tron Sportback

Επίσημη παρουσίαση Audi Q8 E-Tron και E-Tron Sportback

Το Audi Q8 E-Tron είναι το νέο όνομα για το ανανεωμένο E-Tron. Η νέα ονομασία, δίνει στους πελάτες να καταλάβουν ότι αυτό είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV της μάρκας. Παράγετε τόσο με στάνταρ, boxy αμάξωμα όσο και σε έκδοση Sportback με πιο στρογγυλό σχήμα.

Το Q8 E-Tron έχει ανανεωμένο στυλ που περιλαμβάνει διαφορετική εμπρός εμφάνιση. Ο χώρος γύρω από τη «μάσκα» διαθέτει ένα σύστημα με ηλεκτρικά ρολά που κλείνουν γύρω από χώρο του «ψυγείου». Οι προβολείς έχουν νέα οπτική υπογραφή, ενώ υπάρχουν και φωτιζόμενα τμήματα στη «μάσκα».

Η Audi έχει δώσει μεγάλη σημασία στην αεροδυναμική. Προσέξτε τις μικρές αεροτομές των τροχών στο κάτω μέρος του αμαξώματος, που είναι περισσότερο έντονες στο στάνταρ Q8 E-Tron. Στο Q8 Sportback E-Tron αυτά τα βοηθήματα υπάρχουν  μπροστά και πίσω, ενώ στο SQ8 Sportback E-Tron υπάρχουν μόνο στο πίσω μέρος.

Στο σύνολό του σε σύγκριση με το E-Tron, το Q8 E-Tron έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27, αντί 0,28. Στο Sportback η τιμή πέφτει στο 0,24 από 0,26 (στο προηγούμενο μοντέλο).

Όλα τα Audi Q8 e-tron έχουν αερανάρτηση με αυξομείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 7,6 εκατοστά. Φυσικά ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα, από καθίσματα με μασάζ μέχρι πλήρως υποβοηθούμενο σύστημα παρκαρίσματος.

Μπαταρίες και συστήματα κίνησης

Η γκάμα των ανανεωμένων Q8 Ε-Τron και Q8 Ε-Τron Sportback έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις, όλες τετρακίνητες. Οι βασικές εκδόσεις Q8 50 Ε-Τron και Q8 55 Ε-Τron έχουν από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα (συνολικά δύο) και σε λειτουργία boost αποδίδουν συνδυαστικά 341 και 409 ίππους, αντίστοιχα.Ανάλογα με την έκδοση μπαταρίας (υπάρχουν δύο μεγέθη, η μικρότερη των 89 kWh και η μεγαλύτερη των 106 kWh) η αυτονομία κυμαίνεται από 480 έως 600 χιλιόμετρα.

Στη κορυφή της γκάμας βρίσκονται τα SQ8 Ε-Τron που έχουν τρία ηλεκτρικά μοτέρ (δύο στον πίσω άξονα και ένα στον εμπρός) με την συνδυασμένη ισχύ να φτάνει τους 504 ίππους. Η τελική ταχύτητα είναι στα 210 χλμ./ώρα.

Επιδόσεις

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Q8 50 Ε-Τron, κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 6,0 δευτερόλεπτα. Το Q8 55 Ε-Τron μειώνει αυτόν τον χρόνο στα 5,6 δευτερόλεπτα και το SQ8 E-Tron «γράφει» 4,5 δευτερόλεπτα.

Η διάθεση των Audi Q8 e-tron και Q8 e-tron Sportback στις αγορές της Ευρώπης ξεκινά μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τις τιμές πώλησης στην Γερμανία να ξεκινούν από τις 74.400 ευρώ.