Επίσημη παρουσίαση του Νέου Jeep Avenger στην Ελλάδα

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Jeep
Μοντέλο Avenger
Segment B-SUV
Power Train Electric
Επίσημη παρουσίαση του Νέου Jeep Avenger στην Ελλάδα

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντελο της Jeep, είναι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας B-SUV, που έρχεται να συμπληρώσει την παρουσία της μάρκας, στη δεύτερη σε μέγεθος, κατηγορία της αγοράς. Πρόκειται για ένα μοντέλο που διαθέτει το DNA ενός πραγματικού Jeep και ταυτόχρονα, έχει συμπαγείς διαστάσεις ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού τίτλου «Car Of The Year» για το 2023.

Οι τρεις πυλώνες σχεδίασης

Τρείς είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε ο σχεδιασμός του Avenger:  Η Λειτουργικότητα, η Τεχνολογία και οι Ικανότητες κίνησης σε κάθε έδαφος.

Σε ότι αφορά τη Λειτουργικότητα, εξωτερικά μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην προστασία του αμαξώματος από επαφές που συμβαίνουν είτε με χαμηλή ταχύτητα εντός πόλης, είτε σε off road διαδρομές. Τα περιμετρικά προστατευτικά και οι ποδιές εμπρός και πίσω, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά προστασίας του αμαξώματος που διαθέτει. Εσωτερικά, το νέο Avenger προσφέρει άνεση και ευρυχωρία, χώρους για 5 επιβάτες με τις αποσκευές τους, 34 λίτρα αποθηκευτικών χώρων και τετραγωνισμένο χώρο αποσκευών, με όγκο 350lt και άνοιγμα πόρτας 1 μέτρου, που εξασφαλίζει εύκολη φόρτωση.

Στον τομέα της Τεχνολογίας, το μοντέλο διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα δικτύωσης και δυνατότητα αναβάθμισης «over the air» για το λογισμικό του. Στο ταμπλό εντυπωσιάζουν, τόσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη των 10,25’’, όσο και η οθόνη του συστήματος infotainment, επίσης των 10,25’’ που παρέχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης και απεικόνισης ενός smartphone με την χρήση των εφαρμογών Android Auto & Apple Car play.

Το Avenger είναι εξοπλισμένο με πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης όπως Διατήρηση πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση οδικής σήμανσης, cruise control, αναγνώριση κόπωσης του οδηγού, υποβοήθηση πάρκινγκ, έλεγχο τυφλών σημείων, κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Στον τομέα των Ικανοτήτων, το Avenger είναι ένα γνήσιο τέκνο της Jeep, και αυτό τα λέει όλα. Διαθέτει γωνία ράμπας 20ο , γωνία προσέγγισης και αποχώρησης 20 και 32ο  αντίστοιχα και απόσταση από το έδαφος 200+mm.

Διαθέτει επίσης στον βασικό εξοπλισμό σύστημα «select terrain» που προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής 6 διαφορετικών προγραμμάτων κίνησης: Eco, Normal, Sport, Sand, Mud και Snow, εξασφαλίζοντάς έτσι σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες κίνησης ανεξάρτητα με το οδόστρωμα και τις συνθήκες που επικρατούν.

Το κινητήριο σύνολο περιλαμβάνει έναν νέο ηλεκτροκινητήρα ισχύος 156Ps με μέγιστη ροπή 26,1 kg, μία μπαταρία χωρητικότητας 54KWh, υψηλής τάσεως λειτουργίας 400volt, που  εξασφαλίζει στο Avenger αυτονομία 400km. σε μικτές συνθήκες και έως 550km. σε αστικές συνθήκες. Περιλαμβάνει από την βασική έκδοση ενσωματωμένο φορτιστή τριφασικού ρεύματος ισχύος 11kw, και δυνατότητα φόρτισης σε ταχυφορτιστή ισχύος μέχρι 100Kw. Σε αυτή την περίπτωση, το Jeep Avenger μπορεί να πάρει 30χλμ αυτονομίας σε μόλις 3 λεπτά.

Εκδόσεις και τιμές

Η γκάμα περιλαμβάνει τρείς εκδόσεις, Longitude, Altitude και Summit, με υπερπλήρη εξοπλισμό και για τις τρείς.

Οι τιμές του νέου Avenger ξεκινούν από τις 38.700€ (30.700€ με κρατική επιδότηση) για την έκδοση Longitude, και φτάνουν τις 43.700€ (35.700€ με κρατική επιδότηση) για την έκδοση Summit