Επίσημο: Ακυρώθηκε η έκθεση της Γενεύης!

Πέρα από τις απουσίες διαφόρων εταιρειών αυτοκινήτου, η οργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης είχε να αντιμετωπίσει και την εξάπλωση του ιού Covid-19. Σήμερα μόλις ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Ελβετίας ότι ακυρώνεται κάθε δημόσια ή ιδιωτική εκδήλωση που μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 1.000 άτομα, μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Αυτή η δήλωση ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν την 90η έκθεση της Γενεύης.

Η έκθεση θα άνοιγε τις πύλες της στους δημοσιογράφους από τις 2 μέχρι μέχρι και τις 4 Μαρτίου, ενώ θα δεχόταν επισκέπτες από τις 5 μέχρι και τις 15 του μήνα. Στις 2 Μαρτίου θα γινόταν και η επίσημη απονομή του Car of the Year 2020, στο Conference Center Palexpo.

«Βλέποντας την υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση του Covid-19, το ομοσπονδιακό συμβούλιο αποφάσισε να κατηγοριοποιήσει την κατάσταση στην Ελβετία ως ειδική περίπτωση σχετικά με τις πράξεις που έχουν σχέση με τις επιδημίες», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στα μέσα.

Μετά την Ιταλία και ορισμένες ακόμα χώρες τις Ευρωπαϊκής ένωσης που εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού Covid-19, ήταν η σειρά της Γενεύης και μερικών ακόμα πόλεων της Ελβετίας που εντοπίστηκαν και σε αυτές κρούσματα του ιού.