Επίσημο: BMW Concept XM

Το BMW Concept XM προαναγγέλλει την ισχυρότερη BMW M μαζικής παραγωγής, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Την ίδια στιγμή, το BMW Concept XM αναδεικνύει τα ξεχωριστά στοιχεία της μάρκας M. Η ηλεκτροκίνηση υποστηρίζει μία εξαιρετική οδηγική εμπειρία που επιτρέπει στον οδηγό να κινείται σχεδόν αθόρυβα και να βιώνει τη διαχρονική απόλαυση των υψηλών επιδόσεων που υπόσχεται το γράμμα Μ. Το BMW Concept XM δίνει μία πρώτη γεύση από τη σχεδίαση του εμπρός τμήματος των προσεχών πολυτελών μοντέλων BMW. Επίσης, θα μυήσει το κοινό σε ένα πολύ προχωρημένο στυλ μοντέλου BMW X και σε ένα νέο είδος πολυτέλειας και αίσθησης εσωτερικού χώρου.

Επίσημο: BMW Concept XM

Το τολμηρό εξωτερικό στυλ του Concept XM αντανακλά τις έξοχες δυνατότητες του αυτοκινήτου: δυναμισμό, ευελιξία και ακρίβεια και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 80 km. Το νέο σύστημα κίνησης M Hybrid του BMW Concept XM συνδυάζει έναν V8 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 550 kW/750 hp και μέγιστη ροπή 1.000 Nm. Επομένως, το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW M GmbH στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων δείχνει το δρόμο για το μέλλον της μάρκας.

Επίσημο: BMW Concept XM

Η BMW M ανοίγει το δικό της δρόμο στην πολυτελή κατηγορία. Με το BMW Concept XM, η BMW M GmbH χαράζει έναν ξεχωριστό δρόμο στην πολυτελή κατηγορία. Το εξωτερικό του αυτοκινήτου γοητεύει με την έντονη παρουσία και τον εξωστρεφή χαρακτήρα του. Στο εσωτερικό, μία νέα εκδοχή της οδηγοκεντρικής σχεδίασης του cockpit - για την οποία φημίζονται τα μοντέλα M – συνδυάζεται με τη νέα αισθητική του πίσω τμήματος: με υψηλής άνεσης καθίσματα και φωτιζόμενη ανάγλυφη επένδυση οροφής, το M Lounge προσφέρει στους επιβάτες ένα πολυτελές καταφύγιο.

Επίσημο: BMW Concept XM

Στο BMW Concept XM, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το προχωρημένο ντιζάιν του εμπρός τμήματος των πολυτελών μοντέλων BMW, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2022 στο πλαίσιο της προϊοντικής επέλασης της BMW στην πολυτελή κατηγορία. Οι προβολείς χωρίζονται σε δύο ανεξάρτητες μονάδες, ένα νέο στιλιστικό στοιχείο που δημιουργεί μία συναρπαστική εμφάνιση. Τα φώτα ημέρας στην ‘slim’ πάνω μονάδα δημιουργούν ένα έντονο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Η οριζόντια μάσκα νεφρών είναι τολμηρά τοποθετημένη ανάμεσα στους προβολείς και στενεύει προς τα εξωτερικά άκρα, διαμορφώνοντας ένα σχεδόν οκταγωνικό περίγραμμα που τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα του εμπρός τμήματος.

Επίσημο: BMW Concept XM

Τα μαύρα στοιχεία της μάσκας μέσα σε ένα πολυσύνθετο πλαίσιο μοιάζουν να αιωρούνται ελεύθερα σε μία γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια. Διπλές μπάρες σε στυλ M μέσα στη μάσκα, επιτείνουν την αίσθηση του πλάτους. Το εντυπωσιακό φωτεινό περίγραμμα αναδεικνύει τις γιγαντιαίες διαστάσεις της μάσκας, με τον εντυπωσιακό συνδυασμό νεφρών και φώτων ημέρας να είναι άμεσα αναγνωρίσιμος και στο σκοτάδι. Το νέο λογότυπο XM στη μάσκα νεφρών και οι μεγάλοι αεραγωγοί προϊδεάζουν για τη δύναμη του V8 κινητήρα που συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα ως συστατικά μέρη του συστήματος M Hybrid.

Επίσημο: BMW Concept XM

Σχεδίαση εσωτερικού – υψηλές επιδόσεις και εξωστρεφής πολυτέλεια. Μέσα στο BMW Concept XM, ο οδηγός θα ανακαλύψει μία ξεχωριστή Μ ερμηνεία της οδηγοκεντρικής σχεδίασης του cockpit. Η σχεδίαση των γραμμών και της επιφάνειας του ταμπλό οργάνων, της κεντρικής κονσόλας, των επενδύσεων θυρών και των καθισμάτων χαρίζουν στο εσωτερικό του εμπρός τμήματος μία προηγμένη αίσθηση με τη δυναμική γεωμετρία τους και τα υψηλής ποιότητας υλικά. Καφέ δέρμα με vintage εμφάνιση, χαλκός και ανθρακόνημα δημιουργούν μία γέφυρα μεταξύ πολυτέλειας και μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένα τολμηρό διακοσμητικό στοιχείο δημιουργεί μία σαφή οπτική διαφοροποίηση ανάμεσα στο χώρο του οδηγού και τα υπόλοιπα τμήματα του αυτοκινήτου.

Επίσημο: BMW Concept XM

BMW Curved Display με διεπαφή χρήστη για μοντέλο M . Βασισμένη στην τελευταία γενιά BMW iDrive, η ειδική για μοντέλο M έκδοση του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας μεταφράζει τον υψηλών επιδόσεων χαρακτήρα του BMW Concept XM στον ψηφιακό κόσμο. Η διεπαφή χρήστη, που αναδεικνύεται με τα τρία γνώριμα χρώματα Μ, προσφέρεται για μία εξαιρετικά σπορ εμπειρία. Απεικονίζει τα προγράμματα λειτουργίας του υβριδικού συστήματος κίνησης καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα με μία άκρως ελκυστική αισθητική. Το BMW Curved Display αποτελεί την τέλεια σκηνή για την παρουσίαση αυτής της πρωτοποριακής σχεδιαστικής φιλοσοφίας και δίνει μία πρώτη γεύση από τις διεπαφές χρηστών που, μελλοντικά, θα προσδώσουν μία νέα διάσταση στην οδηγική εμπειρία BMW M.

Επίσημο: BMW Concept XM

Η έκδοση παραγωγής της BMW XM θα κατασκευάζεται από το τέλος του 2022 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg (ΗΠΑ), στη σημαντικότερη αγορά πωλήσεων για το νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Έτσι, η BMW M λανσάρει το πρώτο της αυθύπαρκτο όχημα μετά τη θρυλική BMW M1, τη χρονιά που γιορτάζεται η 50ή της επέτειος. Η BMW XM θα διατίθεται μόνο ως plug-in υβριδική και αποκλειστικά ως μοντέλο M.