Έτοιμο το VW Golf R και σε Βlack Edition έκδοση

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Volkswagen
Μοντέλο Golf Mk VIII
Segment C-Segment
Έτοιμο το VW Golf R και σε Βlack Edition έκδοση

Μετά τις πρώτες πληροφορίες και την προεπισκόπηση του μοντέλου νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Volkswagen αποκαλύπτει την τελική μορφή του νέου Golf R, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο στην hatchback, όσο και στην station wagon έκδοση Variant.

Το νέο Volkswagen Golf R βασίζεται προφανώς στην 8η γενιά του Golf και την ανανεωμένη έκδοση αυτής, προβάλλοντας έντονο δυναμισμό αισθητικά. Κυρίαρχα χαρακτηριστικά της σχεδίασης, αποτελούν τα LED φώτα και ο σπορ προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, οι όμορφες προαιρετικές σφυρήλατες ζάντες των 19in, καθώς και η έντονα δυναμική πίσω όψη με τον επίσης σπορ προφυλακτήρα και τις 4 μπούκες των εξατμίσεων που προαιρετικά επίσης, μπορούν να προέρχονται από την Akrapovic.

Έτοιμο το VW Golf R και σε Βlack Edition έκδοση

Στο εσωτερικό του νέου VW Golf R, ο διάκοσμος είναι εμφανώς πιο σπορτίφ, με τα μπάκετ καθίσματα και τις μπλε ραφές σε όλο το εσωτερικό να αποτελούν και πάλι τα κυρίαρχα στοιχεία της «R» έκδοσης του Golf, ενώ το μενού του νέου infotainment των 12,9in έχει νέα γραφικά που αφορούν την συγκεκριμένη έκδοση. Ποιοτικά το Golf και σε αυτή την έκδοση παραμένει εξαιρετικό, με το φινίρισμα ανθρακονήματος να ενισχύει την σπορ ατμόσφαιρα της έκδοσης.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, το νέο Golf R εφοδιάζεται με μια εξελιγμένη εκδοχή του 2lt κινητήρα, αποδίδοντας 14 ίππους περισσότερους από την προηγούμενη γενιά του, φτάνοντας έτσι τους 334 ίππους. Το κιβώτιο των 7 σχέσεων DSG είναι αυτό που μεταφέρει την απόδοση στο δρόμο, μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4MOTION το οποίο διαθέτει και σύστημα Drift Mode.

Έτοιμο το VW Golf R και σε Βlack Edition έκδοση

Τo Volkswagen Golf R επιταχύνει από στάση στα 100km/h σε 4,6sec με την τελική του να ανέρχεται στα 250km/h, ή στα 270km/h με την επιλογή του πακέτου Performance Pack που θα προσφέρεται προαιρετικά.

Επιπλέον, το Golf R διαθέτει και το αναβαθμισμένο σύστημα προσαρμοζόμενης ανάρτησης DCC και με διαφορές στο setup της ανάρτησης, στοιχεία που αναμένεται να το αναβαθμίσουν σημαντικά σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς.

Έτοιμο το VW Golf R και σε Βlack Edition έκδοση

Τέλος, το νέο Volkswagen Golf R θα διατίθεται και σε μια αποκλειστική έκδοση με την ονομασία Black Edition η οποία διακρίνεται για τις μαύρες της λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα αυτή η έκδοση που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη σε μαύρο χρώμα, διαθέτει σκούρα σήματα και λογότυπα, μαύρες δαγκάνες φρένων, μαύρες ζάντες Estoril 19in και μαύρες απολήξεις εξάτμισης. Επιπλέον σκουρόχρωμοι είναι και οι προβολείς LED IQ.LIGHT. Το εύρος εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης το πακέτο R-Performance, το οποίο είναι προαιρετικό και μπορεί να εφοδιάσει όλα τα Golf R.

Έτοιμο το VW Golf R και σε Βlack Edition έκδοση

Οι πωλήσεις του νέου Golf R θα ξεκινήσουν άμεσα, με τις παραγγελίες γι’αυτό να ανοίγουν από τις 3 Ιουλίου στην Γερμανία. Οι τιμές του εκεί, θα ξεκινούν από τις 53.795 ευρώ για το hatchback και από τις 55.065 ευρώ για το Variant, ενώ η έκδοση Black Edition ξεκινά από τις 58.440 ευρώ.