H ΒΜW Z4 Μ40i σε χειροκίνητη έκδοση Pure Impulse

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα BMW
Μοντέλο Z4
Segment Cabriolet
Power Train Βενζίνη
H ΒΜW Z4 Μ40i σε χειροκίνητη έκδοση Pure Impulse

Η Z4 αποκτά για πρώτη φορά στην τελευταία της γενιά και έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, διαμορφώνοντας σε συνδυασμό με κάποια άλλα χαρακτηριστικά του M Division, την κορυφαία της έκδοση.

Ο νέος συνδυασμός κινητήρα/κιβωτίου αποτελεί το βασικό συστατικό ενός ελκυστικού εξοπλιστικού πακέτου που σχεδιάστηκε με σκοπό να απογειώσει τη χαρά της ‘open-top’ οδηγικής εμπειρίας σε διθέσιο όχημα.

H ΒΜW Z4 Μ40i σε χειροκίνητη έκδοση Pure Impulse

Η έκδοση Pure Impulse της Ζ4, διαθέτει επαναρυθμισμένη τεχνολογία πλαισίου και ζάντες ελαφρού κράματος M διαφορετικών διαστάσεων με διάμετρο 19in στον εμπρός άξονα και 20in στον πίσω. Περιλαμβάνονται επίσης αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τόσο για τις εξωτερικές επιφάνειες όσο και για το εσωτερικό της.

H ΒΜW Z4 Μ40i σε χειροκίνητη έκδοση Pure Impulse

Εξι κύλινδροι και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Ο κινητήρας των 3,0 λίτρων της BMW Z4 M40i υιοθετεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία M TwinPower Turbo στην οποία οφείλει την ευστροφία, την άμεση παροχή ισχύος και τη μεταξένια λειτουργία του. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κινητήρα περιλαμβάνουν σφυρήλατο στροφαλοφόρο άξονα, βελτιστοποιημένα ως προς το βάρος έμβολα και μια υδρόψυκτη πολλαπλή εξαγωγής που είναι ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή.

Ο twin-scroll υπερσυμπιεστής τροφοδοτεί τους έξι θαλάμους καύσης με συμπιεσμένο αέρα, ενώ ένα έμμεσο intercooler ρυθμίζει τη θερμοκρασία του. Το πακέτο τεχνολογιών της μονάδας κίνησης περιλαμβάνει επίσης ψεκασμό υψηλής ακρίβειας που λειτουργεί σε πιέσεις έως 350 bar, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VALVETRONIC και πλήρως μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων Double-VANOS.

Με μέγιστη ροπή τα 51kgm που μπορεί να παραχθεί μεταξύ 1.600 και 4.500 σ.α.λ., ο κινητήρας αποδίδει συναρπαστική ισχύ που ανέρχεται σε 340Ps, σταθερά από τις 5.000 έως τις 6.500 σ.α.λ.

Σε αυτή την ειδική έκδοση, η ισχύ μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την BMW Z4 M40i. Πρόκειται για ένα αρθρωτό κιβώτιο ταχυτήτων της BMW το οποίο ενσωματώνει, ειδικά για μοντέλα Μ, εξαρτήματα για τα γρανάζια και τους άξονες, που έχουν τροποποιηθεί για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υψηλής απόδοσης του straight-six κινητήρα.

H ΒΜW Z4 Μ40i σε χειροκίνητη έκδοση Pure Impulse

Ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων, ο οδηγός του και η σύνδεσή τους με το κιβώτιο, έχει επίσης κατασκευαστεί ειδικά για την έκδοση Pure Impulse της BMW Z4 M40i - και προσφέρει την απαράμιλλη αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων για την οποία φημίζονται τα μοντέλα της BMW. Η άμεση ροή ισχύος, σε συνδυασμό με την καθοριστική εμπλοκή του οδηγού στις αλλαγές σχέσεων, ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Οι διαδρομές του επιλογέα είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται γρήγορες και διαισθητικές αλλαγές ταχυτήτων.

Με την ισχύ να μεταδίδεται μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων, ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας είναι σε θέση να επιταχύνει την BMW Z4 M40i από στάση στα 100 km/h σε 4,6sec, ένα δέκατο πιο αργά από τις εκδόσεις με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport.

Έκδοση Pure Impulse με εξατομικευμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, η έκδοση Pure Impulse προσθέτει επίσης μεμονωμένα χαρακτηριστικά στο εξωτερικό σχεδιασμό της BMW Z4 M40i, τα οποία προσδίδουν στο roadster μια πιο αιχμηρή εμφάνιση που υπογραμμίζει συνολικά τον σπορ χαρακτήρα αυτοκινήτου. Παράλληλα, συμπληρώνουν τα υπάρχοντα εξαρτήματα M που βελτιστοποιούν τη ροή του αέρα και την ισορροπία σε επίπεδο αεροδυναμικής.

Μεταξύ αυτών είναι το φινίρισμα M High-gloss Shadowline σε περισσότερα σημεία – συμπεριλαμβανομένης της αποκλειστικής σήμανσης του μοντέλου στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και στο πίσω μέρος του οχήματος - τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, τα οποία είναι βαμμένα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, τα ειδικά σχεδιασμένα πτερύγια για τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα στην περιοχή γύρω από τους πίσω θόλους των τροχών καθώς και τις κόκκινες δαγκάνες φρένων για τα φρένα M Sport. 

H ΒΜW Z4 Μ40i σε χειροκίνητη έκδοση Pure Impulse

Τα νέα εξωτερικά χρώματα αποτελούν επίσης μέρος των προδιαγραφών της έκδοσης Pure Impulse. Στην παλέτα χρωμάτων για τα οχήματα που προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης περιλαμβάνεται το μεταλλικό φινίρισμα Frozen Deep Green, ενώ για εκείνα που θα διατεθούν στις ΗΠΑ το μεταλλικό χρώμα αμαξώματος Sanremo Green. Επιπλέον, εξωτερικές βαφές από τη γνωστή γκάμα χρωμάτων της BMW Z4 μπορούν να επιλεγούν εναλλακτικά αντί των νέων χρωματισμών.

Η έκδοση Pure Impulse της BMW Z4 M40i θα λανσαριστεί με σταδιακή έναρξη της παραγωγής από τον Μάρτιο του 2024. Tέλος, το roadster της BMW θα συνεχίσει να κατασκευάζεται από τον συνεργάτη παραγωγής του Group, Magna Steyr Fahrzeugtechnik, στο Graz της Αυστρίας