Η Manhart… βελτιώνει την BMW M4 DTM Championship Edition του 2016

Η Manhart… βελτιώνει την BMW M4 DTM Championship Edition του 2016

Το νέο μοναδικό μοντέλο της Manhart (προς το παρόν είναι ένα) παράχθηκε από το εργοστάσιο της BMW ως ένα από τα 200 μοντέλα M4 DTM Championship Edition το 2016. Το σπάνιο αυτό μοντέλο έχει αναβαθμιστεί από τον ειδικό στο aftermarket tuning και έχει αλλαγές τόσο στην εμφάνισή όσο και στα μηχανικά μέρη.

Κάτω από το καπό της Manhart MH4 GTR βρίσκεται ο τρίλιτρος εξακύλινδρος κινητήρας S55 με διπλό turbo. Η M4 DTM παραγωγής του 2016 απέδιδε 500 ίππους και 600 Nm ροπής. Το coupe μπορούσε να φτάσει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Η Manhart ανεβάζει την ισχύ στους 708 ίππους και την ροπή στα 980 Nm. Ο βελτιωτής ανέβασε την ιπποδύναμη μεγαλώνοντας τα turbo και προσθέτοντας το κιτ απόδοσης.

Επιπλέον εγκατέστησε νέο ενδιάμεσο intercooler, μεγαλύτερους σωλήνες εισαγωγής και εισαγωγή από ανθρακονήματα. Η Manhart τοποθέτησε όλα αυτά τα αναβαθμισμένα εξαρτήματα για να λειτουργήσει το μοτέρ ένα επαναπρογραμματισμό ECU, αυξάνοντας σημαντικά την απόδοση του αυτοκινήτου. Αυτό που δεν άλλαξε είναι τα φρένα, αφήνοντας εντελώς αμετάβλητο το σύστημα πέδησης με τα κεραμικά φρένα.

Η εξωτερική εμφάνιση του DTM είναι επίσης διαφορετική, χάρη σε μια ποικιλία ανταλλακτικών που προστέθηκαν από τη Manhart. Η M4 διαθέτει μπροστινή αεροτομή από ανθρακονήματα και πλαϊνά skirts από το ίδιο υλικό, τα οποία ο βελτιωτής έχει χρωματίσει στο κλασσικό  κόκκινο και άσπρο χρώμα της Marlboro Motorsports. Διαθέτει επίσης αεροτομή στο πορτμπαγκάζ με ανθρακονήματα πάνω από τους καθρέφτες.

Μία μεγάλη αεροτομή και ο διαχύτης είναι τα ξεχωριστά οπτικά χαρακτηριστικά του πίσω μέρους, τα οποία βρίσκονται πάνω από τις τέσσερις στρογγυλές απολήξεις 100 χιλιοστών των εξατμίσεων. Το σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα διαθέτει έλεγχο βαλβίδων, αντικαθιστώντας το… ελαφρύ σύστημα τιτανίου. Η Manhart προσφέρει επίσης race downpipes χωρίς καταλυτικούς μετατροπείς, για όπου επιτρέπονται.

Οι τροχοί Concave One των είκοσι ιντσών με ελαστικά Michelin cup  ολοκληρώνουν την οπτική αναβάθμιση, αντικαθιστώντας τις ζάντες του αρχικού coupe.

Στο εσωτερικό, η DTM Championship Edition έχει bucket καθίσματα Recaro και roll cage. Η Manhart πρόσθεσε την οθόνη Awron, η οποία αντικαθιστά έναν από τους κεντρικούς αεραγωγούς στην καμπίνα. Η DTM Championship Edition έχει επίσης (από την BMW) με ένα σωρό χαρακτηριστικά άνεσης, όπως κλιματισμό, αισθητήρες στάθμευσης, καθρέφτες αυτόματης μείωσης της έντασης του φωτός, προσαρμοζόμενους προβολείς LED και πλοήγηση.