Η NISMO θα δημιουργήσει το νέο GT-R

Η NISMO θα δημιουργήσει το νέο GT-R

Το GT-R είναι (τεχνικά) 21 ετών, λαμβάνοντας υπόψη πως το πρώτο ομώνυμο concept έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2001. Η έκδοση παραγωγής παρουσιάστηκε στην ίδια εκδήλωση έξι χρόνια αργότερα, επομένως είναι ασφαλές να πούμε ότι το R35 είναι λίγο γερασμένο. Ευτυχώς, το σπορ παρακλάδι της Nissan,υπόσχεται να δημιουργήσει κάτι νέο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Takao Katagiri επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζουν ένα «πολύ συναρπαστικό μοντέλο» με το σήμα Nismo.

Σε μια συνέντευξη του σε γνωστό site αυτοκινήτου, ο Katagiri είπε ότι το αυτοκίνητο θα πωλείται στην Ιαπωνία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ηπειρωτική Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το μοντέλο θα γίνει ο έμμεσος διάδοχος του παλιού GT-R. Σας θυμίζουμε πως στις αρχές του 2022, το «Godzilla» αποσύρθηκε από την Ευρώπη λόγω των αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων, οι οποίοι επίσης εμποδίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία να πουλήσει το νέο Z στην γηραιά ήπειρο.

Ο κινητήρας του νέου Nismo concept θα έχει υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Στελέχη της εταιρείας είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι για ένα σπορ ηλεκτρικό θα χρειαζόταν μπαταρίες στερεάς κατάστασης, αλλά αυτές δεν θα είναι έτοιμες ακόμη.

Στο μεταξύ, οι φήμες επιμένουν ότι η Nissan και η Nismo θα παρουσιάσουν σύντομα (μέσα στο επόμενο έτος) μία ανανέωση του GT-R R35, για να ετοιμάσουν το κοινό για το νέο μοντέλο. Η ανανέωση θα έχει νέα αεροδυναμική μαζί με μικρές τροποποιήσεις στον κινητήρα και το πλαίσιο. Ενδέχεται να υπάρχουν μερικά νέα χρώματα στο μείγμα και αναγκαίες αλλαγές για την τήρηση των αυστηρότερων κανονισμών για το θόρυβο.