Η Nissan e.dams θα αγωνιστεί σε νέα πίστα στο Mexico E-Prix

Η Nissan e.dams θα αγωνιστεί σε νέα πίστα στο Mexico E-Prix

Η Nissan e.dams επιστρέφει, για τρίτη φορά, στο Μεξικό αυτό το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του όγδοου και ένατου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2020/21, σε μια νέα πίστα για τα ηλεκτρικά μονοθέσια. Η εγκατάσταση του Autodromo Miguel E. Abed έξω από την πόλη της Puebla θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τη δράση της Formula E. Ο Sebastien Buemi, οδηγός της Nissan e.dams,  σημείωσε νίκη επί του βάθρου, την τελευταία φορά στο Μεξικό, στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez.

“Αυτή είναι μια ολοκαίνουργια πίστα  για όλους μας στο Μεξικό και μια ολοκαίνουργια πρόκληση”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. “Εργαζόμαστε σκληρά από το Μονακό για να κατανοήσουμε και να αναπτύξουμε τον νέο μας κινητήρα Nissan Gen2 Formula E και οι οδηγοί και οι μηχανικοί θέλουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους στην πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο. O τελευταίος μας κινητήρα Gen2 αναπτύχθηκε ως προϊόν συνεργασίας των μηχανικών αυτοκινήτων της Nissan στα EVs και της ομάδας μας στην Formula E."

Η Nissan e.dams θα αγωνιστεί σε νέα πίστα στο Mexico E-Prix

Η Nissan αγωνίζεται σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Η Nissan e.dams θα αγωνιστεί σε νέα πίστα στο Mexico E-Prix

Η Nissan είναι πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας στο Μεξικό. Το Nissan LEAF κυκλοφόρησε στο Μεξικό το 2014 και έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στην χώρα, με το λανσάρισμα του LEAF δεύτερης γενιάς να λαμβάνει χώρα το 2018, με μεγάλη επιτυχία. Πρόσφατα, η Nissan έφτασε στο ορόσημο των 700 σταθμών φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα, τόσο σε δημόσια σημεία,   όσο και σε όλο το δίκτυο των αντιπροσώπων της, σφυρηλατώντας τα θεμέλια για μια νέα εποχή κινητικότητας.

Μια νέα περίοδος βιώσιμης ανάπτυξης ξεκινά για τη Nissan, καθώς υλοποιεί το πλάνο μετασχηματισμού Nissan NEXT, επιταχύνοντας το ταξίδι  προς μια πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα στην Ευρώπη, από την οικονομική χρήση του 2023, με το λανσάρισμα τόσο του αμιγώς ηλεκτρικού crossover  Ariya όσο  και του  Qashqai e-Power, να αποτελούν τα πρώτα βήματα.