Η Nissan εφοδιάζει το νέο LEAF MY21 με τον ήχο «Canto»

Η Nissan εφοδιάζει το νέο LEAF MY21 με τον ήχο «Canto»

Το LEAF MY21 θα είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα προειδοποίησης ακουστικών σημάτων οχήματος (AVAS) της Nissan, με την ονομασία «Canto». Πλήρως συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, το AVAS έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μεταδίδει τεχνητά προσομοιωμένους ήχους οδήγησης, προειδοποιώντας τους χρήστες του δρόμου για την παρουσία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

Ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan ενσωμάτωσε μια μορφή ήχου ειδοποίησης από το Nissan LEAF πρώτης γενιάς, για να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τη διέλευση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το 2017, κατά την τοποθέτησή του στην ομάδα της Nissan Global στην Ιαπωνία, ο Marco Fioravanti, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Προϊόντων στην Nissan AMIEO, είχε τη μοναδική ευκαιρία να προωθήσει τη δημιουργία αυτού που θα μπορούσε να γίνει το σήμα κατατεθέν της μάρκας για όλα τα Nissan EVs. Ξεκινώντας τη διαδικασία ανάπτυξης του «Canto», ο Marco και η ομάδα του εξασφάλισαν ότι η ικανοποίηση και η ασφάλεια των πελατών βρίσκονται στο επίκεντρο της σύνθεσης  αυτού του μοναδικού χαρακτηριστικού.

Το LEAF MY21 προσφέρει το τέλειο μείγμα έξυπνης οδήγησης, συνδεσιμότητας και βιώσιμης κινητικότητας εξοπλισμένο με  In-Car Wi-Fi, Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και με τα Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI) και Intelligent Rear View Mirror (IRVM) ως στάνταρ, για μια συναρπαστική  και χωρίς στρες εμπειρία πίσω από το τιμόνι.

Το «Canto» δημιουργήθηκε από σχεδιαστές ήχου και μηχανικούς στην Nissan Ιαπωνίας, ειδικά προσαρμοσμένο για την Ευρώπη στο Nissan Technical Center Europe, χρησιμοποιώντας ένα φάσμα ηχητικών παλετών. Ο ήχος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει την ποικιλία των τόνων, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει, επιβραδύνει ή κάνει αναστροφή.

Ενεργοποιούμενο αυτόματα όταν το όχημα κινείται με ταχύτητες έως και 30km/h, το "Canto" συμπληρώνει προσεκτικά το περιβάλλον του και είναι καθαρά ακουστικό, χωρίς να είναι ανησυχητικό για τους πεζούς, τους κατοίκους και τους επιβάτες.