Η ομάδα ABT Cupra XE έτοιμη για τη σεζόν 2023

Η ομάδα ABT Cupra XE έτοιμη για τη σεζόν 2023

Η ABT Cupra XE επιβεβαιώνει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα Extreme E 2023, αποκαλύπτει τα νέα χρώματα για το Tavascan XE και ανακοινώνει τη νέα ομάδα των οδηγών. Έτσι, την φετινή σεζόν ο Nasser Al-Attiyah θα αγωνιστεί μαζί με την Klara Andersson, μετά από τις εντυπωσιακές περσινές τους εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού στο βάθρο στη Χιλή το Σεπτέμβριο και της νίκη της ομάδας στο Energy X Prix στην Ουρουγουάη το Νοέμβριο.

Το Extreme E στοχεύει να ενθαρρύνει όλους να λάβουν θετική δράση στην προστασία του μέλλοντος του πλανήτη, πραγματοποιώντας αγώνες με εκτός δρόμου με ηλεκτρικά οχήματα σε φυσικά περιβάλλοντα που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή, για να τονίσει έτσι πώς μπορούμε να αποτρέψουμε περαιτέρω ζημιές και να συμβάλουμε στη βιωσιμότητα. Η Cupra ήταν μέρος του Extreme E από την αρχή αφού ο θεσμός ταιριάζει με τις αξίες της μάρκας.

Το Extreme E είναι επίσης ένας από τους λίγους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού που διεξάγεται με μικτές ομάδες και από τα 2 φύλα, κάτι που ταιριάζει με τη δέσμευση της εταιρίας στην ισότητα. Η Cupra ήταν η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον θεσμό το 2021, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ABT Sportsline ως τον κύριο συνεργάτη της ομάδας.

Έχοντας ολοκληρώσει τη δεύτερη σεζόν στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης, η ομάδα ABT Cupra XE επικεντρώνεται φέτος στην επίτευξη σταθερών αποτελεσμάτων στην τρίτη της συμμετοχή.  Για δεύτερη σεζόν, ο πέντε φορές νικητής του Ντακάρ Nasser Al-Attiyah (2011, 2015, 2019, 2022 και 2023) θα συνεργαστεί με την ανερχόμενη οδηγό του World RX, Klara Andersson στο τιμόνι του ABT Cupra XE.

Το αυτοκίνητο της ομάδας διαθέτει ανανεωμένη εμφάνιση εμπνευσμένη από το UrbanRebel, το ABT Cupra GEN3 Formula Ε και το Cupra e-Racer. Ένα πολυεπίπεδο χρώμα που συνδυάζει βαθύ μωβ και κίτρινο νέον. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο εκτός δρόμου υποδεικνύει τη σχεδιαστική γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στη μελλοντική έκδοση παραγωγής του Cupra Tavascan, του δεύτερου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας, το οποίο έχει σχεδιαστεί στη Βαρκελώνη και θα φτάσει στις αγορές της Ευρώπης και του κόσμου το 2024.

Ο Xavi Serra, επικεφαλής της Cupra Racing δήλωσε: «Στη δεύτερη σεζόν κάναμε σημαντική  πρόοδο όσον αφορά την κατανόηση του πώς λειτουργούμε καλύτερα ως ομάδα. Ολοκληρώσαμε τη σεζόν με μια σειρά από δυνατά αποτελέσματα και θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι: Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τον τίτλο. Η προσθήκη της Klara στην ομάδα προσφέρει την εμπειρία νίκης σε αγώνα και ανυπομονώ να δω τόσο εκείνη όσο και τον Nasser να αγωνίζονται για άλλη μια χρονιά

Το Tavascan XE με τα νέα χρώματα θα παρουσιαστεί και θα κάνει εμφανίσεις με την Klara Andersson πίσω από το τιμόνι, κατά τη διάρκεια του Race of Champions, αυτό το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου στο Pite Havsbad της Σουηδίας. Το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν Extreme E έχει προγραμματιστεί για τις 11 και 12 Μαρτίου στη Σαουδική Αραβία.