Η Peugeot ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT στα αυτοκίνητά της

Η Peugeot ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT στα αυτοκίνητά της

Η Peugeot είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που προσφέρει την τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT στους πελάτες της, ενσωματώνοντάς το στο i-Cockpit εσωτερικό των μοντέλων της.

Το σύστημα ενεργοποιείται μέσω του ψηφιακού βοηθού "ΟK Peugeot" και μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση προσφέροντας πρωτοφανή εμπειρία εξυπηρέτησης. Εισάγοντας την τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT στα αυτοκίνητά της, η Peugeot έρχεται να ολοκληρώσει την εμπειρία του ψηφιακού βοηθού, καθιστώντας την πιο διαδραστική, απρόσκοπτη και διαισθητική.

Η Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη ChatGPT, η οποία είναι συντομογραφία των λέξεων "Chat Generative Pre-trained Transformer" (Παραγωγικός Προεκπαιδευμένος Μετασχηματιστής), είναι μια τεχνολογία αιχμής που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Αυτή η τεχνολογία έχει εκπαιδευτεί σε τεράστια σύνολα δεδομένων, προκειμένου να παρέχει εξελιγμένες, ακριβείς και συνοπτικές απαντήσεις στους χρήστες της.

Οι απαντήσεις ενσωματώνονται στην οθόνη αφής του Peugeot i-Cockpit® και παρουσιάζονται με πολύ απλό και φυσικό τρόπο μέσω του ενσωματωμένου ψηφιακού βοηθού. Ο χρήστης αρκεί να πει "OK Peugeot" και το ChatGPT θα αναλάβει δράση...

Με αυτό τον τρόπο το ChatGPT είναι σε θέση να απαντήσει σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων, από απλές έως σύνθετες, ακόμα και να συμμετέχει σε μια συζήτηση.
Για παράδειγμα, φτάνοντας σε μια πόλη, μπορείτε να ζητήσετε να σας υποδείξει ποια μνημεία πρέπει να επισκεφθείτε, να σας πει την ιστορία τους και στη συνέχεια, αν το επιθυμείτε, με τη χρήση του συστήματος πλοήγησης να σας οδηγήσει σε αυτά.

Το ChatGPT όμως, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να απαντά σε ερωτήσεις. Όπως να απαοσχολήσει τα παιδιά κατα τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού. Ζητήστε από το ChatGPT να οργανώσει ένα κουίζ για ένα θέμα που τα συναρπάζει... Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να σας προσφέρει ώρες διασκέδασης!

Η Peugeot εισάγει το ChatGPT στο i-Cockpit® όλων των μοντέλων της τελευταίας γενιάς που είναι εξοπλισμένα με σύστημα πλοήγησης. Τα διαθέσιμα μοντέλα περιλαμβάνουν: το νέο 208, το νέο 2008, το νέο 308, το νέο 308SW, το νέο 408, το νέο 508, το νέο 508 SW, το νέο E-3008, το νέο E-RIFTER, το νέο E-TRAVELLER, το νέο E-Partner, το νέο E-Expert και σύντομα το νέο E-5008.

Επιπλέον, όσοι πελάτες της Peugeot έχουν συμβατά μοντέλα, μπορούν να ενεργοποιήσουν το ChatGPT μέσω του PEUGEOT Service Store.

Η εισαγωγή της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης στα οχήματα της εταιρείας, είναι σε πιλοτική φάση κατα την οποία προσφέρεται η ενεργοποίηση και δωρεάν χρήση του συστήματος για περίοδο 6 μηνών. Η προσφορά αυτή, η οποία αρχικά προοριζόταν για τους πρώτους 5.000 πελάτες, επεκτάθηκε σε 10.000 πελάτες μετά από ποσοστό εγγραφής που ξεπέρασε το 50% μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.