Η Porsche επενδύει στις μπαταρίες πυριτίου-άνθρακα

Η Porsche επενδύει στις μπαταρίες πυριτίου-άνθρακα

Η Porsche ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην Group14 Technologies, μια εταιρεία παραγωγής προηγμένης τεχνολογίας πυριτίου-άνθρακα για μπαταρίες λιθίου. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία στα οχήματά της υψηλών επιδόσεων. 

Το Group14 έχει αναπτύξει μια χημεία κυψελών μπαταρίας που βασίζεται στο πυρίτιο ως υλικό ανόδου. Αυτό αυξάνει σημαντικά την πυκνότητα ισχύος της κυψέλης, σε σύγκριση με τις τρέχουσες μπαταρίες, επιτρέποντας μεγαλύτερη εμβέλεια. Η τεχνολογία μειώνει επίσης την εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί επίσης να φορτίζει γρηγορότερα από τις σημερινές κυψέλες. Η επένδυση ήταν μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης της σειράς C για την εταιρεία με έδρα το Woodinville της Ουάσινγκτον. Το Group14 έλαβε συνολικά 400 εκατομμύρια δολάρια για να διευκολύνει την κατασκευή ενός άλλου εργοστασίου για την παραγωγή υλικών ενεργών μπαταριών στις Η.Π.Α. 

Η Porsche ανέφερε σε δήλωση ότι η Group14 θα προμηθεύσει τα προϊόντα της στο Cellforce Group, μια κοινοπραξία που ίδρυσε η αυτοκινητοβιομηχανία με την Customcells Holding το 2021. Η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει και να παράγει κυψέλες μπαταρίας υψηλής απόδοσης με αυτές τις ανόδου πυριτίου για παραγωγή μικρής σειράς, μηχανοκίνητα αθλήματα και οχήματα υψηλών επιδόσεων στο μέλλον.