Μεγάλη επένδυση της VW στη χώρα μας

Μεγάλη επένδυση της VW στη χώρα μας

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αύριο το πρωί σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του CEO του VW Group Herbert Diess, καθώς επίσης και την δημοτική αρχή της Αστυπάλαιας και διάφορα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με το VW Group, η Αστυπάλαια διαθέτει το ιδανικό προφίλ ενός νησιού το οποίο θα μετατραπεί σε ενεργειακά πράσινο, αφού θα έχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και πλήρη ηλεκτροκίνηση.

Στόχος και υπόσχεση του VW Group είναι να αντικαταστήσει δωρεάν τον δημοτικό στόλο των οχημάτων με αντίστοιχα ηλεκτρικά, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει σταθμούς φόρτισης, ενώ θα αναπτυχθεί και μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού για ηλεκτρισμό. Παράλληλα θα γίνονται εξελίξεις αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, μεταξύ των οποίων θα είναι φορτηγά της ΜΑΝ και λεωφορεία.

Πλέον θα υπάρχει μια αρκετά ενισχυμένη επιδότηση στους κατοίκους του νησιού, προκειμένου να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με απώτερο σκοπό να αντικατασταθούν όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο νησί να είναι πλέον ηλεκτρικά. Αυτή η επένδυση του VW Group στην Αστυπάλαια, αγγίζει τα €30.000.000.