Micro Mobility Systems Microlino

Η Micro Mobility Systems είναι μια Ελβετική εταιρεία που μετράει ήδη 26 χρόνια στο ενεργητικό της και κατά κύριο λόγο εξελίσσει και παράγει δίκυκλα ηλεκτροκίνητα οχήματα για τις καθημερινές μας μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Το 2016 όμως στο Διεθνές Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσίασε ένα εξαιρετικά χαριτωμένο όσο και πρακτικό αυτοκίνητο, με την ονομασία Microlino το οποίο τράβηξε τα βλέμματα και συγκέντρωσε πλήθος θετικών σχολίων από τους επισκέπτες της έκθεσης.

Το Microlino λοιπόν είναι ένα διθέσιο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, εμπνευσμένο ξεκάθαρα από το BMW Isetta που είχε παρουσιαστεί το 1955, διατηρώντας παρόμοιες διαστάσεις, αλλά και την χαρακτηριστική θύρα επιβίβασης στο μπροστά μέρος. Η Micro Mobility Systems παρουσίασε ψηφιακά το 2017 στην έκθεση της Φρανκφούρτης το ίδιο πρωτότυπο, ενώ την επόμενη χρονιά στο European Motor Show Business παρουσίασε το αυτοκίνητο προπαραγωγής, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Tazzari, μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχει έδρα στην Ίμολα της Ιταλίας. Η συνεργασία όμως δεν προχώρησε και το πανέμορφο ηλεκτρικό όχημα μπήκε στην παραγωγή με την συνεργασία της Γερμανικής Artega Automobile.

Micro Mobility Systems Microlino 

Μικρό και χαριτωμένο!

Οι τελείως compact του διαστάσεις, με μήκος που φτάνει τα 2.430mm, πλάτος τα 1.450mm και ύψος τα 1.500mm, το καθιστούν ως το ιδανικό όχημα για τις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη και μάλιστα με απαράμιλλο ρετρό στυλ. Το βάρος του φτάνει μόλις τα 513kg και ο ηλεκτροκινητήρας διαθέτει 11kW ισχύος και 10,2kgm ροπής, με την μπαταρία λιθίου των 8kWh να του χαρίζει αυτονομία των 125km, ενώ υπάρχει και έκδοση με μεγαλύτερη μπαταρία των 14,4kWh, χάρη στην οποία η αυτονομία φτάνει τα 200km

Τόσο ο κινητήρας όσο και η κίνηση είναι στον πίσω άξονα και ακριβώς πάνω από τον κινητήρα βρίσκεται ο χώρος αποσκευών των 200lt, ο οποίος είναι προσβάσιμος από μία γυάλινη θύρα στο πίσω μέρος του χαριτωμένου οχήματος. Το Microlino χρειάζεται 5sec για να επιταχύνει μέχρι τα 50km/h από στάση, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 90km/h. Επιδόσεις αποδεκτές για ένα μικρό αυτοκίνητο καθαρά για κίνηση εντός πόλεως. Η φόρτιση της μπαταρίας του μπορεί να γίνει μόλις σε τέσσερις ώρες χρησιμοποιώντας οικιακή παροχή ρεύματος. Η ελαφριά του κατασκευή εξασφαλίζει 60% λιγότερη ενέργεια, την χαμηλότερη από οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό όμως που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι η χαμηλή τιμή αγοράς του Microlino, που ξεκινάει από τα €12.000, ενώ μπορούν να γίνουν και λιγότερα με την ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Το Microlino εισάγεται κανονικά στην χώρα μας από την WAT Object, η οποία εκτός των άλλων εισάγει και μια σειρά από ενδιαφέροντα ηλεκτροκίνητα scooter που θα κάνουν τις μετακινήσεις σας στην πόλη εκτός από οικονομικές και αρκετά διασκεδαστικές.

Micro Mobility Systems Microlino 

City Car

Παρά το μικρό του μέγεθος το Microlino έχει επαρκείς χώρους για δύο επιβάτες, ενώ το εσωτερικό του έχει δύο μεγάλες θήκες στο αριστερό και στο δεξί μέρος του ενιαίου καθίσματος. Το ταμπλό μαζί με το τιμόνι είναι τοποθετημένα επάνω στην θύρα επιβίβασης που βρίσκεται στο μπροστά μέρος του, όπως αναφέραμε και στην αρχή. Το εσωτερικό είναι minimal με τον εξοπλισμό να είναι σπαρτιάτικος και να περιλαμβάνει σύστημα θέρμανσης αλλά όχι κλιματισμό. Επίσης απουσιάζουν οι ηλεκτρικές ευκολίες για τα παράθυρα και τους καθρέφτες, ενώ και το τιμόνι δεν έχει υποβοήθηση. Όταν όμως βρίσκεσαι στο εσωτερικό του δεν σε ενοχλούν ιδιαίτερα όλα αυτά, έχεις ένα ηχείο Bluetooth που εκτελεί χρέη ηχοσυστήματος, δύο ποτηροθήκες και ένα κεντρικό ψηφιακό όργανο στο οποίο προβάλλεται η ταχύτητα και το απόθεμα της μπαταρίας. Η διακριτική τέχνη της απλότητας.

Ο κινητήρας καθυστερεί λίγο να δώσει όλη του την ισχύ, αλλά αν παραμείνεις με το γκάζι «φυτεμένο» στο δάπεδο για 2-3 δευτερόλεπτα, θα επιταχύνεις σε ρυθμό sports-car μέχρι τα 60km/h αφού έπειτα η επιτάχυνση μειώνεται αρκετά μέχρι την τελική των 90km/h. Βέβαια, τι παραπάνω να ζητήσεις για κίνηση μέσα στην πόλη; Σε αντίθεση με την κίνηση με μοτοσικλέτα, είσαι προστατευμένος από τα καιρικά φαινόμενα όπως το κρύο και τη βροχή, περνάς αστραπιαία κάθε λογής scooter και δεν τρως στην μούρη τις μαυρίλες από τα κάθε λογής taxi. Είσαι στο πιο στιλάτο και funky μικρό και δεν μπορείς παρά να μην χαμογελάς. 

Οι ιδιαίτερα μικρές του διαστάσεις το βοηθούν να ελίσσεται με χαρακτηριστική άνεση σε οποιοδήποτε δρόμο της πόλης, όσο στενός και να είναι, ενώ η εύρεση θέσης πάρκινγκ είναι μια διαδικασία που δεν θα προβληματίσει τον οδηγό του. Είναι τόσο μικρό, που μπορεί να παρκάρει κάθετα στον δρόμο και ανοίγοντας την πόρτα, να βγει κανείς κατευθείαν στο πεζοδρόμιο!

Micro Mobility Systems Microlino 

Ideal car!

Αν λοιπόν οι μετακινήσεις στην πόλη είναι στο καθημερινό σας πρόγραμμα, το Microlino είναι ίσως το ιδανικό για εσάς όχημα. Χωράει παντού, είναι πανέμορφο και το βασικότερο, έχει εξαιρετική τιμή!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Ροπή100Nm
Ισχύς11 kW
Μπαταρία8kWh/ 14.4kWh Ιόντων λιθίου NMC
Αυτονομία (km)125/200
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΚίνησηΣτους πίσω τροχούς
ΑΜΑΞΩΜΑ
Μήκος (mm)2.430
Ύψος (mm)1.500
Πλάτος (mm)1.450
Μεταξόνιο (mm)
Βάρος (kg)513
Χώρος Αποσκευών (lt)220
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ
Ονομαστική ισχύς ηλεκτροκινητήρα (kW)11
0-50km/h (sec)5sec
Τελική Ταχύτητα (km/h)90