Νέοι οδηγοί για την Μ-Sport Ford Rally Team

Νέοι οδηγοί για την Μ-Sport Ford Rally Team

Είναι η είδηση ​​που όλοι περιμέναμε, με την M-Sport Ford να ανακοινώνει σήμερα με περηφάνια ότι οι Craig Breen και Paul Nagle θα ηγηθούν της προσπάθειας της ομάδας M-Sport Ford World Rally στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2022 και 2023. Μέσα από την πολυετή συμφωνία, οι πρόσφατες και άκρως εντυπωσιακές επιδόσεις του πληρώματος από την Ιρλανδία θα ανταμειφθούν με πλήρες πρόγραμμα στο WRC, στο τιμόνι του ολοκαίνουργιου M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1. Στην πιο συναρπαστική εξέλιξη της καριέρας του 31χρονου οδηγού στο WRC, ο Craig Breen θα έχει την πλήρη υποστήριξη της πολύπειρης M-Sport Ford World Rally Teamμε στόχο την επανάληψη των επιτυχιών της ομάδας που έλαβαν χώρα το 2017 και το 2018, όταν και υπήρξαν οι πιο πρόσφατες δραστικές αλλαγές αγωνιστικών και τεχνικών κανονισμών στο WRC. 

Νέοι οδηγοί για την Μ-Sport Ford Rally Team

Έχοντας δοκιμάσει το νέο Puma Hybrid Rally1 στο χώμα πριν μερικές εβδομάδες, ο Craig Breen έμεινε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος από την πρόσφατη δημιουργία της ομάδας - και τώρα επικεντρώνεται στην απόδοσή του αλλά και στα αποτελέσματα που τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα γνωρίζουν ότι είναι εφικτά. Το 2022 φέρνει μαζί του σημαντικές αλλαγές στο WRC, με το πλαίσιο από χωροδικτύωμα να συνδυάζεται τόσο με υβριδικές μονάδες κίνησης που θα παρέχουν μέσω ηλεκτροκινητήρα επιπλέον ισχύ περίπου 136 ίππων στις ειδικές διαδρομές, όσο και με τη χρήση 100% βιώσιμου καυσίμου. Με τον τρόπο αυτό το WRC στρέφεται σε μια περιβαλλοντικά πιο υπεύθυνη κατεύθυνση, διατηρώντας όμως παράλληλα το βασικό DNA του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Παρά τα περιορισμένα προγράμματα στο WRC μέχρι τώρα, τα πρόσφατα αποτελέσματα των Breen και Nagle - όπως η τρίτη θέση στη γενική κατάταξη στο Ράλι Φινλανδίας που ολοκληρώθηκε το περασμένο μόλις Σαββατοκύριακο - ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο και για μια ακόμα φορά τις υψηλές δυνατότητες του διδύμου. Με τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο των νικητών στις τελευταίες επτά συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, ο Craig Breen αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, παρά το γεγονός ότι έλαβε μέρος στους μισούς αγώνες της σεζόν του 2021. 

Νέοι οδηγοί για την Μ-Sport Ford Rally Team

Η καριέρα του Craig Breen ως επίσημος οδηγός του M-Sport Ford Puma Rally1 ξεκινά άμεσα, καθώς μέσα στο μήνα που διανύουμε ο Ιρλανδός θα φιλοξενηθεί πίσω από το τιμόνι του νέου «όπλου» της Ford προκειμένου να δοκιμάσει το υβριδικό M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 σε μια ποικιλία επιφανειών στην Ισπανία, μόλις 100 ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2022 με το Ράλι Μόντε Κάρλο. Ανακοινώσεις για τα υπόλοιπα πληρώματα στην ομάδα της M-Sport θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Ο Malcolm Wilson, Managing Director της M-Sport δήλωσε: «Γνωρίζω και παρακολουθώ την πρόοδο του Craig εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Ο πατέρας του ήταν πελάτης της M-Sport και έχω παρακολουθήσει τον Craig να εξελίσσεται με διάφορα αυτοκίνητα της M-Sport. Οι εμφανίσεις του αυτή τη σεζόν δεν πέρασαν απαρατήρητες, με σταθερά αποτελέσματα, παρά την περιορισμένη του εμπλοκή του WRC. Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πριν από αρκετούς μήνες και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ τώρα να ανακοινώσω επίσημα ότι θα ηγηθεί της ομάδας μας για τις επόμενες δύο σεζόν. Έχουμε ένα φανταστικό αυτοκίνητο, το Puma, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Craig και το Puma θα φέρουν επιτυχίες στην ομάδα τις επόμενες σεζόν. Γνωρίζω επίσης πόσο σημαντικά είναι τα ράλι για τους Ιρλανδούς που υποστήριζαν πάντα την M-Sport.»