Νέο αυτοκίνητο από την Lotus μέσα στο 2022!

Νέο αυτοκίνητο από την Lotus μέσα στο 2022!

Το αυτοκίνητο ονομάζεται για την ώρα Type 131 και τοποθετείται επάνω από την Evora, ως φυσικός διάδοχος της Esprit, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί η ονομασία του μοντέλου. Παράλληλα η Lotus δημοσίευσε μια φωτογραφία της Evija, του ηλεκτρικού της hypercar το οποίο θα μπει φέτος στην παραγωγή. Στην φωτογραφία η Evija είναι σε πρώτο πλάνο και πίσω της διακρίνονται τρία νέα πρωτότυπα καλυμμένα, τα οποία είναι οι νέες Elise, Exige και Evora.

H Type 131 θα κατασκευάζεται στην γραμμή παραγωγής που βρίσκεται στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και σύντομα η Lotus θα ενοποιήσει τις δύο μονάδες συναρμολόγησης που έχει σε μία κεντρική, που θα βρίσκεται στο Norwich. Ήδη έχει προσλάβει 250 νέους υπαλλήλους στους υπάρχοντες 670, που είχε προσλάβει τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν οι Geely και Etika αγόρασαν την εταιρεία. Οι νέοι υπάλληλοι θα απορροφηθούν τόσο στην Lotus Cars, όσο και στην Lotus Engineering, αλλά και στο Advance Technology Center που θα ανοίξει στο Warwick μέσα στο 2020.

Νέο αυτοκίνητο από την Lotus μέσα στο 2022!

Η Type 131 θα χρησιμοποιεί μια αρκετά τροποποιημένη έκδοση του αλουμινένιου πλαισίου των Elise, Exige και Evora και εικάζεται πως θα κρατήσει τον V6 των 3,5lt της Toyota, μόνο που θα του προσθέσει και έναν ηλεκτροκινητήρα καθώς και μια συστοιχία μπαταριών, με την συνολική ιπποδύναμη να είναι αρκετά κοντά στα 500Ps.