Νέο Ford Kuga: Αξεπέραστα ολοκληρωμένο

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Ford
Μοντέλο Kuga
Segment C-SUV
Αντιπρόσωπος Ford Motor Ελλάς / 210 4805 620 / www.ford.gr
Νέο Ford Kuga: Αξεπέραστα ολοκληρωμένο

Το νέο Ford Kuga συνεχίζει την μακρόχρονη και πετυχημένη ιστορία του και πατώντας πάνω στις στέρεες βάσεις που το έκαναν μοναδικό για τα δεδομένα της κατηγορίας, έρχεται να αποτελέσει για άλλη μια φορά μία από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Το νέο Kuga επανασχεδιάστηκε και εκσυγχρονίστηκε σε όλους τους τομείς προκειμένου να υποστηρίξει με ακόμα καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις των αγοραστών της κατηγορίας, χωρίς βεβαίως να θυσιάζει τίποτα από τον μοναδικό του χαρακτήρα και τις ικανότητές του.

Αισθητικά, το νέο Kuga προτάσσει ένα περισσότερο δυναμικό προφίλ και χαρακτηρίζεται πιο επιβλητικό συνολικά, στηριζόμενο στην ανασχεδιασμένη του μάσκα και στα νέα φώτα LED στο εμπρός μέρος, καθώς και στην μπάρα φώτων LED στο πίσω μέρος. Οι δυναμικές γραμμές του καπό και οι έντονες ακμές στα πλαϊνά του αμαξώματος τονίζουν τον δυναμισμό του, μαζί με τον ανασχεδιασμένο διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ τόσο οι νέες ζάντες όσο και τα επιπλέον χρώματα στην παλέτα διαθέσιμων επιλογών του, συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το σύγχρονο προφίλ του.

Νέο Ford Kuga: Αξεπέραστα ολοκληρωμένο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Kuga διατίθεται και σε αισθητικά «διαφοροποιημένες» εκδόσεις. Οι εκδόσεις Titanium είναι αυτές που έχουν αναλάβει να εκφράσουν τον έντονα εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του νέου Kuga, ενώ οι εκδόσεις ST-Line και ST-Line X τονίζουν με τη σειρά τους τις σπορ καταβολές του αυτοκινήτου. Στην γκάμα του όμως προστίθενται τώρα και οι εκδόσεις Active και Active X, οι οποίες συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαθέσιμη γκάμα εκδόσεων, υπερτονίζοντας με τις ξεχωριστές τους λεπτομέρειες, τον SUV χαρακτήρα του νέου Ford Kuga. Ο οποίος χαρακτήρας ενισχύεται και στην πράξη μέσω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος κατά 10mm εμπρός και 5mm πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, αλλά και το επιπλέον προφίλ «trail» στο μενού των προγραμμάτων οδήγησης.

Το εσωτερικό του νέου Ford Kuga αποκτά ένα ακόμα πιο φιλικό και πρακτικό περιβάλλον, παρά την σημαντική αναβάθμισή του σε τεχνολογικό επίπεδο. Ο εσωτερικός διάκοσμος διαμορφώνεται ανάλογα με το ύφος της κάθε έκδοσης, συμβαδίζοντας με το αισθητικό προφίλ εξωτερικά, ενώ οι τεχνολογίες άνεσης τελευταίας γενιάς, αλλά και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία οδήγησης που παραδοσιακά χαρακτηρίζει το Kuga.

Νέο Ford Kuga: Αξεπέραστα ολοκληρωμένο

Το κορυφαίο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford χρησιμοποιεί νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 13,2in και είναι επίσης αναβαθμισμένο, διαθέτοντας διπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σχέση με το αντίστοιχο σύστημα του απερχόμενου Kuga, ενώ ενσωματώνει και έναν εξελιγμένο αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης, για να μαθαίνει από τις ενέργειες του οδηγού και να παρέχει πιο ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης με την πάροδο του χρόνου. O επίσης νέος και πλήρης ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3in προσφέρει μοναδικές θεματικές ενδείξεις, ανάλογα και με το επιλεγμένο προφίλ στο drive mode.

Όλες οι εκδόσεις του Kuga διαθέτουν επιπλέον ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto και δυνατότητα σύνδεσης δύο smartphone, με μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα και απρόσκοπτο streaming.

Νέο Ford Kuga: Αξεπέραστα ολοκληρωμένο

Το νέο Kuga διαθέτει επίσης ενσωματωμένη ψηφιακή βοηθό Alexa καθώς και εξελιγμένη αναγνώριση ομιλίας που επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν φυσική ομιλία σε 15 ευρωπαϊκές γλώσσες, λέγοντας απλά την φράση «O.K. SYNC» ή «Hey Ford» για να θέσουν σε λειτουργία το σύστημα. Το νέο Kuga φυσικά συνδυάζει όλα τα παραπάνω με τον ολοκληρωμένο οικογενειακό του χαρακτήρα, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα χώρων και μεγάλα επίπεδα άνεσης στους επιβάτες του. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μετακινούνται σε μια διαδρομή 140mm και προσφέρουν πάνω από 1m χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών ή έως και 553lt για το χώρο αποσκευών.

Με έμφαση στον εξηλεκτρισμό
Το νέο Ford Kuga στηρίζει τη διαθέσιμη γκάμα κινητήρων του κυρίως στα αναβαθμισμένα ηλεκτροκίνητα σύνολα που διαθέτει. Τόσο το Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD (FHEV) επωφελούνται από έναν μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο, αποκτώντας σημαντικά οφέλη όσον αφορά τις επιδόσεις και την ικανότητα ρυμούλκησης για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Η δημοφιλέστερη PHEV έκδοση του νέου Kuga εφοδιάζεται με τον βενζινοκινητήρα 2,5lt της Ford, ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα υψηλότερης ιεχύος αποδίδοντας συνδυαστικά 243Ps. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του νέου Κuga PHEV έχει χωρητικότητα 14,4kWh και οι πιστοποιημένες εκπομπές CO2 είναι 20-28g/km (κατά WLTP), με την κατανάλωση καυσίμου να κυμαίνεται στα 0,9-1,2 lt/100km, ενώ τέλος, η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της έκδοσης αυτής, ανέρχεται σε 60 έως 69km.

Νέο Ford Kuga: Αξεπέραστα ολοκληρωμένο

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Kuga Plug-In Hybrid έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,3sec συνδυάζοντας ιδανικά με αυτό τον τρόπο τις επιδόσεις με την αποδοτικότητα και την εκλεπτυσμένη λειτουργία ενός ηλεκτροκίνητου συστήματος κίνησης.

Η αμιγώς υβριδική έκδοση του νέου Kuga Hybrid διαθέτει ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης FHEV με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive. Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου εξασφαλίζοντας πιστοποιημένες τιμές εκπομπών CO2 121-146 g/km (WLTP) και κατανάλωση καυσίμου 5,3-6,4lt/100km. Η αυτονομία του Kuga Hybrid φτάνει έως και τα 900km με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου. Το προηγμένο υβριδικό σύστημα του μοντέλου είναι σε θέση να εξασφαλίσει έως 64% αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη.

Αυτές οι υβριδικές εκδόσεις έρχονται να προστεθούν στις γνωστές βασικές βενζινοκίνητες εκδόσεις του Kuga, οι οποίες εφοδιάζονται με τον 1.5EcoBoost κινητήρα της Ford, με απόδοση 150Ps, κατανάλωση 6,3-7,2lt/100km και εκπομπές CO2 144-163 g/km (WLTP).