Νέο όνομα και πακέτο Performance με 442Ps για τα EX40 και EC40

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Volvo
Μοντέλο EX40
Segment C-SUV
Power Train Electric
Νέο όνομα και πακέτο Performance με 442Ps για τα EX40 και EC40

Η Volvo Cars ευθυγραμμίζει και τυποποιεί τις ονομασίες των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, στο πλαίσιο του εν εξελίξει μετασχηματισμού της σε κατασκευαστή μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Αυτό έχει ως αφετηρία την αλλαγή ονομασίας στα αμιγώς ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge που γνωρίζαμε έως σήμερα, τα οποία από δω και πέρα θα ονομάζονται EX40 και EC40 αντίστοιχα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας της (EX30, EX90 και EM90). Η μετονομασία αφορά όπως είπαμε μόνον τις ηλεκτρικές εκδόσεις, οπότε το όνομα XC40 διατηρείται στις εκδόσεις του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση του σήματος Recharge από τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Volvo, η ταυτότητα των οποίων διακρίνεται πλέον μόνο από τις ενδείξεις Τ6 ή Τ8 που υποδηλώνουν τα διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Η αλλαγή ονοματοδοσίας βοηθά ακόμη περισσότερο τους υπάρχοντες και τους νέους χρήστες των αυτοκινήτων της Volvo ώστε να αναγνωρίζουν ποια μοντέλα της είναι αμιγώς ηλεκτρικά και ποια υβριδικά.

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των μοντέλων της, η Volvo παρουσιάζει επίσης ένα νέο πακέτο λογισμικού Performance για τις εκδόσεις Twin Motor των EX40 και EC40, το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί και ως αναβάθμιση για τις αντίστοιχες εκδόσεις προηγούμενων ετών (Model Year) σε επιλεγμένες αγορές.

Το πακέτο λογισμικού Performance αυξάνει την ισχύ του EX40 κατά 34 ίππους (25kW). Περιλαμβάνει ειδική χαρτογράφηση πεντάλ για πιο γρήγορη απόκριση στην επιτάχυνση και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα οδήγησης «Performance» που ξεκλειδώνει την πλήρη ισχύ των 442 ίππων (325kW).

Στις αγορές όπου θα διατίθεται, το πακέτο λογισμικού Performance θα προσφέρεται ως προαιρετικό πακέτο αναβάθμισης μέσω του Volvo Cars app κατά την παραγγελία ενός νέου αυτοκινήτου, ενώ οι οδηγοί C40 και XC40 Recharge μοντέλων πριν το 2024 μπορούν να αγοράσουν και να κατεβάσουν το λογισμικό από την άνεση του καναπέ τους.

Τα EC40, EX40 και XC40 είναι ελκυστικά όσο ποτέ, με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google, έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και -στην περίπτωση του ηλεκτρικού δίδυμου- αυτονομία έως και 583 χιλιομέτρων για το EC40 και έως και 576 χιλιομέτρων για το EX40.

Αναφορικά με τη σειρά EX40, EC40 και XC40, η Volvo λανσάρει μία ειδική έκδοση Black Edition, σε συνέχεια της επιτυχίας που σημειώνει το μεγαλύτερο XC60 Black Edition, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα.
Οι εκδόσεις Black Edition περιλαμβάνουν χρώμα Onyx Black, μαύρα γυαλιστερά σήματα, τροχούς ελαφρού κράματος 20in με πέντε ακτίνες σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και επιλογή επενδύσεων εσωτερικού ανάμεσα σε επένδυση microtech ή υφασμάτινη επένδυση charcoal.

Τέλος, η Volvo επενδύει επίσης και στη βελτίωση των υβριδικών προϊόντων της που αφορούν στα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας της, τα XC60 και XC90. Πλέον οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις βενζίνης Β5 αυτών των μοντέλων διαθέτουν πιο αποτελεσματικό κύκλο καύσης, που αναμένεται να αποφέρει μείωση των εκπομπών CO2 και βελτίωση στην οικονομία έως και περίπου 4% για το XC60 και περίπου 2% για το XC90, με βάση τον οδηγικό κύκλο WLTP.