Πράσινη εποχή για τις ΗΠΑ

Πράσινη εποχή για τις ΗΠΑ

Ένα μεγάλο νομοσχέδιο με την ονομασία American Jobs Plan ετοιμάζεται προς ψήφιση από το Κογκρέσο. Το νομοσχέδιο αυτό θα κοστίσει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και προβλέπει την αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου των ΗΠΑ, την βελτίωση του οδικού δικτύου και την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σκληρή κριτική έχει δεχθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden, επειδή δεν έχει ορίσει επίσημα το ακριβές πλάνο για την μετάβαση των ΗΠΑ στην πράσινη εποχή. Αν και ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση για αυτό, ετοιμάζει το νομοσχέδιο American Jobs Plan, το οποίο σαν πρώτο στόχο θα έχει την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της χώρας. Τα μεγέθη είναι εντυπωσιακά, με 278.000km του οδικού δικτύου και με πάνω από 45.000 γέφυρες να χρειάζονται ανακατασκευή. Η παρούσα κατάσταση του οδικού δικτύου των ΗΠΑ είναι κακή, προκαλώντας καθυστερήσεις στις μετακινήσεις και φθορές στα οχήματα, που στοιχίζουν στην κυβέρνηση 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Το κόστος βελτίωσης του δικτύου θα στοιχήσει 621 εκατομμύρια δολάρια.

Επόμενο βήμα είναι η επένδυση 105 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον εκσυγχρονισμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που περιλαμβάνουν επενδύσεις στην αγορά 24.000 νέων λεωφορείων, 5.000 νέων συρμών τραίνων καθώς και την αναβάθμιση 200 και πλέον σταθμών υποδοχής στα ΜΜΕ. Ο Στόχος του Αμερικανού Προέδρου είναι μέχρι το 2030 οι ΗΠΑ να είναι η μεγαλύτερη αγορά πρασίνων οχημάτων στον πλανήτη και για αυτό τον λόγο θα επενδύσει 174 δισεκατομμύρια δολάρια, που θα περιλαμβάνει την κατασκευή περισσοτέρων από 500.000 σταθμών φόρτισης σε όλη την χώρα, την αντικατάσταση 650.000 κρατικών οχημάτων με ηλεκτρικά, καθώς και την απόκτηση 50.000 σχολικών λεωφορείων.