Πρεμιέρα για το Hyundai INSTER

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Hyundai
Μοντέλο Inster
Segment Α-Segment
Power Train Electric
Πρεμιέρα για το Hyundai INSTER

Η Hyundai Motor Company πραγματοποίησε την Παγκόσμια Πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος INSTER στα πλαίσια του Busan International Mobility Show 2024 όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα. Το νέο ηλεκτρικό (EV) όχημα της κατηγορίας Α, προσφέρει κορυφαία αυτονομία στην κατηγορία του, προηγμένη συνδεσιμότητα, ευελιξία, τεχνολογίες αιχμής και μοναδική σχεδίαση.

Πρεμιέρα για το Hyundai INSTER

Η τολμηρή σχεδίαση του INSTER συνδυάζει μια φουτουριστική, καινοτόμο σχεδίαση με ένα ευρύχωρο εσωτερικό σε ένα μικρό αμάξωμα. Παράλληλα ένα πακέτο προηγμένων τεχνολογιών συμβάλλει στην ασφαλή και εκλεπτυσμένη οδήγηση του INSTER προσφέροντας επίσης εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και κορυφαία αυτονομία (AER) στην κατηγορία του, έως και 355 km

Τολμηρή εξωτερική σχεδίαση και μοναδικά χαρακτηριστικά

Βασισμένο στη σχεδιαστική κληρονομιά του βενζινοκίνητου CASPER που κυκλοφόρησε μόνο στην Κορέα που παρουσιάστηκε το 2021, η στιλιστική εξέλιξη του INSTER στηρίζεται σε ένα εκτεταμένο αμάξωμα και μεταξόνιο για να προσφέρει μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και στιβαρή παρουσία στο δρόμο.

Πρεμιέρα για το Hyundai INSTER

Με τις διευρυμένες διαστάσεις του, το INSTER τοποθετείται ακριβώς ανάμεσα στα παραδοσιακά αυτοκίνητα πόλης της κατηγορίας Α και τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας Β, προσφέροντας την ευελιξία και την ευκολία χρήσης που περιμένουν οι αγοραστές με ενισχυμένη πρακτικότητα και ευελιξία χάρη στο πιο ευρύχωρο εσωτερικό και τη βελτιωμένη χωρητικότητα αποσκευών. Σε σύγκριση με μεγαλύτερα μοντέλα της παραπάνω κατηγορίας, οι συμπαγείς διαστάσεις του INSTER το καθιστούν ιδανικό για οδήγηση στην πόλη και ενισχύουν την άνεση κατά το παρκάρισμα.

Πρεμιέρα για το Hyundai INSTER

Η εξωτερική σχεδίαση του INSTER χαρακτηρίζεται από ένα στιβαρό προφίλ με καθαρές επιφάνειες, έναν high tech αισθητικής προφυλακτήρα και προστατευτικές ποδιές που ενισχύουν την εμπρός και πίσω σχεδίαση του αυτοκίνητου.

Η προσωπικότητα του INSTER αναδεικνύεται με την υπογραφή των φώτων ημέρας LED, τα φλας με τα γραφικά pixels, το πίσω φως και τους προφυλακτήρες. Οι πελάτες μπορούν να διαφοροποιήσουν περαιτέρω την εμφάνιση του αυτοκινήτου με προβολείς LED και ένα δίχρωμο εξωτερικό με μαύρη οροφή για αντίθεση. Θα προσφέρονται ατσάλινες ζάντες 15in, ζάντες αλουμινίου 15in ή ζάντες αλουμινίου 17in ανάλογα με τις προδιαγραφές.

Εσωτερική ευελιξία και προηγμένα υλικά

Στο εσωτερικό, το INSTER παρέχει προηγμένες τεχνολογίες και άνεση, χάρη σε ένα μοντέρνο high tech  ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, μια οθόνη αφής infotainment με πλοήγηση 10,25 ιντσών και μια βάση ασύρματης φόρτισης που αποτελεί μέρος μιας συμπαγούς κεντρικής κονσόλας σχεδιασμένης να δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας.

Πρεμιέρα για το Hyundai INSTER

Το θέμα των pixels επαναλαμβάνεται στο εσωτερικό, με τα γραφικά στο τιμόνι του INSTER να ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εικόνα υψηλής τεχνολογίας του αυτοκινήτου. Η εσωτερική σχεδίαση διαθέτει επίσης προσαρμόσιμες επιλογές επένδυσης της πόρτας για τους πελάτες που επιθυμούν να εξατομικεύσουν περαιτέρω το όχημά τους.

Το σύγχρονο και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του INSTER προσφέρει ευελιξία και ευρυχωρία, με τα καθίσματα της μπροστινής σειράς να παρέχουν πολύ εύκολη πρόσβαση. Όλα τα καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν – συμπεριλαμβανομένου του καθίσματος του οδηγού – για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλώνονται σε ποσοστό 50/50 και είναι συρόμενα και ανακλινόμενα.

Πρεμιέρα για το Hyundai INSTER

Τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά. Το εξωτερικό του INSTER διαθέτει μαύρη γυαλιστερή ανακυκλωμένη βαφή, η οποία αντικαθιστά τη μαύρη χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη μαύρη βαφή με ένα χρώμα από ανακυκλωμένα απόβλητα ελαστικά. Στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά πολυαιθυλενίου (PET) από μπουκάλια και βιο-πολυπροπυλενίου που εξάγεται από ζαχαροκάλαμο.

Πρεμιέρα για το Hyundai INSTER

Δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και κορυφαίο εύρος στην κατηγορία

Το INSTER υπερέχει για την ταχύτητα φόρτισης DC και τη μέγιστη αυτονομία του, επιτρέποντας στους πελάτες να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη φόρτιση, να ταξιδεύουν περισσότερο και να εκμεταλλεύονται πλήρως την ενέργεια που έχουν στη διάθεσή τους.

Εξοπλισμένο με μπαταρία 42 kWh στη βασική του έκδοση, το INSTER διατίθεται παράλληλα και με μπαταρία 49 kWh. Και οι δύο εκδόσεις τροφοδοτούνται με κινητήρα που αποδίδει 97ps (71,1 kW) στη βασική του έκδοση και 115ps (84,5 kW) στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία. 

Με κορυφαία αυτονομία 355 km (WLTP) με μία μόνο φόρτιση, το INSTER επαναπροσδιορίζει ότι είναι δυνατό από ένα μικρό αστικό ηλεκτρικό όχημα, παρέχοντας εντυπωσιακή ευελιξία με εκτιμώμενη κατανάλωση ενέργειας 15,3 kWh/100 km ( WLTP).

Όταν χρησιμοποιείται σταθμός φόρτισης υψηλής ισχύος DC 120 kW, το INSTER μπορεί να φορτίσει από 10% έως 80% σε περίπου 30 λεπτά. Το INSTER είναι επίσης εξοπλισμένο με φορτιστή 11 kW στο βασικό εξοπλισμό.

Η εξωτερική και εσωτερική λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) παρέχει ισχύ για εξωτερικές συσκευές (110V/220V), επιτρέποντας αμφίδρομη φόρτιση χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να χρησιμοποιούν ή να φορτίζουν ελεύθερα συσκευές όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ και εξοπλισμό κάμπινγκ.

Προηγμένη συνδεσιμότητα, τεχνολογίες αιχμής και χαρακτηριστικά άνεσης

Παράλληλα με την κορυφαία αυτονομία και την εξαιρετική ταχύτητα φόρτισής του, το INSTER προσφέρει μια πληθώρα τεχνολογιών αιχμής, συμπεριλαμβανομένης μιας πλούσιας γκάμας προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού. Το INSTER διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων και infotainment, φωτισμό περιβάλλοντος LED 64 χρωμάτων, ηλιοροφή και Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC).

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό (EV) της Hyundai της κατηγορίας Α διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογίας στην κατηγορία Α, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Advanced Driver Assistance System (ADAS), Surround View Monitor (SVM), Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R), Παρακολούθηση τυφλού σημείου (BVM) και Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5).

 Πρεμιέρα για το Hyundai INSTER

Διατίθενται επίσης τα συστήματα Lane Keeping Assist (LKA) και Lane Following Assist (LFA), καθώς και τα Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Safety Exit Warning (SEW), Smart Cruise Control (SCC) με Stop and Go, Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5), Intelligent Speed ​​Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) και πίσω Ειδοποίηση επιβατών (ROA).

Το Σύστημα Στάθμευσης ADAS συνδυάζει το σύστημα Προειδοποίησης Απόστασης Στάθμευσης (PDW) εμπρός και πίσω με οθόνη οπισθοπορείας (RVM) για καλύτερη ορατότητα.

Λανσάρισμα μετά το καλοκαίρι και τιμή κοντά στις 20.000 ευρώ

Το INSTER θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κορέας αυτό το καλοκαίρι και αργότερα θα ακολουθήσει το λανσάρισμά του στην Ευρώπη, σε τιμές κοντά στις 20.000 ευρώ. Αργότερα δε, θα διευρύνει την γκάμα του και με την πιο ξεχωριστή αισθητικά έκδοση CROSS, η οποία θα έρθει με διαφοροποιημένη εξωτερική σχεδίαση και έμφαση στον crossover χαρακτήρα του μοντέλου.