Ρεκόρ γύρου στο Gotland Ring για το Koenigsegg Jesko

Ρεκόρ γύρου στο Gotland Ring για το Koenigsegg Jesko

Το Koenigsegg Jesko είναι το τελευταίο υπερόπλο της Koenigsegg, το οποίο έχει αντικαταστήσει το Agera. Από την πρώτη ημέρα της παρουσίασής του το 2019, έως και τις αρχές του έτους που διανύουμε, όταν και άρχισαν οι πρώτες παραδόσεις του, τα μόνα δείγματα γραφής που είχαμε γι’αυτό, ήταν τα εξωπραγματικά του τεχνικά στοιχεία και οι τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνει. Μαζί με κάποια βίντεο που διέρρεαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αφορούσαν τις -επίσης εξωγήινες- επιδόσεις του.

Σήμερα αυτές έρχεται να επιβεβαιώσει ένα νέο βίντεο από την πίστα Gotland Ring, όπου το Jesko σημείωσε τον ταχύτερο γύρο. Αναζητώντας ωστόσο ένα παραπλήσιο σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη πίστα, δυστυχώς δεν εντοπίσαμε κάτι επίσημα καταγεγραμμένο, οπότε θα αρκεστούμε στον καλύτερο χρόνο που βρήκαμε και ανήκει στην αγωνιστική Porsche 911.2 GT3 Cup με 3’08”. Την οποία Porsche και το χρόνο της βεβαίως δεν απασχολεί το Jesko, αφού έγραψε το εντυπωσιακό 2’56”970 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Φήμες πάντως θέλουν την Koenigsegg να δοκιμάζει απλώς το Jesko στη συγκεκριμένη πίστα στα πλαίσια της προώθησής του και όχι να κυνηγά χρόνο, κάτι που αν επιβεβαιωθεί προφανώς σημαίνει πως υπάρχουν περιθώρια να ρίξει και πιο χαμηλά τους χρόνους του.

Εμείς κρατάμε τον καταπληκτικό γύρο στην πίστα των 7,3km, μαζί με το εντυπωσιακό highlight που είναι ο περιστρεφόμενος ψηφιακός πίνακας οργάνων.