Στην ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX

Στην ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX

Η έλευση της νέας γενιάς ASX στην ευρωπαϊκή αγορά ήρθε να εμπλουτίσει την ευρωπαϊκή γκάμα της Mitsubishi Motors, η οποία αποτελείται από το Space Star και το Eclipse Cross PHEV SUV, με το ολοκαίνουργιο Colt να ακολουθεί.

Το νέο ASX ("Active Sports X-over") τοποθετείται στην καρδιά της βασικής κατηγορίας των B-SUV. Αναπτύχθηκε ειδικά για την Γηραιά Ήπειρο και παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη γενιά ASX, η οποία πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Στην ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX

Η νέα γενιά ASX είναι ένα μοντέλο σταθμός στην ευρωπαϊκή γκάμα της Mitsubishi Motors. Πρόκειται για το επόμενο βήμα στην ανάπτυξή της, και υιοθετεί τον πρωτοποριακό συνδυασμό PHEV x SUV που η Mitsubishi Motors χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο Outlander PHEV (D-SUV) και στη συνέχεια στο Eclipse Cross PHEV (C-SUV).

Βασιζόμενη στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα κινητήριων συνόλων, όπως Plug-in Hybrid (PHEV), Full Hybrid (HEV) και Mild Hybrid, προηγμένα συστήματα ασφάλειας καθώς και όλα τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και ψηφιοποίησης που αναμένουν οι αγοραστές της κατηγορίας σήμερα.

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου ASX έχει αναπτυχθεί με στόχο τη δημιουργία ενός B-SUV που ξεχωρίζει στο δρόμο. Αισθητικά αποπνέει δύναμη, δυναμισμό, στιβαρότητα και σπορ χαρακτήρα.

Στην ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX

Στο ίδιο πνεύμα είναι σχεδιασμένο και το εσωτερικό, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα την ψηφιακή εμπειρία που προσδοκούν οι πελάτες από τα σύγχρονα οχήματα, με πλήρη συνδεσιμότητα και δυνατότητα πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, η νέα γενιά ASX ενσωματώνει Apple CarPlay και Android Autο, Smartphone-link Display Audio (SDA) σε οθόνη 7 ή 9,3 ιντσών σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη αντίστοιχα, ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display) και ηχοσύστημα BOSE® Premium στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού.

Η SUV πρακτικότητα ενός του νέου ASX γίνεται άμεσα αντιληπτή: το υψηλό hip point είναι ένα στοιχείο που εκτιμούν ιδιαίτερα οι κάτοχοι μοντέλων SUV καθώς διευκολύνει την είσοδο και την έξοδό τους από το όχημα. Ανάλογα με το επιλεγμένο επίπεδο εξοπλισμού, διατίθεται μία ποικιλία υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, ενώ τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι εξασφαλίζουν άνετα ταξίδια κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στο πίσω μέρος της καμπίνας, το συρόμενο κάθισμα παρέχει άνεση αλλά και πρόσθετη ευελιξία. Καθώς μπορεί να μετακινείται σε μια διαδρομή έως και 16 cm προς τα εμπρός, απελευθερώνει περισσότερο χώρο - είτε προσθέτοντας επιπλέον λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτ μπαγκάζ είτε διευρύνοντας το χώρο για τα πόδια των επιβατών. Αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον 114 λίτρα (VDA) χωρητικότητας, πλέον των 442 λίτρων (VDA) που παρέχονται μεταξύ του δαπέδου του πορτ μπαγκάζ και των καθισμάτων μέχρι το ύψος της πλάτης τους. Η εν λόγω διάταξη παρέχεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού.

Στην ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX

Συστήματα κίνησης και πλαίσιο

Η νέα γενιά του ASX διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών αστικών SUV - από χαμηλές εκπομπές ρύπων και οικονομία καυσίμου έως αυξημένες επιδόσεις. Όλες οι κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με μια ρύθμιση του πλαισίου που δίνει προτεραιότητα στην οδηγική συμπεριφορά και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού μέσω των τριών διαθέσιμων driving modes.

Η βασική έκδοση τροφοδοτείται από έναν καινοτόμο, υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L MPI-T, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η μονάδα παρέχει πολύ καλές επιδόσεις, αποδίδοντας ισχύ 67kW και ροπή 160Nm, και, πράγμα σημαντικό για την οδήγηση στην πόλη, μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 14,0 δευτερόλεπτα. Όμως, οι επιδόσεις δεν επηρεάζουν την αποδοτικότητα του οχήματος και στον επίσημο κύκλο WLTP καταναλώνει 5,7λίτρα/100km, ενώ εκπέμπει μόλις 130g/km CO2.

Αυξημένες επιδόσεις υπόσχεται η έκδοση 1.3L DI-T η οποία περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3L με άμεσο ψεκασμό, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Ενσωματώνοντας μια μίζα-γεννήτρια που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 V, επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας τόσο κατά τη φάση της επιβράδυνσης όσο και κατά τη φάση της πέδησης, καθώς και ηλεκτρική υποβοήθηση ροπής. Ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 103kW με χειροκίνητο κιβώτιο και 260Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 10,3 δευτερόλεπτα και η κατανάλωση και οι εκπομπές  CO2 έχουν μετρηθεί αντίστοιχα στα 5,7λίτρα/100km και 130g/km CO2 (WLTP).

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη για βιωσιμότητα και στην επιθυμία των πελατών για αποδοτικότητα και μείωση των εκπομπών ρύπων, το νέο ASX είναι το πρώτο μοντέλο της Mitsubishi Motors στην Ευρώπη με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης (HEV). Αυτή η έκδοση συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6L με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η μονάδα των 105kW ικανοποιεί τις προσδοκίες του οδηγού σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά η προσθήκη ηλεκτρικής υποβοήθησης συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών, οι οποίες είναι μόλις 104g/km CO2, και στη βελτίωση της αποδοτικότητας  καυσίμου. Το πλήρως υβριδικό ASX Νέας Γενιάς καταναλώνει μόλις 4,6λίτρα/100km με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών.

Οι ηλεκτροκίνητες προτάσεις συμπληρώνονται από την plug-in υβριδική έκδοση (PHEV). Το σύστημα PHEV αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6L σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 10,5 kWh. Μοναδικό μοντέλο στα πλαίσια της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi στην κατηγορία B-SUV, το νέο ASX της Mitsubishi Motors ακολουθεί τα χνάρια της διάταξης PHEV x SUV του Outlander PHEV και του Eclipse Cross PHEV.

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα αντιπροσωπεύει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην οδήγηση με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των πηγών ισχύος για μέγιστη αποδοτικότητα και ευκολία. Με την μπαταρία, το νέο ASX μπορεί να διανύσει έως και 62 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε συνθήκες πόλης. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε μόλις 3 ώρες. Για μεγαλύτερη ευκολία και μέγιστη ευελιξία, η επαναφόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση οικιακής πρίζας.

Στην ελλάδα το νέο Mitsubishi ASX

Από 27.730 ευρώ

Οι τιμές του νέου Mitsubishi ASX ξεκινούν στη χώρα μας από τα 27.730 ευρώ για την βασική έκδοση Inform με τον 1000άρη κινητήρα. Αναλυτικά οι τιμές του έχουν ως εξής:

1.0-T 6MT INFORM: 27.730 ευρώ

1.0-T 6MT INVITE PLUS: 28.900 ευρώ

MHEV 1.3-T 6MT INVITE PLUS: 30.870 ευρώ

MHEV 1.3-T 6MT INTENSE PLUS: 32.940 ευρώ

HEV 1.6 AT INVITE PLUS: 36.890 ευρώ

HEV 1.6 AT INTENSE PLUS: 40.930 ευρώ

HEV 1.6 AT INSTYLE: 43.650 ευρώ

PHEV 1.6 AT INTENSE PLUS: 45.830 ευρώ

PHEV 1.6 AT INSTYLE: 47.840 ευρώ

Τέλος, όπως όλα τα οχήματα της Mitsubishi Motors που πωλούνται στην Ευρώπη, η νέα γενιά του ASX συνοδεύεται από το Mitsubishi Motors Service Commitment, που αποτελεί διαβεβαίωση για τους πελάτες και απόδειξη της ποιότητας και της εμπιστοσύνης της μάρκας στα οχήματά της.

Έτσι, το νέο ASX, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, συνοδεύεται από:

  • Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 km.
  • Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
  • Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 km
  • Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 km.
  • Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).