Τα ανανεωμένα MINI διαθέσιμα στην Ελλάδα με τιμή εκκίνησης τα €19.750

Τα ανανεωμένα MINI διαθέσιμα στην Ελλάδα με τιμή εκκίνησης τα €19.750

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση των ανανεωμένων μοντέλων της MINI στο ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή.

Νέα σχεδιαστική φιλοσοφία

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα απομακρύνει κάθε τι περιττό. Το εμπρός τμήμα είναι ιδιαίτερα εκφραστικό. Κυρίαρχα στοιχεία είναι η μεγαλύτερη εξάγωνη μάσκα και η αντικατάσταση των προβολέων ομίχλης από κάθετες «αεροκουρτίνες» που βελτιώνουν την αεροδυναμική. Επίσης τα φώτα LED είναι πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Οι αισθητικές αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης μαύρο περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων και τα πλευρικά φλας, που υιοθετούν πλέον τεχνολογία LED. «Η σχεδίαση του νέου ΜΙΝΙ είναι πιο μοντέρνα, πιο φρέσκια και πιο καθαρή», σχολιάζει ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής Σχεδίασης MINI. «Όλες οι καινοτομίες υπηρετούν μία κοινή αποστολή: Purify MINI! Λιγότερη περιπλοκότητα, περισσότερη εξατομίκευση».

Τα ανανεωμένα MINI διαθέσιμα στην Ελλάδα με τιμή εκκίνησης τα €19.750 

Καθαρή σχεδίαση, φινίρισμα ποιότητας

Το εσωτερικό των ανανεωμένων MINI είναι πιο προηγμένο, πιο μοντέρνο και με διάχυτη την αίσθηση υψηλής ποιότητας. Οι αεραγωγοί έχουν επανασχεδιαστεί και πλέον δεν προεξέχουν από το ταμπλό. Η χρήση χρωμίου παράλληλα έχει μειωθεί σημαντικά σε όλο το εσωτερικό. Ο αναλογικός πίνακας οργάνων έχει αντικατασταθεί από μία πολυλειτουργική ψηφιακή οθόνη 5in που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στον οδηγό. Διαφορετικά είναι και τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος που πλέον βρίσκονται σε μία ενσωματωμένη στρογγυλή μονάδα ελέγχου μαζί με τους διακόπτες των  των αλάρμ και των συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Το βασικό χειριστήριο του συστήματος που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα υιοθετεί τώρα μία μαύρη επιφάνεια σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης.

Τα ανανεωμένα MINI διαθέσιμα στην Ελλάδα με τιμή εκκίνησης τα €19.750 

Από 102 έως 231Ps

H γκάμα ξεκινάει από το MINI One που τιμολογείται στα €19.750 για την 3θυρη έκδοση και €20.490 για την 5θυρη και κινείται από τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα απόδοσης 102Ps, ενώ το MINI Cooper με 136Ps φτάνει τα €21.520 για το 3θυρο μοντέλο και €22.265 για το πεντάθυρο. Το δίλιτρο Cooper S αποδίδει πλέον 178Ps (από 192Ps) λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών Euro6d και ξεκινάει από τα €26.560. Η κορυφαία έκδοση John Cooper Works με τους 231 ίππους ξεκινάει από τα €32.950, ενώ το ηλεκτρικό Cooper SE με τα 184Ps κοστολογείται στα €33.960.