Το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring

Η Mercedes-AMG GT Black Series ΜΥ21 είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα του Nurburgring, από την στιγμή που σημείωσε 6:43.616.

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring

Ο χρόνος ρεκόρ έγινε από τον οδηγό GT3 Maro Engel, ενώ στο αυτοκίνητο δεν είχε γίνει καμία απολύτως μετατροπή, ή βελτίωση. Το μόνο σημείο που επενέβη η Mercedes ήταν οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση, καθώς και στα αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία φέρει στην εργοστασιακή του μορφή η GT Black Series. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στο 6:44.97 και είχε γίνει με μια Lamborghini Aventador SVJ τον Ιούλιο του 2018.

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring

Κατά την διάρκεια του hot-lap το μπροστινό carbon splitter ήταν εκτεταμένο στη θέση Race, ενώ τα κάτω και τα πίσω αεροδυναμικά βοηθήματα ήταν στην μεσαία θέση τους. Τα αμορτισέρ είχαν ρυθμιστεί έτσι που να μειωθεί το ύψος στον μπροστινό άξονα κατά 0,2in και κατά 0,1in στον πίσω, ενώ οι μπροστά τροχοί είχαν 3,8ο αρνητικό κάμπερ και οι πίσω 3ο . Οι ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές ήταν στην σκληρότερή τους ρύθμιση, ενώ ο οδηγός Maro Engel είχε ρυθμίσει το traction control στην έκτη και στην έβδομη από τις εννέα συνολικά θέσεις που έχει, ανάλογα με το σημείο της πίστας στο οποίο βρισκόταν. Τέλος, το αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε τα ελαστικά με τα οποία πωλείται και είναι τα Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO.

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring

Μετά την επίδοση ρεκόρ ο Engel δήλωσε: "Ήταν πραγματικά μια τρομερά ενδιαφέρουσα εμπειρία, με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 270km/h στο Kesselchen και με πάνω από 300km/h στην μεγάλη ευθεία Döttinger Höhe, να οδηγείς ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Η AMG GT Black Series προσφέρει μια σειρά από ρυθμίσεις που μπορεί να κάνει κάποιος σε αυτή, όπως και στο αγωνιστικό μου, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπορέσω να την φέρω ακριβώς στα μέτρα μου και να πετύχω αυτή την επίδοση".