Το νέο Honda Civic Type R στην Suzuka

Το νέο Honda Civic Type R στην Suzuka

Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του νέου Honda Civic Type R έκανε την πρώτη του επίσημη δημόσια εμφάνιση στο Tokyo Auto Salon. Παρά την ύπαρξη της παραλλαγής στο αμάξωμά του, διακρίνεται ο πιο επιθετικός σε σχεδίαση μπροστινός προφυλακτήρας, οι εισαγωγές αέρα, η κυψελοειδής μάσκα, καθώς και οι ελαφρύτερες ζάντες που φιλοξενούν στο εσωτερικό τους τα φρένα της Brembo με τις κόκκινες δαγκάνες. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή και φυσικά η τριπλή απόληξη του συστήματος εξαγωγής και το diffuser.

Παράλληλα η Honda δημοσίευσε και ένα video από τις δοκιμές που έκανε στο Type R στην πίστα της Suzuka, όπου διακρίνεται σε ορισμένα πλάνα το εσωτερικό του. Εκεί ξεχωρίζει μια ένθετη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, το σπορ τιμόνι, ο επιλογέας του χειροκίνητου κιβωτίου των έξι σχέσεων, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, οι κόκκινες ζώνες και οι κόκκινες ραφές στις επενδύσεις.

Για την επιλογή του κινητήρα και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά η Honda δεν έχει κάνει καμία απολύτως ανακοίνωση, πέρα από το ότι θα είναι το καλύτερο σε απόδοση Civic Type R όλων των εποχών.