Το νέο Kia EV3 έρχεται με 600km αυτονομίας

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα KIA
Μοντέλο EV3
Segment B-SUV
Power Train Electric
Το νέο  Kia EV3 έρχεται με 600km αυτονομίας

Με το συνδυασμό τολμηρού σχεδιασμού, καινοτόμου τεχνολογίας και πρωτοποριακών χαρακτηριστικών, το EV3 θέτει νέα πρότυπα που δεν έχουν υπάρξει ποτέ πριν στην κατηγορίας των compact EV SUV.

Αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία της Kia και τις πελατοκεντρικές αξίες του μεγαλύτερου, πολυβραβευμένου SUV της μάρκας, του EV9, το EV3 διαμορφώνει τη δική του ταυτότητα. Φέρνει μια μοναδική, καθηλωτική εμπειρία στον τομέα των κόμπακτ EV SUV. Ξεπερνώντας σημαντικά τις προσδοκίες των πελατών, το EV3 θα διευρύνει την απήχηση και θα αναβαθμίσει τα EV SUV.

Εξωτερικός σχεδιασμός: Μια τολμηρή και προοδευτική πρόταση

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia "Opposites United", η οποία αξιοποιεί τη δημιουργική ένταση που δημιουργούν οι διαφορετικές αξίες της φύσης και των νεωτερισμών για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο, ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση της προοδευτικής, δυναμικής και εντυπωσιακής σχεδίασης του Kia EV3. Η επιρροή της φιλοσοφίας σχεδίασης απογειώνει τη συναισθηματική αίσθηση και ατμόσφαιρα του EV3, συνδυάζοντας άψογα τη δυναμική αισθητική με τη μελετημένη λειτουργικότητα.

Το EV3 αποπνέει μια ιδιαίτερα διεκδικητική παρουσία. Στο εμπρός μέρος, οι κάθετοι προβολείς που είναι τοποθετημένοι στα άκρα της καθαρής επιφάνειας της μάσκας, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ευρείας, εξαιρετικά επιβλητικής εικόνας. Η αίσθηση του άφθονου όγκου συνδυάζεται με διαφοροποιημένα γραφικά και μια μυώδη εμφάνιση που εναρμονίζεται με ολόκληρο το αμάξωμα.

Το νέο  Kia EV3 έρχεται με 600km αυτονομίας

Μια νέα, στιβαρή εκδοχή του εμβληματικού σχεδιασμού Tiger Face της Kia ενσωματώνει την πιο πρόσφατη λογική φωτισμού Star Map της μάρκας. Τοποθετημένα κάθετα, τα φώτα ημέρας (DRL) τονίζουν περαιτέρω τη σχεδίαση Tiger Face για να προβάλλουν έναν ιδιαίτερα σίγουρο χαρακτήρα.

Στο προφίλ, το EV3 προβάλλει μια αύρα εξαιρετικής ισχύος, σε συνδυασμό με μια ισχυρή αίσθηση ευελιξίας και δυναμισμού. Η μακριά, κεκλιμένη και με κομψή γραμμή οροφή καταλήγει σε μια πίσω πόρτα ανάλογη ενός hatchback, τονίζοντας ακόμα πιο πολύ τον εξαιρετικά τεχνικό σχεδιασμό του αμαξώματος. Η δυναμική σιλουέτα και η καμπίνα με το μέγεθός της εξασφαλίζουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό, ενώ οι μοναδικοί όγκοι και τα γραφικά που συνδυάζονται μεταξύ τους τονίζουν ακόμη περισσότερο τον καινοτόμο χαρακτήρα του.

Το νέο  Kia EV3 έρχεται με 600km αυτονομίας

Η πίσω όψη ολοκληρώνει το νέο σχεδιασμό και τη δυναμική υπόσταση του EV3. Η μεγάλη, μαύρη διακοσμητική γραμμή που τονίζει τη σύνδεση μεταξύ της στιβαρής σχεδίασης της πίσω κολώνας C του SUV και της δυναμικής γραμμής οροφής ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση ισχύος που αποπνέει το αυτοκίνητο. Ο απλοποιημένος, γεωμετρικός σχεδιασμός των πίσω φώτων ενσωματώνεται άψογα με το πίσω παρμπρίζ, πλαισιώνοντας τη φουτουριστική σχεδίαση της πίσω πόρτας με μια τεχνική και κομψή εμφάνιση εμπνευσμένη από την υπογραφή του φωτισμού Tiger Face Star Map του εμπρός μέρους.

Σχεδιασμός εσωτερικού: Αισθητική εμπνευσμένη από τη φύση για την ενίσχυση της ευεξίας

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του EV3 προσφέρει μια ευρύχωρη καμπίνα που φιλοξενεί άνετα πέντε άτομα. Παράλληλα η Kia δημιούργησε ένα ιδιαίτερα λειτουργικό εσωτερικό που αποπνέει μια ελκυστική ατμόσφαιρα ζωτικού χώρου, σχεδιασμένη για να την απολαμβάνουν οι επιβάτες τόσο σε κάθε ταξίδι όσο και όταν το αυτοκίνητο φορτίζει. 

Η κομψή κεντρική κονσόλα ενσωματώνει ένα συρόμενο τραπεζάκι και έναν αποθηκευτικό χώρο. Στον κάτω χώρο μπορούν να τοποθετηθούν αναψυκτικά, ποτά, σνακ, ακόμα και μικρά σακίδια, ενώ τα προσωπικά ηλεκτρονικά αντικείμενα - όπως φορητοί υπολογιστές και tablet - μπορούν να τοποθετηθούν, όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, στο τραπεζάκι.

Το νέο  Kia EV3 έρχεται με 600km αυτονομίας

Μαζί με τον πολυρυθμιζόμενο φωτισμό περιβάλλοντος και τα εξαιρετικά άνετα καθίσματα, τα οποία ενσωματώνουν μια διαμόρφωση χαλάρωσης, το συρόμενο τραπέζι επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν μέγιστη χαλάρωση όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. Με ένα χώρο αποσκευών 25 λίτρων μπροστά και ένα πορτμπαγκάζ 460 λίτρων πίσω, το EV3 προσφέρει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του. Η ρυθμιζόμενη σε δύο επίπεδα βάση εξασφαλίζει ευελιξία ύψους 140 χιλιοστών για το χώρο αποσκευών καθιστώντας τον ιδανικό για δραστηριότητες όπως οι οικογενειακές εκδρομές για κάμπινγκ.

Μια ευρεία οθόνη σχεδόν 30 ιντσών - η οποία αποτελείται από έναν πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, μια οθόνη για το σύστημα κλιματισμού 5,0 ιντσών και μια άλλη οθόνη AVN 12,3 ιντσών - ενσωματώνει απρόσκοπτη λειτουργία αφής των λειτουργιών ελέγχου του κλιματισμού και παρέχει σαφή γραφικά και διαισθητικές πληροφορίες στον οδηγό. Η οθόνη επεκτείνεται επίσης προς το κέντρο του ταμπλό, παρέχοντας στον συνοδηγό πρόσβαση στις λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης.

Πολλές από τις λειτουργίες του EV3, όπως αυτή της οδήγησης, το cruise control, η ψυχαγωγία και η πλοήγηση, έχουν πρόσβαση και έλεγχο με ένα απλό άγγιγμα των κουμπιών του τιμονιού. Μια σειρά μπουτόν κάτω από την κεντρική οθόνη χειρίζεται διαισθητικά διάφορες λειτουργίες όπως το σύστημα πλοήγησης, τα μέσα ενημέρωσης και τη διαμόρφωση του συστήματος του οχήματος.

Ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης: Εντυπωσιακή αυτονομία και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Το EV3 έχει μήκος 4.300 χιλιοστά, πλάτος 1.850 χιλιοστά, ύψος 1.560 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.680 χιλιοστά. Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με κίνηση στους εμπρός τροχούς που βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP), χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς της Kia. Η έκδοση EV3 Standard προσφέρεται αποκλειστικά με μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh.

Και οι δύο διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW/ 283 Nm, ο οποίος εξασφαλίζει μία επιτάχυνση για το 0-100 km/h σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα του EV3 είναι 170 km/h.

Το νέο  Kia EV3 έρχεται με 600km αυτονομίας

Όπως και με το μεγαλύτερο SUV EV9, οι μηχανικοί της Kia έδωσαν προσοχή στο παραμικρό για την βελτιστοποίηση της απόδοσης του EV3. Διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο 3D κάλυμμα από κάτω για να διασφαλιστεί ένας εντυπωσιακά χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) 0,269. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία της Μονάδας Διαχείρισης Μπαταρίας (BMU) και της Μονάδας Παρακολούθησης Στοιχείων (CMU) διασφαλίζει ότι οι μπαταρίες υψηλής τάσης 58,3 kWh και 81,4 kWh χρησιμοποιούν την ενέργεια όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά.

Η έκδοση EV3 Long Range προσφέρει μια εκτιμώμενη αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα (WLTP). Σε όσους κάνουν το πρώτο τους βήμα στην ηλεκτροκίνηση αυτή η εντυπωσιακή τιμή δίνει μία μεγάλη σιγουριά για τα μακρινά ταξίδια. Όταν η μπαταρία του EV3 χρειαστεί επαναφόρτιση, οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν στο άνετο σαλόνι, καθώς το προηγμένο σύστημα διαχείρισης φόρτισης του EV3 επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας για το 10-80% σε περίπου 31 λεπτά.

Τεχνολογίες από τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά SUV στην κόμπακτ κατηγορία

Η Kia εξοπλίζει το EV3 με μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, οδήγησης, άνεσης και φόρτισης που συνήθως προορίζονται για τα πιο μεγάλα ηλεκτρικά SUV. Το σύνολο αυτών των τεχνολογιών διαθέτει πολλά περισσότερα από αυτά που είναι διαθέσιμα έως τώρα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV, ενώ παρέχει μια ανώτερη εμπειρία οδήγησης σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE).

Το EV3 θα παρουσιαστεί αρχικά στην Κορέα τον Ιούλιο του 2024, ενώ θα ακολουθήσει το ευρωπαϊκό λανσάρισμά του μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η Kia σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τις πωλήσεις του EV3 και σε άλλες αγορές, ενώ μετά την είσοδο στην Ευρώπη αναμένονται και επόμενα λανσαρίσματα.