Το VW Multivan T7 eHybrid στην Ελλάδα

Το VW Multivan T7 eHybrid στην Ελλάδα

Ο διάδοχος του εμβληματικού Bulli της Volkswagen που σημάδεψε ανεξίτηλα την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, το νέο Multivan eHybrid, ξεκινά την εμπορική του πορεία και στην Ελληνική αγορά. Με σχεδιαστικές αναφορές στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στραμμένο στις τεχνολογίες του μέλλοντος, το νέο Multivan έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και την κορυφαία πρακτικότητά του, στοιχεία που του εξασφάλισαν την διάκριση με το σημαντικό βραβείο σχεδιασμού Red Dot Award. 

Με το νέο Multivan, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα εισέρχεται σε μία νέα εποχή, διατηρώντας τις παραδοσιακές αξίες του μοντέλου ενώ παράλληλα αναβαθμίζει σημαντικούς τομείς, όπως τη λειτουργικότητα, την ευελιξία, την άνεση, την ευρυχωρία και την τεχνολογική πρωτοπορία. Στον σχεδιασμό του αμαξώματος, το νέο Multivan ακολουθεί τα υψηλά πρότυπα ποιότητας των επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen και θέτει νέα πρότυπα σε ότι αφορά την χρήση των υλικών και την μοναδικότητα του design. 

Παράλληλα, η σχεδίαση εξασφαλίζει έναν πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή για τα δεδομένα της κατηγορίας, στοιχείο που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και στην δημιουργία ενός πιο αθόρυβου περιβάλλοντος για τους επιβάτες κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Οι γραμμές του αμαξώματος είναι πιο έντονες και εκφραστικές από ποτέ. Ενώ το μοναδικό του στυλ συνδυάζει κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία του Bulli με μια σύγχρονη, γοητευτική εμφάνιση. Οι ισορροπημένες αναλογίες και οι όμορφες λεπτομέρειες, συνδέουν ιδανικά το παρελθόν με τη νέα εποχή του μοντέλου, στοιχείο που εξασφαλίζει ότι θα παραμείνει μοντέρνο και ξεχωριστό για πολλά χρόνια. 

Το VW Multivan T7 eHybrid στην Ελλάδα

Το νέο Μultivan συνδέει μία διαχρονική μορφή από το παρελθόν της εταιρίας, με ένα σύγχρονο και νεανικό τρόπο που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από την προαιρετική διχρωμία του αμαξώματος αλλά και τις πανέμορφες προαιρετικές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών οι οποίες διατίθενται για πρώτη φορά για το Bulli. Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, ενώ στην έκδοση Style στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι προβολείς IQ LIGHT LED matrix, οι οποίοι συνδυάζονται με μια φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα που διατρέχει τη μάσκα. Το προηγμένο αυτό σύστημα φωτισμού, εκτός από τη μοντέρνα αισθητική υπογραφή στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα ορατότητας για τον οδηγό του, χωρίς παράλληλα να ενοχλεί τα απέναντι διερχόμενα αυτοκίνητα. 

Το νέο Multivan, ενθουσιάζει με τον καινοτόμο σχεδιασμό του εσωτερικού, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά σενάρια χρήσης και πολλαπλών αναγκών. Παράλληλα το εντελώς επίπεδο δάπεδο και οι πολλές πρακτικές λεπτομέρειες, προσφέρουν μία εντελώς νέα αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης στην καθημερινή χρήση. Το μοντέλο είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο στο ψηφιακό του υπόβαθρο και στις δυνατότητες δικτύωσης, όντας έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της νέας εποχής.  Το στοιχείο αυτό αποτυπώνεται με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο στον πίνακα οργάνων. Το Digital Cockpit «Pro» των 10,25 ιντσών συνδυάζεται με το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης Discover Pro με οθόνη 10 ιντσών, δημιουργώντας ένα μοναδικό ψηφιακό σύνολο ενδείξεων και ελέγχου του αυτοκινήτου με την ονομασία «Innovision Cockpit». Η διπλή οθόνη του Digital Cockpit «Pro» ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου Multivan eHybrid σε όλες τις εκδόσεις. 

Στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής ποιότητας, τα οποία δημιουργούν ένα ιδιαίτερα μοντέρνο όσο και ευχάριστο περιβάλλον. Στην εκδοση Life τα διακοσμητικά στοιχεία είναι σε «Dark Silver Brushed» και στην έκδοση Style σε «Dark Woodgrain Optic», ενώ οι επενδύσεις καθισμάτων στην έκδοση Life είναι  από ύφασμα  «Ribella» σε Raven-Sandwick και στην έκδοση Style «ArtVelours» σε Raven-Sandwick. Το κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων και το επάνω τμήμα των πλευρικών επενδύσεων είναι σε Sandwick, ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα στον τόνο της άμμου, το οποίο δημιουργεί μία πολύ όμορφη αντίθεση με το πιο σκούρο Raven κάτω από το προστατευτικό και τον αιωρούμενο πίνακα οργάνων. 

Το VW Multivan T7 eHybrid στην Ελλάδα

Το νέο Multivan εξοπλίζεται με το υπεραυτόματο σύστημα κλιματισμού 3 ζωνών «Air Care Climatronic» το οποίο έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερές τις ρυθμισμένες θερμοκρασίες για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους επιβάτες. Ο χειρισμός και οι αλλαγές των ρυθμίσεων γίνονται μέσω αφής στην επιφάνεια που βρίσκεται στην κεντρική οθόνη. Το νέο Multivan δίνει μεγάλη έμφαση στην εξαιρετικά εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Για πρώτη φορά, όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με δύο ηλεκτρικές συρόμενες πλευρικές πόρτες και πορτ-μπαγκάζ. Στην έκδοση Multivan Style οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα με την χρήση ενός αθόρυβου ηλεκτρικού μηχανισμού, χάρη στην λειτουργία Easy Open για τις πλευρικές ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες, και Easy Open και Easy Close για το εύκολο άνοιγμα της ηλεκτρικής πόρτας του χώρου αποσκευών. 

Το επίπεδο δάπεδο διαθέτει έξι συνολικά στιβαρές ράγες. Πάνω σε αυτές τοποθετούνται τα καθίσματα και το πολυχρηστικό τραπεζάκι. Οι πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης κάνουν τον εσωτερικό χώρο ευέλικτο και προσαρμόσιμο στην εκάστοτε ανάγκη κίνησης. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το πολυχρηστικό τραπεζάκι μπορεί να μετακινηθεί μέσα στον χώρο των επιβατών, να πάρει διάφορες μορφές και να γίνει ακόμα και κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού (Βασικός εξοπλισμός στο Multivan Life και Style). Στο πίσω μέρος, τα καθίσματα είναι εξοπλισμένα με θύρες USB Type C⁠.

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, ακολουθώντας την στρατηγική της «Way to Ζero», που ως στόχο έχει να την μετατρέψει σε μία CO2 ελεύθερη εταιρία έως το 2050, βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη των ηλεκτρικών και hybrid μοντέλων της. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής προχωρά στο λανσάρισμα του νέου Multivan, για πρώτη φορά ως Plug-In Hybrid. Ο συνδυασμός ενός TSI κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων, απόδοσης 110 kW (150 PS) και ενός ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 PS) αποδίδει συνδυαστική ισχύ 218 PS. Η ισχύς αυτή κάνει το Multivan eHybrid την ιδανική επιλογή μετακίνησης αφού συνδυάζει μηδενικές εκπομπές ρύπων και αθόρυβη λειτουργία για τις καθημερινές διαδρομές. Και την ίδια στιγμή παρέχει αυξημένη ισχύ και δυναμικές επιδόσεις όταν το απαιτούν οι συνθήκες. 

Το νέο VW Multivan Plug-In Hybrid διαθέτει τρία εξελιγμένα προγράμματα λειτουργίας ώστε να εκμεταλλεύεται ιδανικά το ηλεκτρικό του υπόβαθρο σε κάθε συνθήκη κίνησης:

  • E-Mode. Κατά την εκκίνηση το Multivan είναι προγραμματισμένο να ξεκινά πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία, με μόνη προϋπόθεση ότι η μπαταρία του θα είναι επαρκώς φορτισμένη και η θερμοκρασία της πάνω από τους -10oC.
  • Η μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 13 kWh με την οποία εφοδιάζεται προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 50 km (βάση κύκλου WLTP και ανάλογα με τον εξοπλισμό). Παράλληλα ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει καθημερινές μετακινήσεις χωρίς καθόλου εκπομπές ρύπων καθώς το όχημα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά έως 130 χλμ./ώρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όταν αυτή η ταχύτητα ξεπεραστεί, το Multivan αλλάζει αυτόματα την λειτουργία του σε Hybrid Mode. Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται πολύ εύκολα καθώς το νέο Multivan μπορεί να φορτιστεί μέσω ρεύματος AC είτε μέσω απλής οικιακής πρίζας με max. 2.3kW είτε έως 3.6 kW max. σε σταθμό φόρτισης ή οικιακό σταθμό φόρτισης (wallbox).
  • Hybrid Mode. O ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί υποστηρικτικά του κινητήρα TSI. Επίσης, μπορεί προσωρινά να καλύψει μικρές αποστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρικά καθώς η διαδικασία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση φροντίζει για την φόρτιση της μπαταρίας. Έτσι, υπάρχει πάντα αρκετή ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλα ταξίδια ώστε να απενεργοποιηθεί ο κινητήρας TSI ή να υποστηριχτεί με επιπλέον ισχύ όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες (π.χ. σε μία προσπέραση).
  • Sport Mode. Όταν ενεργοποιηθεί το Sport Mode, ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας TSI ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποδίδουν συνδυαστικά 350 Nm ροπής.

To νέο Multivan διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, τα Life και Style. To κάθε ένα από αυτά είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται σε διαφορετικό προφίλ πελατών, καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα αναγκών και lifestyle.

Το VW Multivan T7 eHybrid στην Ελλάδα