Ζημιές των 210 εκατομμυρίων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες!

Ζημιές των 210 εκατομμυρίων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες!

Το γνωστό πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών παραμένει και επηρεάζει ως γνωστόν τις αυτοκινητοβιομηχανίες και σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία AlixPartnres, μπορεί να κοστίσει σε αυτές μέχρι και 210 εκατομμύρια δολάρια για την φετινή χρονιά.  

Η AlixPartners είχε κάνει ξανά μία πρόβλεψη τον Μάιο και είχε ισχυριστεί πως το κόστος θα ήταν στα 110 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα παραγόντουσαν 3,9 εκατομμύρια λιγότερα αυτοκίνητα, ενώ ο αριθμός των αυτοκινήτων στην τωρινή της πρόβλεψη ανέρχεται στα 7,7 εκατομμύρια. Όλοι είχαν την ελπίδα πως η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα μειωνόταν, αλλά διάφοροι παράγοντες όπως το lockdown λόγο της πανδημίας στη Μαλαισία, εντείνουν το πρόβλημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της AlixPartners Mark Wakefield.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάζονται να προβούν σε διακοπή των γραμμών παραγωγής, ή σε παρατάσεις των διακοπών που έχουν ήδη κάνει. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Daimler Ola Kallenius δήλωσε σε σχετική του συνέντευξη στο Munich Motor Show, πως τα προβλήματα με τις ελλείψεις των ημιαγωγών είναι πιθανό να συνεχιστούν και το 2023.