20.000  παραγγελίες για το VW ID.Buzz

20.000  παραγγελίες για το VW ID.Buzz

Σε επιτυχία εξελίσσεται το αμιγώς ηλεκτρικό ID. Buzz στην Ευρώπη παρά το ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της Volkswagen. Το Buzz (όπως το αποκαλούν για συντομία) προσφέρεται προς το παρόν μόνο στην Γηραιά Ήπειρο με μπαταρία 82 kWh και κίνηση στους πίσω τροχούς είτε σε κλειστό van είτε σε επιβατική έκδοση.

«Ακόμη και πριν από την κυκλοφορία στις αντιπροσωπείες μας και μόνο από την έναρξη των προπωλήσεων, έχουμε ήδη πουλήσει περισσότερα από 20.000 ID.Buzz», δήλωσε ο Lars Krause μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen Commercial Vehicles υπεύθυνος για πωλήσεις και μάρκετινγκ.

Η VW ξεκίνησε την παραγωγή του ID.Buzz στο Ανόβερο της Γερμανίας στις αρχές Ιουνίου και σκοπεύει να κατασκευάσει 15.000 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους. Ελπίζει να κατασκευάσει τελικά έως και 130.000 μοντέλα ID. Buzz κάθε χρόνο. Οι πρώτες 6.000 μονάδες που κατασκευάστηκαν αναμένεται να φτάσουν σύντομα στις αντιπροσωπείες.

Το ID.Buzz, είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη με μπαταρία 82 kWh (αυτονομία 423χλμ.) Οι υποψήφιοι πελάτες στις ΗΠΑ, θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα για να πάρουν στα χέρια τους το ID.Buzz καθώς δεν πρόκειται να φτάσει στους τοπικούς αντιπροσώπους μέχρι το 2024. Η αιτία για την καθυστέρηση είναι πως στις ΗΠΑ θέλουν την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο