2019: Έκτη συνεχής χρονιά ρεκόρ για τη Volvo με αιχμή την πολυβραβευμένη γκάμα των SUV της

2019: Έκτη συνεχής χρονιά ρεκόρ για τη Volvo με αιχμή την πολυβραβευμένη γκάμα των SUV της

  • Ακόμη μία εξαιρετική χρονιά για τη Volvo και στην Ελλάδα, με αύξηση πωλήσεων πάνω από 9%
  • Πρώτη θέση για το XC60 στην κατηγορία του με μερίδιο 35,2%
  • Πρώτη θέση για το XC90 στην κατηγορία του με μερίδιο 31,1%
  • Κυριαρχία στα premium plug-in υβριδικά με μερίδιο 68,4%

Ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν ο καλύτερος μήνας σε πωλήσεις στην 93ετή ιστορία της Volvo, επισφραγίζοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ακόμη μια χρονιά ρεκόρ για την εταιρεία, την έκτη κατά σειρά. Οι συνολικές πωλήσεις της Volvo Cars σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2019 ανήλθαν σε 705.452 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 9,8% σε σχέση με το 2018.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο ρεκόρ πωλήσεων της Volvo τροφοδοτήθηκε από τη σταθερά ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται σε όλον τον κόσμο για τα SUV της σουηδικής εταιρείας, καθώς και για τα wagon και sedan μοντέλα των Σειρών 60 και 90 σε Ευρώπη και Κίνα. Η παρουσία της Volvo ήταν εντυπωσιακή με αύξηση των πωλήσεων και των μεριδίων της σε όλες τις αγορές.
Επιπλέον, συνεχίζεται η ισχυρότατη ζήτηση για τα plug-in υβριδικά Volvo, με τις συνολικές πωλήσεις τους να κλείνουν στις 45.933 οχήματα για το 2019, αριθμός αυξημένος κατά 22,9% σε σχέση με το 2018 και πάνω από διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2017.
«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μας διαθέσαμε περισσότερα από 700.000 αυτοκίνητα, ενώ αυξήσαμε το μερίδιο αγοράς μας σε όλες τις αγορές», δήλωσε ο Håkan Samuelsson (Χόκαν Σάμιουελσον), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτή τη θετική τάση και το 2020, καθώς αρχίζουμε να λανσάρουμε τη νέα σειρά Recharge των Volvo που φορτίζονται».
Η άνοδος της σουηδικής μάρκας στην ελληνική αγορά ήταν εξίσου ισχυρή. Η Volvo έκλεισε το 2019 με αύξηση πωλήσεων κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τις συνολικές πωλήσεις της στην Ελλάδα να φθάνουν τα 1.858 αυτοκίνητα. 

Σημαντικά σημεία αναφοράς της επίδοσης της Volvo στην Ελλάδα για το 2019 αποτελούν:
Η συνεχιζόμενη κυριαρχία των SUV της, με το XC60 να διατηρεί την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV με μερίδιο αγοράς 35,2% και το XC90 να παραμένει πρώτο στα premium μεγάλα SUV με μερίδιο αγοράς 31,1%. Τα XC60 και XC90 βρίσκονται στην κορυφή και των εταιρικών πωλήσεων στις κατηγορίες τους, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη 4 στους 10 και 3 στους 10 εταιρικών πελατών αντίστοιχα.
Η ηγετική θέση της Volvo στα premium plug-in υβριδικά μοντέλα με μερίδιο 68,4%.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που τα αποτελέσματα της Volvo στην Ελλάδα συνδυάζονται με σημαντική αύξηση των δεικτών εξυπηρέτησης των πελατών μας, καθώς και με την ολοκλήρωση, εντός του 2020, της πιστοποίησης των εκθέσεων και των συνεργείων μας με βάση τα πλέον πρόσφατα πρότυπα της Volvo Cars. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως που το επιτυγχάνει. To 2020 προβλέπεται μια ακόμη χρονιά ανόδου με ιδιαίτερη έμφαση στα plug-in υβριδικά μοντέλα μας». δήλωσε ο Νίκος Γιαννουσάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Ελλάς.
Η πλήρης σειρά των Recharge της Volvo ξεκινά από το premiumcompactSUV της, το XC40, και εκτείνεται σε όλο το εύρος της γκάμας της. Η Volvo είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει την επιλογή μιας plug-in υβριδικής εκδοσης σε κάθε μοντέλο της γκάμας του.
H σειρά μοντέλων Recharge θα δώσει περαιτέρω ισχυρή ώθηση στις πωλήσεις της Volvo, χάρη και στο επιπλέον κίνητρο που προσφέρει η εταιρεία για την απόκτησή τους. Με την αγορά κάθε νέου plug-in υβριδικού Volvo περιλαμβάνεται επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για διάστημα 12 μηνών. Στόχος της Volvo είναι το 2020 οι πωλήσεις των μοντέλων Recharge να αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών πωλήσεών της.