Αυτό είναι το νέο Peugeot 3008

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Peugeot
Μοντέλο 3008
Power Train Electric
Αυτό είναι το νέο Peugeot 3008

Με ξεκίνημα από το E-3008 (το ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας) η Peugeot δίνει μία πρώτη εικόνα του δημοφιλούς μοντέλου της πριν από την επίσημη παρουσίασή του crossover στις 12 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ματιά στο επανασχεδιασμένο μοντέλο, το οποίο ξεχωρίζει από τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα, που βρίσκονται ψηλά στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, με τα φώτα ημέρας να είναι κάθετα (σαν νυχιές) στο αμάξωμα από κάτω.

Αυτά τα DRL (φώτα ημέρας) πλαισιώνουν τη μοναδική σχεδίαση της μάσκας του crossover, η οποία έχει το logo, με το όνομα του μοντέλου κάτω. Το E-3008, έχει ογκώδη προφυλακτήρα κάτω από ένα λεπτό, πίσω φως που διατρέχει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Έχει επίσης μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως οι πτυχές στη λαμαρίνα που εκτείνονται από τις εξωτερικές γωνίες του προφυλακτήρα μέχρι το τζάμι της πίσω πόρτας.

Η Peugeot παρουσίασε το νέο εσωτερικό του 3008 στις αρχές Ιουνίου . Το crossover θα έχει το νέο Panoramic i-Cockpit της μάρκας, μια κυρτή οθόνη 21 ιντσών, με floating στυλ πάνω από το ταμπλό, που μοιάζει με ύφασμα. Ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στον πίνακα οργάνων, τοποθετημένος ανάμεσα στο κουμπί start-stop και μια λεπτή σειρά από i-Toggles αφής.

Ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχει η κεντρική κονσόλα με ένα μοναδικό μοτίβο κουμπιών που τη συνδέουν με το ταμπλό. Υπάρχουν δύο ποτηροθήκες και κάτι που δείχνει σαν ασύρματη βάση φόρτισης στην πλευρά του συνοδηγού. Το compact τιμόνι διαθέτει διάφορα κουμπιά για τα χειριστήρια του οχήματος και ένα σήμα GT στο κάτω μέρος.

H Peugeot δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες του συστήματος μετάδοσης κίνησης για το ηλεκτρικό E-3008, αλλά θα είναι παρόμοιο με την ηλεκτρική έκδοση του 308. Επιπλέον θα υπάρχει επιλογή διπλού κινητήρα, για κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η Peugeot θα προσφέρει επίσης το crossover με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης . Η εταιρεία συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση για συνδυασμένη ισχύ 134Ps. Το νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη φιλοξενεί και τον ηλεκτροκινητήρα, προσθέτοντας 28 ίππους στο σύστημα. Τέλος η εταιρεία θα προσφέρει μια plug-in υβριδική έκδοση.