Ανανέωση για το Opel Corsa

Ανανέωση για το Opel Corsa

Το Corsa F έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία καθώς αρχικά υποτίθεται ότι ήταν προϊόν της General Motors, αλλά τα σχέδια άλλαξαν όταν ο Όμιλος PSA αγόρασε την Opel. Η μάρκα βρίσκεται τώρα κάτω από την τεράστια εταιρική ομπρέλα της Stellantis και για το μοντέλο του 2024, το σουπερμίνι, έχει εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικούς και την «μάσκα Vizor» η οποία χρησιμοποιείται ήδη στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Οι προβολείς matrix όχι μόνο έχουν νέα σχεδίαση αλλά έχουν βελτιωθεί τεχνικά με την ενσωμάτωση 14 (αντί για οκτώ) μεμονωμένα ελεγχόμενα στοιχεία LED. Η Opel φτάνει στο σημείο να λέει ότι οι προβολείς «εξασφαλίζουν μια ιδιαίτερα φωτεινή εμπειρία οδήγησης», ενώ δεν ενοχλούν τους άλλους οδηγούς. Στο πίσω μέρος, υπάρχει τώρα εμφανές το logo «Corsa». Ανάλογα με την έκδοση, τα σήματα μπορούν να αποτυπωθούν σε μαύρο ή ματ ασημί χρώμα. Υπάρχει μια νέα βαφή Grafik Gray, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με μαύρη οροφή.

Αν και το εσωτερικό φαίνεται να μεταφέρεται από την προηγούμενη έκδοση, υπάρχει ένα νέο σύστημα infotainment 10 ιντσών με επεξεργαστή Snapdragon. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Rüsselsheim λέει ότι τα smartphone που συνδέονται με το αυτοκίνητο μέσω του Android Auto ή του Apple CarPlay μπορούν επίσης να φορτιστούν ασύρματα ταυτόχρονα. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένα σχέδια καθισμάτων, μοχλό αλλαγής ταχυτήτων και ανανεωμένο τιμόνι.

Κάτω από το καπό, η Opel θα εγκαταστήσει ήπιους υβριδικούς κινητήρες 1,2 λίτρων με 100 ή 136 ίππους και ένα πρόσφατα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επιπλέον θα υπάρχουν οι turbo κινητήρες 98 και 128 ίππων, μαζί με την ατμοσφαιρική μονάδα 1,2 λίτρων που αποδίδει 74 ίππους.

Η μεγαλύτερη καινοτομία που φέρνει η ανανέωση του Corsa είναι το βελτιωμένο Corsa Electric που θα αντικαταστήσει το Corsa-e. Στη βασική του μορφή, το σουπερμίνι μηδενικών  ρύπων αποδίδει 136 ίππους και 357 χιλιόμετρα αυτονομίας. Στο μέλλον, η Opel θα παράγει μια πιο βελτιωμένη έκδοση με 156 ίππους και αυτονομία 402 χιλιομέτρων.

Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες θα πραγματοποιηθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.