Μία Mercedes-AMG One καταστράφηκε από φωτιά

Μία Mercedes-AMG One καταστράφηκε από φωτιά

Αφού καθυστέρησε για αρκετά χρόνια λόγω εμποδίων εξέλιξης, η AMG One μπήκε τελικά στην παραγωγή τον Αύγουστο του 2022. Η παραγωγή είναι περιορισμένη στις 275 μονάδες, αλλά η Mercedes θα πρέπει να συναρμολογήσει τουλάχιστον μία ακόμη. καθώς ένα από τα υπεραυτοκίνητα δυστυχώς καταστράφηκε ολοσχερώς πριν παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με το site της Αγγλικής εφημερίδας Sun (από όπου δημοσιεύτηκαν και οι φωτογραφίες), το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Μ6 στο Staffordshire. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, αλλά ήταν πολύ αργά καθώς το φορτηγό που μετέφερε την AMG One είχε ήδη καεί.

Η Mercedes είπε στο βρετανικό site ότι η αιτία της πυρκαγιάς εξακολουθεί να διερευνάται. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μπαταρία ήταν η «ένοχος» ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την υπερθέρμανση των φρένων του φορτηγού που μετέφερε το θηρίο των 1.049 ίππων.

«Το περιστατικό αφορούσε ένα αυτοκίνητο που μεταφερόταν με κλειστό ρυμουλκούμενο φορτηγό ως μέρος της διαδικασίας συναρμολόγησής του». Δήλωσε στην αστυνομία ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

O εξαιρετικά σύνθετος κινητήρας της Mercedes-AMG One συναρμολογείται στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου κατασκευάζονται και οι κινητήρες της F1. Η τελική συναρμολόγηση πραγματοποιείται στο Κόβεντρι σε μια ειδική εγκατάσταση στην οποία η Mercedes συνεργάζεται με τη Multimatic. Η διαδικασία περιλαμβάνει επίσης τη δοκιμή του αυτοκινήτου σε μια κοντινή πίστα για να λάβει σφραγίδα έγκρισης από έναν οδηγό δοκιμής εργοστασίου. Μόλις συμβεί αυτό, το αυτοκίνητο «λαμβάνει την κατάλληλη προστασία και μεταφέρεται με κλειστό φορτηγό στα κεντρικά γραφεία της Mercedes-AMG στο Affalterbach, όπου πραγματοποιείται η παράδοση».

Πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν αυτό το αυτοκίνητο ήταν καθ' οδόν προς τη Γερμανία.