Άνοδος πωλήσεων για τα ηλεκτρικά MINI

Άνοδος πωλήσεων για τα ηλεκτρικά MINI

Πόσο και που κυριάρχησαν στις πωλήσεις τα MINI; Ποιες αγορές ήταν οι καλύτερες; Ποια μοντέλα ξεχώρισαν;  Οι νέες αγορές στην περιοχή της Ασίας αποδεικνύουν τον αυξανόμενο ενθουσιασμό παγκοσμίως για την χαρακτηριστική, διασκεδαστική οδήγηση MINI. Στην εγχώρια αγορά της Βρετανίας, η μάρκα πέτυχε νέο ρεκόρ με περισσότερες από 46.000 ταξινομήσεις. Συνολικά, η MINI, την περσινή χρονιά, κατέγραψε πωλήσεις 292.923 νέων οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έκρηξη της ζήτησης για ηλεκτροκίνητα οχήματα MINI συνεχίστηκε και το 2022. Με αύξηση 25,5% συγκριτικά με το 2021 και πωλήσεις 43.744 μονάδων σε όλο τον κόσμο, το ηλεκτρικό MINI Cooper SE, ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο MINI.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν ήδη το 15% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων, ενώ άνοδο σημείωσαν και πάλι στην Ευρώπη, με περισσότερα από 27.000 αντίτυπα του MINI Electric να έχουν πωληθεί το 2022. Αυτό σημαίνει ότι το MINI Cooper SE ήδη αντιπροσωπεύει το 22% των συνολικών πωλήσεων. Eιδικότερα, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν μεγάλη άνοδο πωλήσεων για το MINI Electric. Το ηλεκτρικό 3-θυρο MINI κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο (45%) επί των συνολικών πωλήσεων στη Σκανδιναβία. Το 2022, η MINI ξεκίνησε τις πωλήσεις του ηλεκτρικού μοντέλου της στην Κορέα. «Η συνεχιζόμενη επιτυχία των μοντέλων MINI με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης επιβεβαιώνει την πορεία της μάρκας προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον.», σχολιάζει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

Η περασμένη χρονιά έφερε και πάλι ρεκόρ πωλήσεων για την έκδοση John Cooper Works. Οι πωλήσεις 23.005 οχημάτων σε όλο τον κόσμο αντιπροσωπεύουν μία αύξηση 8,9% έναντι της ήδη ισχυρής προηγούμενης χρονιάς. Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης καταγράφηκαν στην Αμερικανική (52%). Το μοντέλο πέτυχε επίσης τους υψηλότερους όγκους πωλήσεων μέχρι σήμερα στη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κορέα.

Με πωλήσεις 46.757 μονάδων και μερίδιο αγοράς 2,84%, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η σημαντικότερη από πλευράς πωλήσεων αγορά για την MINI το 2022. Η Γερμανία παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά με πωλήσεις 40.251 μονάδων, και ακολουθούν οι ΗΠΑ (29.504 μονάδες) και η Κίνα (28.746 μονάδες).