Αποκάλυψη για τη νέα BMW X3

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα BMW
Μοντέλο X3
Segment D-SUV
Αποκάλυψη για τη νέα BMW X3

Μετά την παρουσίαση της νέας 4ης γενιάς της Σειράς 1, η BMW συνεχίζει το στρατηγικό της πλάνο, αλλάζοντας σελίδα και στο best seller SUV της, της Χ3.

Η νέα γενιά του μοντέλου έρχεται με πιο σπορ χαρακτηριστικά,  εντυπωσιακή εμφάνιση και πιο ευέλικτο προφίλ, για να ξεδιπλώσει τον πολυτάλαντο χαρακτήρα της σε μια κατηγορία που συνιστά τον πυρήνα της μάρκας τόσο στην καθημερινή χρήση και σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, όσο και σε μακρινά ταξίδια.

Αποκάλυψη για τη νέα BMW X3

Η νέα BMW X3 θέτει τις βάσεις για ένα νέο κεφάλαιο στο success story της που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια.

Το λανσάρισμα της νέας BMW X3 στην αγορά θα ξεκινήσει στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ενώ θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα αγορές από τον Ιανουάριο του 2025. Η ηλεκτρική έκδοση iX3 θα διευρύνει επίσης την γκάμα του μοντέλου από το 2025.

Νέα σχεδιαστική γλώσσα με χαρακτηριστικές αναλογίες

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα που βρίσκει εφαρμογή και στην 4η γενιά της BMW X3, αναδεικνύει την εξωτερική εμφάνιση του Sports Activity Vehicle (SAV) στην premium μεσαία κατηγορία (D-SUV), προσδίδοντάς του μία αύρα δυναμικής φινέτσας.

Οι δυναμικές επιφάνειες συνδυάζονται με τις αυστηρά καθορισμένες γραμμές και διαμορφώνουν ένα επιβλητικό σύνολο, το οποίο ταυτίζεται με τα υπόλοιπα νέα SUV μοντέλα της φίρμας.

Η νέα BMW X3 είναι κατά 34mm μακρύτερη από την προκάτοχό της έχοντας μήκος 4,75m, ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 29mm φτάνοντας τώρα στα 1,92m. Σε συνδυασμό με την μείωση του ύψους του οχήματος στα 1,66mm (-25mm) και τα φαρδύτερα μετατρόχια, η νέα BMW X3 διαθέτει μια πολύ ισχυρή και σπορ εμφάνιση.

Αποκάλυψη για τη νέα BMW X3

Κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισής της, αποτελούν η μεγάλη μάσκα kidney grill της BMW στο εμπρός μέρος με ανασχεδιασμένο μοτίβο που αποτελείται από κάθετα και διαγώνια στοιχεία. Προαιρετικά δε, αυτή η μάσκα μπορεί να εφοδιαστεί με τον ενεργό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow. 

Οι τολμηρές πλαϊνές ποδιές και η γραμμή οροφής που εκτείνεται βαθιά στο πίσω μέρος είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη σπορ σιλουέτα.

Το προαιρετικό πακέτο M Sport δημιουργεί και στην X3 μια εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση με χαρακτηριστικά όπως ζάντες ελαφρού κράματος M 19in και ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία για τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα και της αεροδυναμικής ισορροπίας. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το πακέτο M Sport Pro προσθέτει τον φωτισμό Iconic Glow και φρένα M Sport με κόκκινες δαγκάνες.

Πολυτελές περιβάλλον με σπορ φινίρισμα και ευρυχωρία

Το εσωτερικό της νέας BMW X3 συνδυάζει τη στιβαρή λειτουργικότητα ενός SAV και τους άφθονους χώρους με ένα πολυτελές περιβάλλον με ξεχωριστό στυλ. Η κυρτή οθόνη BMW Curved Display, το BMW Interaction Bar, τα τιμόνια με επίπεδο κάτω μέρος και ο νέας σχεδίασης μοχλός επιλογής ταχυτήτων είναι τα καθοριστικά στοιχεία της σύγχρονης σχεδίασης του cockpit, με οδηγοκεντρική προσέγγιση.

Αποκάλυψη για τη νέα BMW X3

Η νέα BMW X3 διαθέτει την τελευταία έκδοση του BMW iDrive με QuickSelect για διαισθητικό και εύκολο έλεγχο. Η νέα αρχική οθόνη προβάλλει κάθετα διατεταγμένα εικονίδια λειτουργιών στο ίδιο επίπεδο. Το QuickSelect επιτρέπει την άμεση ενεργοποίηση των λειτουργιών χωρίς να πρέπει να εισέλθετε σε υπομενού. Το νέο BMW iDrive ελέγχεται αποκλειστικά μέσω αφής και φωνής. Βασίζεται στο BMW Operating System 9, το οποίο ανοίγει επίσης το δρόμο για μια εξατομικευμένη επιλογή πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτές διατίθενται ασύρματα, είτε μέσω του BMW ConnectedDrive Upgrades είτε χάρη σε μια συνεχώς διευρυνόμενη ποικιλία εφαρμογών τρίτων που προσφέρονται ως μέρος του προαιρετικού πακέτου BMW Digital Premium.

Αποκάλυψη για τη νέα BMW X3

Οι γενναιόδωροι χώροι και η σύγχρονη ευελιξία συνυπάρχουν με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του εσωτερικού. Ο χώρος φόρτωσης μπορεί να αυξηθεί από 570 έως και 1.700lt.

Εξηλεκτρισμός, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και τετρακίνηση BMW xDrive σε όλες τις εκδόσεις

Η γκάμα κινητήρων της νέας BMW X3 στηρίζεται στην ήπια υβριδική τεχνολογία 48V προσφέροντας βελτιωμένη αποδοτικότητα και άμεση παροχή ισχύος. Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 2,0 λίτρων της νέας BMW X3 20 xDrive αποδίδει μέγιστη ισχύ 208Ps και επιταχύνει στο 0 - 100 km/h σε 7,8sec. 

Αποκάλυψη για τη νέα BMW X3

Ο τετρακύλινδρος diesel, δίλιτρος κινητήρας της νέας BMW X3 20d xDrive αποδίδει μέγιστη ισχύ 197Ps και ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 km/h σε 7,7sec.

Ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας diesel θα προστεθεί στη γκάμα της νέας BMW X3 το καλοκαίρι του 2025.

H γκάμα της νέας BMW X3 συνεχίζει με την Plug-in Hybrid έκδοση 30e xDrive, η οποία αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2lt που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο. H συνολική παραγόμενη ισχύ φτάνει τα 299Ps, ενώ με την αρωγή της τεχνολογίας BMW eDrive τελευταίας γενιάς και της προσαρμοζόμενης ανάκτησης ενέργειας, η νέα BMW X3 30e xDrive επιτυγχάνει ηλεκτρική αυτονομία 81 – 90km στον κύκλο WLTP.

Αποκάλυψη για τη νέα BMW X3

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, η νέα BMW X3 M50 xDrive, διαθέτει τον ισχυρότερο εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο M Performance. Ο κινητήρας M TwinPower Turbo των 3lt συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Η μέγιστη απόδοση των 398Ps μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport και της έξυπνης τετρακίνησης BMW xDrive. Η BMW X3 M50 xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,6sec.

Όλες οι κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, το οποίο περιλαμβάνει στάνταρ paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Για περισσότερη "εκρηκτικότητα" διαθέσιμη είναι επίσης η λειτουργία Sport Boost στα μοντέλα που διαθέτουν το πακέτο M Sport και στη νέα BMW X3 M50 xDrive. Τέλος, όλες οι εκδόσεις επωφελούνται επίσης από την πλήρως μεταβλητή κατανομή της ισχύος μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.