Χειμερινά X Games 2023 και Jeep

Χειμερινά X Games 2023 και Jeep

Tα μοντέλα της Jeep εδώ και 20 χρόνια συνοδεύουν τους αθλητές και το κοινό που ακολουθούν φανατικά τα X Games.

Στη διοργάνωση του 2023 κυριάρχησαν τα νέα Plug-in Hybrid, μοντέλα της Jeep: Τα Wrangler 4xe και Grand Cherokee 4xe. Μάλιστα το Wrangler 4xe αποτελεί το δημοφιλέστερο Plug-in Hybrid μοντέλο στις Η.Π.Α., αλλά και συνολικότερα στη Β. Αμερική.

Τη φετινή χρονιά η Jeep συμπλήρωσε 20 χρόνια υποστήριξης στα χειμερινά X Games, τη μεγαλύτερη γιορτή για χειμερινά σπορ στις Η.Π.Α. Με επίκεντρο το διάσημο θέρετρο του Aspen, τα X Games 2023 για τρείς μέρες (27 – 29 Ιανουαρίου) συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον σημαντικών αθλητών, αλλά και εκατομμυρίων ανθρώπων που αγαπούν το χιόνι. Αυτές οι συνθήκες αποτελούν και το ιδανικό πεδίο για τις τετρακίνητες εκδόσεις των μοντέλων της Jeep και ειδικότερα των Wrangler και Grand Cherokee που αποτελούν πραγματικούς θρύλους στην κατηγορία τους, χάρη στις υψηλές δυνατότητες κίνησης ακόμα και στις πλέον δύσβατες διαδρομές.

Με έμφαση στην εξηλεκτρισμένη κίνηση, η Jeep παρέταξε, για τις ανάγκες των X Games, έναν στόλο από τα Plug-in Hybrid, Wrangler 4xe και Grand Cherokee 4xe. Τα δύο μοντέλα διαθέτουν την διάκριση «Trail Rated» που πιστοποιεί τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες τους, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες. Εφοδιασμένα με το plug-in hybrid σύστημα 4xe προσφέρουν απόδοση 380 ίππων, δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης και στους 4 τροχούς με αυτονομία έως και 50χλμ., αλλά και το πλέον προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που έχει παρουσιάσει ποτέ η Αμερικανική μάρκα. Ειδικότερα το Wrangler 4xe, αποτελεί το δημοφιλέστερο plug-in hybrid μοντέλο στις Η.Π.Α., αλλά και συνολικότερα στη Β. Αμερική.

Τα X Games στο Aspen, αποτελούν το ιδανικό πεδίο όπου τα μοντέλα της Jeep μπορούν να ξεδιπλώσουν το χαρακτήρα τους σε διαδρομές και συνθήκες όπου μόνο μοντέλα με εκτός δρόμου δυνατότητες μπορούν να ανταποκριθούν. Το πλέον φημισμένο και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο στις Η.Π.Α βρίσκεται σε υψόμετρο 2.438μ. και συγκεντρώνει κάθε χειμώνα διάσημους από την πολιτική σκηνή, τον επιχειρηματικό χώρο και τις τέχνες, ενώ κατά τη διάρκεια των X Games εστιάζει πάνω του τα τηλεοπτικά δίκτυα όλης της χώρας.

«Τα 20 χρόνια συνεργασίας μας με τα X Games αποτέλεσαν μια ιδανική πλατφόρμα επικοινωνίας της Jeep και των μοντέλων της σε όσους αγαπούν την περιπέτεια και την αναζήτηση νέων διαδρομών», δήλωσε ο κ. Jim Morrison, Επικεφαλής της Jeep sτη Β. Αμερική.

Τα πρώτα X Games, μια διοργάνωση αφιερωμένη στα extreme sports, πραγματοποιήθηκαν το 1995 στο Rhode Island, ενώ τα επόμενα χρόνια κέρδισαν σταδιακά σημαντική δημοσιότητα, αποτελώντας σήμερα μια από τις πλέον διάσημες αθλητικές διοργανώσεις με παγκόσμια απήχηση. Το 1997 πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα χειμερινά X Games στη λίμνη Big Bear της Καλιφόρνια.